Jump to content

wariujące światło wstecznego

petercobra

Recommended Posts

Siemanko - mam kolejny problem z moją kochana najwspanialszą i jedyną w swoim rodzaju czarną omcią ...

Na zimnym silniku po wpięciu wstecznego jedzie w tył a nie ma światła... na "ciepłym" silniku po ok 2min od odpalenia śmiga idealnie. Wie ktoś co może być przyczyną ? Mam wpięty czujnik parkowania ale jak sprawdzałem instalację to nie ma nigdzie przerwy czy uszkodzonych przewodów... 

pzdro

p.s. Edytowałem tytuł. Tak to jest jak się pisze posta po 12h w pracy :P

na stępie błągam Cie nie kluska :mad:

poprostu Omega - zobacz jak fajnie sie czyta i brzmi czytając :)

Zerknij na bank czy nie masz gdzies przerwy w wiązce - piszesz ze była tam ingerencja wieć trzeba to dobrze sprawdzić .

Jeśli nic nie pomoże obstawiał bym czujnik wstecznego .

a i własnie co z tym stopem już Cie Skit o to pyta

Ok, jeśli wstecznego to na 99% czujnik wstecznego w skrzyni. Nowy to koszt 20-30 pln. Wymiana mega prosta ale z kanału :) Wypnij wtyczkę i zmostkuj to bedziesz wiedzial na 100% :)

Wiązki sprawdzałem i nie ma przerwy - bo niby jak... na ciepłym silniku czy lekko rozgrzanym przerwa w kablu się sama naprawia? :P

Czujnik parkowania jest od 4 lat i nie było takich problemów albo zwyczajnie ich nie zauważyłem. Poza tym jest wpięty w żarówkę więc jak nie ma światła to nie działa czujnik. W weekend sprawdzę czy może nie ma syfu na czujniku wstecznego... dziwna sprawa z tym światłem ;/

czujniki wstecznego tez ulegajo awarii , sam mam usszkodzony na ta chwile a juz raz zmieniałem ...

Ale mi chodziło o czujnik wrzucenia biegu wstecznewgo w skrzyni:D Zakładam że masz manual jak w profilu?

Taki:

e54834aa40d4a8bb6c2d5931f0d8