Sewerin Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Hej! Co wolicie? Usługę detalingu (czyszczenie dokładne samochodu wewnątrz) czy zabawę z wnętrzem samemu? W sumie cenowo jak kupić konkretne środki do mycia wyjdzie na to samo... A wydaję mi się ,że firmy zajmujące się detalingiem mają lepszą chemię? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Hej! Co wolicie? Usługę detalingu (czyszczenie dokładne samochodu wewnątrz) czy zabawę z wnętrzem samemu? W sumie cenowo jak kupić konkretne środki do mycia wyjdzie na to samo... A wydaję mi się ,że firmy zajmujące się detalingiem mają lepszą chemię? Hej! Samemu bez sprzętu i chemii nigdy nie osiągniesz tego co zaproponuje ci firma detailingowa. Z drugiej strony nie opłaca się kupować sprzętu i chemii by hobbistycznie czyścić tylko swój samochód. Ps. Mój brat zajmuje się detailingiem tak że pakuj omegę i wpadaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 3, 2018 Author Share Posted February 3, 2018 Hej! Co wolicie? Usługę detalingu (czyszczenie dokładne samochodu wewnątrz) czy zabawę z wnętrzem samemu? W sumie cenowo jak kupić konkretne środki do mycia wyjdzie na to samo... A wydaję mi się ,że firmy zajmujące się detalingiem mają lepszą chemię? Mój brat zajmuje się detailingiem tak że pakuj omegę i wpadaj Nie gadaj ,że w Tychach?;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted February 3, 2018 Share Posted February 3, 2018 Hej! Co wolicie? Usługę detalingu (czyszczenie dokładne samochodu wewnątrz) czy zabawę z wnętrzem samemu? W sumie cenowo jak kupić konkretne środki do mycia wyjdzie na to samo... A wydaję mi się ,że firmy zajmujące się detalingiem mają lepszą chemię? Mój brat zajmuje się detailingiem tak że pakuj omegę i wpadaj Nie gadaj ,że w Tychach?;-) Nieee. W Lędzinach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 Ja jak mam czas i pogoda dopisuje lubię samemu poszorować wnętrze. Wiem, że firma pewnie zrobi to lepiej, ale nie ma tej przyjemności No w końcu pierwszy głos za dopieszczaniem osobistym Omegi Ale to dobre w lato bo zimą odpada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 4, 2018 Author Share Posted February 4, 2018 Ja jak mam czas i pogoda dopisuje lubię samemu poszorować wnętrze. Wiem, że firma pewnie zrobi to lepiej, ale nie ma tej przyjemności No w końcu pierwszy głos za dopieszczaniem osobistym Omegi Ale to dobre w lato bo zimą odpada. Bo to dla mnie przyjemność odświeżyć samemu, satysfakcja większa, a i jakieś piwko się wypije, ulubioną muzykę włączy... Ostatnio mi tego brakuje. Aby do wiosny Co racja to racja. Czas jakoś staje w miejscu przy takich czynnościach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 Jeśli miałbym odświeżyć auto z zewnątrz to chyba bym wolał dać firmie a później po prostu samemu o nie dbać. Co do środka to sam wole robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 7, 2018 Author Share Posted February 7, 2018 Jeśli miałbym odświeżyć auto z zewnątrz to chyba bym wolał dać firmie a później po prostu samemu o nie dbać. Co do środka to sam wole robić. Spoko bo wiadomo ,że dla miłośnika motoryzacji to rekreacja. Ja analizuje jednak koszta różnych płynów i t.p. chemii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 @grabarz ma zacna kosmetykę do auta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Tylko z drugiej strony kupisz takie kosmetyki/chemię i to wystarczy na kilka/kilkanaście razy więc koszty automatycznie się rozkładają... Nie mówiąc o wyżej wspomnianej satysfakcji, ja np. raz na jakiś czas kupię coś fajnego do auta i tak sobie powoli zbieram te kosmetyki... W sumie to do auta mam więcej niż swoich Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 8, 2018 Author Share Posted February 8, 2018 Tylko z drugiej strony kupisz takie kosmetyki/chemię i to wystarczy na kilka/kilkanaście razy więc koszty automatycznie się rozkładają... Nie mówiąc o wyżej wspomnianej satysfakcji, ja np. raz na jakiś czas kupię coś fajnego do auta i tak sobie powoli zbieram te kosmetyki... W sumie to do auta mam więcej niż swoich No to jest gruby argument na TAK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Tak jak Aros pisze, kosmetyki nie tanie ale starczają na baaardzo długo. Co poniektórzy wiedzą czym i przez jaki czas zajmowałem się w kwestii auto detailingu. Płyn do szyb Megsa GCC kupiłem z 5 lat temu cały galon (us), sporą część odsprzedałem. Do tej pory tylko tego używam również w domu i mam jeszcze tego koncentratu na 2-3 litry gotowego płynu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 12, 2018 Author Share Posted February 12, 2018 Tak jak Aros pisze, kosmetyki nie tanie ale starczają na baaardzo długo. Co poniektórzy wiedzą czym i przez jaki czas zajmowałem się w kwestii auto detailingu. Płyn do szyb Megsa GCC kupiłem z 5 lat temu cały galon (us), sporą część odsprzedałem. Do tej pory tylko tego używam również w domu i mam jeszcze tego koncentratu na 2-3 litry gotowego płynu. A ta chemia się nie przeterminowuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts