Skandal Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Witam, mam 3 pytanie dotyczące układu chłodzenia, mianowicie: (pacjent 0B, 3.0) 1. Jak najsensowniej spuścić płyn chłodniczy, by go odzyskać? 2. Czy pod czujnikami na chłodnicy uszczelki są wymienne? I gdzie ewentualnie można je kupić? 3. Przewód z elektrycznej pompki wody idzie do krućca 1 czy 2? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Witam, mam 3 pytanie dotyczące układu chłodzenia, mianowicie: (pacjent 0B, 3.0) 1. Jak najsensowniej spuścić płyn chłodniczy, by go odzyskać? 2. Czy pod czujnikami na chłodnicy uszczelki są wymienne? I gdzie ewentualnie można je kupić? 3. Przewód z elektrycznej pompki wody idzie do krućca 1 czy 2? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 1. w chłodniy po lewej na dole(patrzac w kierunku jazdy) masz korek spustowy 2. Tam są podkładki miedziane, tazke jak najbardziej do kupienia:) 3. Z mostka wodnego na pojedynczy króciec. Z króćca 1 na pompkę wody(wejście od czoła), z wyjścia bocznego pompki na górny wąż nagrzewnicy dalej przez nagrzewnice do dolnego wężanagrzewnicy, przez trójnik(nie mylic z tdójdrznym!) powrót na maly króciec magistrali z tyłu silnika. Króciec 2 trójdrożnego przez trójnik powrót na maly króciec magistrali z tyłu silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 Tutaj masz schemat wody http://forum.omegaelite.pl/thread-1449.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted February 9, 2018 Author Share Posted February 9, 2018 Wielkie dzięki, chłopaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Pozwolę sobie kontynuować temat. Omega to 2.2 16V benzyna/gaz 2000 rok. Mianowicie chodzi mi o 2 czujniki w układzie chłodzenia: - pierwszy to czujnik na ecu - drugi to czujnik na deskę Obydwa chcę wymienić. Chodzi o to, że jest duża rozbieżność miedzy temperaturami z czujników. Jakieś 5-10 stopni. Sprawdzane w OP-COMie. Chyba, że to norma. Stąd teraz pytanie: jakiej firmy polecacie? Słyszałem coś o KWE ale ni mogłem tego znaleźć. Może już ktoś kupował i poleci jakąś stronkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Ja kupowałem czujnik na ECU orginalny z GM i polecam, nie było żadnych problemów ten na zegary tez polecam gm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Ja kupowałem czujnik na ECU orginalny z GM i polecam, nie było żadnych problemów ten na zegary tez polecam gm Polecisz jakiś sklep czy z alledrogo brałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Ja brałem w sklepie motoryzacyjnym stacjonarnym, możesz w intercarsie zobaczyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Polecisz jakiś sklep czy z alledrogo brałeś? Jeżeli chcesz kupować GM, to ze swego doświadczenia mogę polecić ten sklep http://www.opel-e-sklep.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 13, 2018 Share Posted February 13, 2018 Polecisz jakiś sklep czy z alledrogo brałeś? Jeżeli chcesz kupować GM, to ze swego doświadczenia mogę polecić ten sklep http://www.opel-e-sklep.pl/ Dzięki. Będę szukał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts