Jump to content
Omega Elite Klub

CDR 2005 MID na NCDC 2015 CID

kirchoff91

Recommended Posts

No to tak sterowanie w kierownicy będzie ci dzialac o to się nie martw a zaraz wejde na telefon i ci fotki dam jak to zrobić musisz przeciagnac dwa kable od kostki z radia do kostki mida i będzie pradzic.

Dziękuję bardzo :-) kostkę od mida mam całą w plastiku ale miernik na zwarcie i znajdę kabelki :-D dzięki wielkie jak wrócę z pracy spróbuję to ogarnąć :-)

Ta osłonę się normalnie zdejmuje wiec dasz rade bez problemu. I będziesz miał normalnie napisane na froncie które sa piny.

Słuchajcie działa jak natura chciała cieszę się jak murzyn blaszka :-D

Niestety jak wymieniałam uwalilem dwa kabelki i jeden odpowiadał ze zdjęcia był to pin 10. 11 wystarczyło że przełożę i działa niestety został pin 9 i nie działa mi sterowanie z kiery i boję się że to to :-\ jakby ktoś jeszcze podesłał info jak to naprawić to będę strasznie wdzięczny :-) foto dodam jak łapka do ręki wezmę :-)

https://photos.app.goo.gl/TBqrAJ0byAub57A02

https://photos.app.goo.gl/YY98YApCE4l8fzGz1

bierzesz mały drucik i próbujesz wyjąc ten pin i to zlutować jakoś wyjmujesz ta żółta blokadę z kostki i w tedy to robisz.

Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Radio działa wszystko super problem jest tylko taki że jak wejdę w ustawienia albo w cd czy gdziekolwiek indziej wyskakuje radio safe. Pytanie czy jest to może spowodowane tym że nie mam anteny od navi i tel?? 

I jeśli tak czy ma ktoś taka antenę na sprzedaż to z chęcią odkupię :-)

Jeszcze jedno w sumie nie jest to denerwujące ale jak już robić to wszystko. Ta klapka od kasety na płyty jest cały czas otwarta i nie mogę jej zamknąć przez co wyskakuje komunikat cdc jest otwarty. Jak ściągnę panel jest tam jakaś zapadka, sprężyna lub coś podobnego?

Gość od którego kupiłem mówi że na miliony procent. To jest dziwne bo radio ogólnie działa łapie stacje gra ale jak wejdę w ustawienia to jest pojedynczy pik wyskakuje radio safe i można dalej korzystać

Jeszcze nie. Nie miałem kiedy więc pewnie dopiero na weekendzie to ogarnę no i manetke wymienię bo mam z tymi pstryczkami a w domu leży mi bez tego. No i jeszcze ten kabelki podepne i zobaczymy. 

Z innej beczki SCL, MQR i SDA te piny przy radiu jak i przy wyświetlaczu mam rozumieć mają być takie same i z tego co wiem ten jeden kabelek to jest pin9 przy kostce od wyświetlacza a z rozpiski wychodzi na to że jest to sygnał SCL może to być problemem z którym się borykam?

Ja nie mam schematu wiec ci nie powiem co i jak na schemacie bym musiał zobaczyć jedna osoba która ogarnia schematy to @skit.

Tomek moze wystarczy jechac na techa, mialem tak jak cos mechanik grzebal i pozniej nie mialem chwilowego i w h mi pokazywal dodatkowo na climatronicu mialem stopbie fahrenheita a nie celcjusza i wszystko techem zmienil