Jump to content

Przyciemnianie własnoręcznie szyb

Sewerin

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Omega to trudne auto do przyciemnienia, może Caravan nie tak, ale Sedan owszem, jak dzwoniłem do 5 zakładów w Białymstoku to jeden z nich jak usłyszał jakie auto to od razu powiedział, że nie podejmują się, a w drugim chcieli wycinać tylną szybę.

A i nie kupuj taniej foli, bo szkoda czasu i pieniędzy, no ale z drugiej strony jak kupisz markową folię to musisz być pewny własnych umiejętności, żeby nie zniszczyć foli, więc wybór zostawiam pod własny osąd ;)

Mi gościu zaśpiewał 300zł. i za tyle najtaniej idzie kombi okleić.

Najtaniej folię można kupić za 8,49 zł

To daje do zastanowienia bo 4 rolki to wychodzi dużo mniej niż 300zeta.

Wiadomo potrzeba garaż i sporo cierpliwości ale ...

U mnie za Sedana zapłaciłem 450 zł a w Białymstoku od 600 zł w górę. Folii po 10 zł unikaj, nie dość że rysuje się, jest cieńsza, to blaknie, robią się plamy i różne cuda z nią. Żaden szanujący się warsztat, który zajmuje się przyciemnianiem nie robi na takiej folii, markowe folie są droższe.

U mnie za Sedana zapłaciłem 450 zł a w Białymstoku od 600 zł w górę. Folii po 10 zł unikaj, nie dość że rysuje się, jest cieńsza, to blaknie, robią się plamy i różne cuda z nią. Żaden szanujący się warsztat, który zajmuje się przyciemnianiem nie robi na takiej folii, markowe folie są droższe.

W Katowicach jak obdzwaniałem firmy to nawet 800zł. -1000zł. mówili ...

A cena 300zł. bo usługa mobilna tzn przyjeżdża do Ciebie i okleja w miejscu gdzie stoi samochód.

W zimę kiepsko to widzę...

300 zł to nie tak strasznie, dowiedz się na jakiej gościu robi folii, czy masz jakiś katalog do wyboru, albo jak zajmuje się tym zawodowo, zawsze możesz obejrzeć jego prace na innych autach.

300 zł to nie tak strasznie, dowiedz się na jakiej gościu robi folii, czy masz jakiś katalog do wyboru, albo jak zajmuje się tym zawodowo, zawsze możesz obejrzeć jego prace na innych autach.

Przypuszczam ,że ciężko będzie uwierzyć czy on robił to co pokaże na fotkach.

Ale o folię nie omieszkam zapytać.

Ja płaciłem 330 zeta folia Global coś tam :)

Jak nie robiłeś tego wcześniej, nie dasz rady tego zrobić. Też kiedyś próbowałem i nic z tego nie wyszło.

Spróbuj to się przekonasz :D Ja też myślałem że to nie może być trudne :P

Oczywiście wszystkiego można się nauczyć ale to wymaga wielu prób i poprostu się nie opłaca bo zepsujesz tyle foli że usługa okaże się tańsza.

Obejrzyj odcinek programu Grzegorza Dudy 101 Napraw, oklejał też niby pierwszy raz tylnią szybę w jakimś autku. Bardzo ładnie mu to wyszło i jak patrzyłem to nie takie trudne.

Oglądałem  :)

I ten jego stoicki spokój he he...

Panowie macie racje .że lepiej zabulić.

W razie w czyli przetargania folii itp gościu co robi usługę wyciąga zza pazuchy nową

i robi dalej.

A prywatnie to zamawiasz w necie czy jedziesz po kolejną itd itp

U siebie się pytałem to powiedzieli 300 za tył 400 za tył i przód w sedanie.

A nie dają jakiejś gwarancji na swoją robotę?

U siebie się pytałem to powiedzieli 300 za tył 400 za tył i przód w sedanie.

Przód? Przodu nie przyciemniaj  :)

Których też nie wolno przyciemniać więcej niż 25%.

[EDIT]

nie tego posta zacytowałem, to było do Arosa

Szyby przednie boczne muszą mieć minimalną przepuszczalności światła 70%, szyba czołowa 75%. W Omedze jak w vinie jest zapis o przyciemnieniu szyb to te wartości już są osiągnięte i nawet nalepienie foli przezroczystej spowoduje, że będą nie zgodne z przyjetym prawem w naszym kraju.

Szyby przednie boczne muszą mieć minimalną przepuszczalności światła 70%, szyba czołowa 75%. W Omedze jak w vinie jest zapis o przyciemnieniu szyb to te wartości już są osiągnięte i nawet nalepienie foli przezroczystej spowoduje, że będą nie zgodne z przyjetym prawem w naszym kraju.

Dobrze gada, polać mu!

Dobrze gada, polać mu!

Przyciemnianie przednich nie ma sensu.

Cały efekt jest jak 70% jest oklejone.

A na UWAGA PIRAT już raz widziałem jak gosciu odkleja folię , by papierów mu nie zabrali...

Panowie, proponuję nie drążyć tematu szyb przednich bo myślę że każdy z nas zna przepisy i wie że prawo tego zabrania, co nie zmienia faktu że nie można i jest to każdego indywidualny wybór i ryzyko :) Ja i tak mam przypałowe auto więc zaryzykuję na jedno oko :D:D

Dobrze gada, polać mu!

Przyciemnianie przednich nie ma sensu.

Cały efekt jest jak 70% jest oklejone.

A na UWAGA PIRAT już raz widziałem jak gosciu odkleja folię , by papierów mu nie zabrali...

Panowie, proponuję nie drążyć tematu szyb przednich bo myślę że każdy z nas zna przepisy i wie że prawo tego zabrania, co nie zmienia faktu że nie można i jest to każdego indywidualny wybór i ryzyko :) Ja i tak mam przypałowe auto więc zaryzykuję na jedno oko :D:D

Aros znałem takich ludzi co im kilka razy w tygodniu "bez powodu | fury trzepali ;-))))

Aros znałem takich ludzi co im kilka razy w tygodniu "bez powodu | fury trzepali ;-)))

Jak maja BMW to nie ma co się dziwic ::)

A tak serio to omega ma fabrycznie przyciemnione szyby i tylko tylnie można przyciemnić ale to już chyba wole rolety od BMW założyć.