Jump to content

Brakujące elementy rolety elektrycznej

sapciak

Recommended Posts

Witam szanowne grono.

Zakupiłem okazjonalnie "sprawną" roletę z całą półką do sedana B FL celem doposażenia swojej Omegi. Po podłączeniu na krótko okazuje się, że jedna z prowadnic nie jest kompletna, ma wyłamany jeden element (zaznaczony na zdjęciu). Może ktoś ma jakąś uszkodzoną roletę której chce się pozbyć za PLN. Lub może ktoś moodził przy prowadnicach i podpowie co by można było pokombinować. 

aaaa, i potrzebny jeszcze przewód z wtyczkami do podłączenia rolety (również zaznaczone- zdj zapożyczone z sieci) :)

IMAG0381hjhjhh.thumb.jpg.d59a6a91003c29517aad75805885d71b.jpg

• 2 weeks later...

Na razie to szukam. Jak się nie uda nic znaleźć to wtedy podjadę do Ciebie na doline i coś podpowiesz i może wykombinujemy ;)

• 2 weeks later...

Hejka!

Pytanie mam jak zakładałeś tę roletę to była ona plug and play? W sensie gdzieś słyszałem że trzeba szybę tylną wyciągnąć żeby założyć wszystko. To prawda czy można bez demontażu szyby tylnej ??

Będzie temperatura na plusie to Ci odpowiem na 100% bo jeszcze nie przekładałem. Ale z tego co ja się dowiadywałem i oglądałem mocowania itp to szyby nie ruszamy ;)

Hejka!

Pytanie mam jak zakładałeś tę roletę to była ona plug and play? W sensie gdzieś słyszałem że trzeba szybę tylną wyciągnąć żeby założyć wszystko. To prawda czy można bez demontażu szyby tylnej ??

No co ty szyby nie ruszasz :D najpierw musisz wyciagnac siedzisko pozniej te boczne obszycia musisz podwazyc bedziesz mial takie metalowe uszy po jednej i po drugiej stronie, jak podwazysz to te elementy obszycia wysuniesz w gore, nastepnie musisz odkrecic pasy, zdjac te zaslepki i tam masz takie duze sruby, pozniej te plastiki boczne od podsufitki bedziesz mial luzne, nastepnie wyciagasz zaglowki i te plastikowe elementy w ktore wchodzi zagłówek bedziesz musial wyxisnac, jak zlozusz oparcie to od ttlu bedziesz musial je palcami pchac, a pozniej musisz od strony bagaznika polke odkrecic jest przyktecona kilkoma srubami od dolu no i pas srodkowu ktory idzie z polki trzeba odkrecic po uprzednim zdjęciu oslony plastikowej no i xhyba to tyle tak mnie sie wydaje ze nic nie pominalem :P jak cos noech mnie ktos poprawi, mam nadzieje ze trochę ci ulatwilem sprawe :P

• 5 months later...

Niby zrobione. Na 80%. Nie rozkłada mi się do końca. Tylko gdzieś z 3/4. Wyczyszczone, przesmarowane i leży w garażu. Bo brakło sił

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, sapciak napisał:

Niby zrobione. Na 80%. Nie rozkłada mi się do końca. Tylko gdzieś z 3/4. Wyczyszczone, przesmarowane i leży w garażu. Bo brakło sił emoji39.png

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Wrrr... A już myślałem że na YT jakąś prezentacje zobaczę :-) 

• 5 weeks later...
51 minut temu, Omega Star napisał:

podepnę się pod temat, potrzebne mi są takie właśnie końcówki lub całe ramiona

Posiadam roletę z przeznaczeniem na części. 

• 4 weeks later...
W dniu 17.09.2018 o 23:48, Ricardo napisał:

Posiadam roletę z przeznaczeniem na części. 

Czy oferta jeszcze aktualna? Potrzebuję tych plastikowych prowadnic, które widać na zdjęciu kilka postów wyżej.