petercobra Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Siemanko - mam kolejny problem z moją kochana najwspanialszą i jedyną w swoim rodzaju czarną omcią ... Na zimnym silniku po wpięciu wstecznego jedzie w tył a nie ma światła... na "ciepłym" silniku po ok 2min od odpalenia śmiga idealnie. Wie ktoś co może być przyczyną ? Mam wpięty czujnik parkowania ale jak sprawdzałem instalację to nie ma nigdzie przerwy czy uszkodzonych przewodów... pzdro p.s. Edytowałem tytuł. Tak to jest jak się pisze posta po 12h w pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Czekaj. Bo sie zgubilem. Nie masz stopu czy wstecznego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 na stępie błągam Cie nie kluska poprostu Omega - zobacz jak fajnie sie czyta i brzmi czytając Zerknij na bank czy nie masz gdzies przerwy w wiązce - piszesz ze była tam ingerencja wieć trzeba to dobrze sprawdzić . Jeśli nic nie pomoże obstawiał bym czujnik wstecznego . a i własnie co z tym stopem już Cie Skit o to pyta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ok, jeśli wstecznego to na 99% czujnik wstecznego w skrzyni. Nowy to koszt 20-30 pln. Wymiana mega prosta ale z kanału Wypnij wtyczkę i zmostkuj to bedziesz wiedzial na 100% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Wiązki sprawdzałem i nie ma przerwy - bo niby jak... na ciepłym silniku czy lekko rozgrzanym przerwa w kablu się sama naprawia? Czujnik parkowania jest od 4 lat i nie było takich problemów albo zwyczajnie ich nie zauważyłem. Poza tym jest wpięty w żarówkę więc jak nie ma światła to nie działa czujnik. W weekend sprawdzę czy może nie ma syfu na czujniku wstecznego... dziwna sprawa z tym światłem ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 czujniki wstecznego tez ulegajo awarii , sam mam usszkodzony na ta chwile a juz raz zmieniałem ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 26, 2018 Share Posted January 26, 2018 Ale mi chodziło o czujnik wrzucenia biegu wstecznewgo w skrzyni:D Zakładam że masz manual jak w profilu? Taki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 26, 2018 Author Share Posted January 26, 2018 Dokładnie tak (manual) jak w profilu. Czekam na weekend i kolejne grzebanko. Obstawiam też ten czujnik w skrzyni bo na forach sporo o tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts