pawelino87 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 Jako, że jestem wiernym maniakiem Opla przedstawiam kolejnego Opla w rodzinie. Auto w rodzinie od sierpnia 2016. Kupiona dla żony z myślą dojazdów do pracy od pierwszego właściciela z przebiegiem 88.000 km. Poniżej informacja o aucie. Rocznik 2001. Silnik jedynie 1.2 ale daje spokojnie radę do 160 km. Fajnie wyposażona wersja Elegance. Z dodatków dołożone Webasto Producent: General Motors Płyta: Corsa Model: Corsa C Nadwozie: 5-drzwiowy hatchback Kod nadwozia: F68 Rok modelowy: 2001 Fabryka: Eisenach, Niemcy Numer seryjny: 052448 Pobrano ze strony: http://opelvindekoder.pl Informcje o modelu: Data produkcji: 11.01.2001 Kierownica po stronie: lewej Wyprodukowano dla: Niemiec Kod silnika: Z12XE Nr silnika: 19Q68917 Kod GM Drive:: XXHU Numer I rejestracji: B -US950 Farba zewnętrzna: Zieleń ( Space Green ) 388 - metalik, 2 warstwy Kody wyposażenia: 80I Wykończenie wnętrza: czarne 80X Wykończenie siedzeń: czarne 80Y Wykończenie boczku drzwi: czarne A32 Szyby drzwi przednich sterowane elektrycznie A88 Aktywne zagłówki siedzeń przednich AG4 Fotel kierowcy: ręczna regulacja wysokości 2-kierunkowa AJ7 Poduszki powietrzne: kierowcy, pasażera oraz boczne AM9 Tylna kanapa składana i dzielona w proporcji 60/40 AQ6 Przednie fotele z regulacją oparcia AT0 Zagłówki siedzeń tylnych pełne pokryte tkaniną AT7 Tylne siedzenia z 3-punktowym pasem bezpieczeństwa AU0 Centralny zamek zdalnie sterowany B84 Boczne listwy ozdobne z tworzywa sztucznego BF8 Schowek za fotelem pasażera C60 Klimatyzacja sterowana ręcznie C79 Oświetlenie wewnętrzne na szynie dachowej z pojedynczą lampką do czytania C87 Lampki do czytania tył DJ9 Lusterka zewnętrzne sterowane elektrycznie z podgrzewaniem, asferyczne, niebarwione E88 Schowki w oparciach siedzeń przednich FX1 Przełożenie końcowe przekładni głównej: 3.94 JM4 Układ hamulcowy tarczowy przód, bębnowy tył, z układem ABS K12 Układ wentylacji z filtrem przeciwpyłowym K60 Alternator: 100A LW4 Silnik benzynowy 1.2 16V M24 Ręczna skrzynia biegów 5-biegowa typu F13 CR N33 Regulowana kolumna kierownicy NC0 Wyposażenie dla krajów Unii Europejskiej NP5 Koło kierownicy pokryte skórą NT4 Norma emisji spalin: EEC 05 NV8 Wspomaganie układu kierowniczego elektryczne, zależne od prędkości PE5 Felgi aluminiowe 5 1/2J x 14, 5 szprych płaskich QWG Opony 175/65 R14-82 t T6G Wykończenie wnętrza: super delux, wariant 1 T96 Przednie światła przeciwmgielne TN6 Akumulator: 55Ah U25 Lampka oświetleniowa bagażnika UH8 Wskaźniki: temperatura wody, obrotomierz UY8 Radio CDR 2005 UZ6 Głośniki: 6 sztuki premium VE6 Zderzaki lakierowane w kolorze nadwozia VK8 Schowek na okulary W1Y Przyciski sterowania radiem na kierownicy W6G Wykończenie siedzeń: Super DeLux, wariant 1 W7V Konwersja modelu Cosmo W8W Antena radiowa ze wzmacniaczem W8X Dodatkowe elementy do instalacji radia XL8 Zdalne sterowanie na częstotliwości 433MHz XR2 Emblemat Elegance Z1F Prędkościomierz w km/h Auto z udokumentowanym przebiegiem i pełnym kompletem dokumentów jak należy . Poniżej kilka fotek tuż po zakupie. [/url] Tuż po zakupie dokonany standardowy przegląd płynów i montaż instalacji gazowej parownik KM Gold + Wtryski Hanna + butla w koło zapasowe. Auto oszczędne, zwinne i mało awaryjne. Obecny przebieg 136 tys. i stale rośnie. Do tej pory wymienione: - pompa wody; - regeneracja alternatora, - wymiana mechanizmu zmiany biegów, - serwis klimatyzacji, - olej co 10.000 km, - sprężyny tył, -końcówki drążków lemforder, - łożysko koła przód. Plany są oczywiście, tak więc modze przy dwóch autach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 No i elegancko webasto sam dokladales? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 11, 2018 Author Share Posted February 11, 2018 No i elegancko webasto sam dokladales? Webasto dołożone przez pierwszego własciciela. Ja jedynie wymieniłem bateria w pilocie i uruchomiłem po długiej przerwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 też mam corse c ale 1.2 w EASYTRONICU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 11, 2018 Share Posted February 11, 2018 No i fajne autko Pawelku , u mnie także same auta z piorunem w grilu Zonka użytkuje asterke. fajne autko niech jeździ bez awaryjnie i powodzenia w modach. .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 No i fajne autko Pawelku , u mnie także same auta z piorunem w grilu Zonka użytkuje asterke. fajne autko niech jeździ bez awaryjnie i powodzenia w modach. .. Taki maluch z webasto Fajnie wyposażona. Gdyby nie ten kolor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted February 12, 2018 Share Posted February 12, 2018 Fajna jest i kolorek też ciekawy. A największa zaleta to że jeździ za darmo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 No i fajne autko Pawelku , u mnie także same auta z piorunem w grilu Zonka użytkuje asterke. fajne autko niech jeździ bez awaryjnie i powodzenia w modach. .. Taki maluch z webasto Fajnie wyposażona. Gdyby nie ten kolor... Piorun z przodu musi być . No kolor w realu nie jest zły, choć wolałbym podkład . Ale kolor można jedynie sobie kupując nowy wybrać. Tu sugerowałem się stanem auta. Tak więc tego, żeby nie było że nic się nie dzieje, nabyłem trochę fantów z pakieta wiadomo jakiego . A wiec: Przytuliłem komin dedykowany do corsy. Obecnie wraca z regeneracji po wymianie środka, bo był "czysty przelot" po tylu latach. Oraz trochę dodatków stylizacyjnych. W przyszłym tygodniu wszystko powinno dotrzeć, tłumik i pomalowane elementy. No i seryjnie na letnich wyszła na 14. Ale trochę mało więc nabyłem 16. Pozostaje kwestia zakupu opon do wiosny . Poszukuje jeszcze lotki na tylną klapę z pakieta i zderzak ale ciężki temat . No ale może "przypadkiem: jak wszystko się gdzieś wyrwie . To tyle na razie w temacie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 No tak w omedze nie ma juz co robic to teraz corsa w pakiecie bedzie szacun! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Hohoho ładnie będzie Ta corsa spoko jest chyba najlepiej wygląda ze wszystkich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Pogoda do działania nie rozpieszcza, ale na szybko dziś wpadła nowa osłona silnika. Poprzedni zamiennik wytrzymał rok, ale bez niej pod maską wiecznie wszystko zachlapane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Patrzę, że i przy Corsie działasz Co Twoja żona na te pakiety doposażeń ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Patrzę, że i przy Corsie działasz Co Twoja żona na te pakiety doposażeń ? Na razie nic bo jeszcze o nich nie wie , jedynie z tłumikiem miała okazje się zapoznać Kilometry lecą więc wpadły filtry i oliwa. Łącznik stabilizatora i gumy. I małe odświeżenie tylnych bębnów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Dodatkowo wpadło lusterko z fotochromem i podświetleniem z Corsy GSI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Pięknie modzisz jestem ciekaw jak pakiet będzie wyglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted March 2, 2018 Author Share Posted March 2, 2018 Kolejne fanty spływają do kompletu. Pakiet stylizacyjny odebrany z lakierni. Brakuje jeszcze lotki i tylnego zderzaka. Poszukania trwają. Tłumik wrócił z naprawy. Jutro montaż i porównanie. Wpadły stołki w pól-skórze, jednak jest to zestaw do wersji bez bocznych poduszek. Jak się uda przerobić wpadną do auta. Jeśli nie pójdą na seel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Teraz będziesz też na zlot corsy jezdził?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted March 2, 2018 Author Share Posted March 2, 2018 Ricardo szczerze nawet o tym nie myślałem a dwa nawet nigdzie w klubie corsy nie jest zrzeszona Ale może kiedyś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Ja czekam aż to wszystko wejdzie na auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Pieknie to siadzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 3, 2018 Share Posted March 3, 2018 Pomyśl bo może z dwóch zlotów będziesz zbierał nagrody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 Ostatnie dni przyniosły małe zmiany. Kilkanaście godzin poświęconych i przeszczep został przyjęty Trochę było zabawy z przezbrajaniem foteli ale się udało. Pozostaje jedynie zmiana pasów na srebrne, które są w drodze oraz małymi dodatkami do wnętrza. Dodatkowo wpadł komin, który chodzi znacznie ciszej, choć i tak głośniej niż seria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Co zona na to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted March 8, 2018 Author Share Posted March 8, 2018 Zaakceptowała zmiany, choc początkowo była przeciwna wymianie foteli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted March 8, 2018 Author Share Posted March 8, 2018 Małe porównanie tłumika przed wymianą środka i po Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts