kirchoff91 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 No to tak sterowanie w kierownicy będzie ci dzialac o to się nie martw a zaraz wejde na telefon i ci fotki dam jak to zrobić musisz przeciagnac dwa kable od kostki z radia do kostki mida i będzie pradzic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 Wielkie dzięki!! :-) Postawilbym piwko ale nie mam jak :-\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Przyjedz do łódzkiego ugoscimy cie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Ok tu masz fotki jak to podpiąć które piny do którego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 Dziękuję bardzo :-) kostkę od mida mam całą w plastiku ale miernik na zwarcie i znajdę kabelki :-D dzięki wielkie jak wrócę z pracy spróbuję to ogarnąć :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Ta osłonę się normalnie zdejmuje wiec dasz rade bez problemu. I będziesz miał normalnie napisane na froncie które sa piny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 19, 2018 Author Share Posted February 19, 2018 Słuchajcie działa jak natura chciała cieszę się jak murzyn blaszka :-D Niestety jak wymieniałam uwalilem dwa kabelki i jeden odpowiadał ze zdjęcia był to pin 10. 11 wystarczyło że przełożę i działa niestety został pin 9 i nie działa mi sterowanie z kiery i boję się że to to :-\ jakby ktoś jeszcze podesłał info jak to naprawić to będę strasznie wdzięczny :-) foto dodam jak łapka do ręki wezmę :-) https://photos.app.goo.gl/TBqrAJ0byAub57A02 https://photos.app.goo.gl/YY98YApCE4l8fzGz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 https://drive.google.com/open?id=0BzPykSUrV5lHSFlQdHBrMS1KQkE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 bierzesz mały drucik i próbujesz wyjąc ten pin i to zlutować jakoś wyjmujesz ta żółta blokadę z kostki i w tedy to robisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 Mam do Was jeszcze jedno pytanie. Radio działa wszystko super problem jest tylko taki że jak wejdę w ustawienia albo w cd czy gdziekolwiek indziej wyskakuje radio safe. Pytanie czy jest to może spowodowane tym że nie mam anteny od navi i tel?? I jeśli tak czy ma ktoś taka antenę na sprzedaż to z chęcią odkupię :-) Jeszcze jedno w sumie nie jest to denerwujące ale jak już robić to wszystko. Ta klapka od kasety na płyty jest cały czas otwarta i nie mogę jej zamknąć przez co wyskakuje komunikat cdc jest otwarty. Jak ściągnę panel jest tam jakaś zapadka, sprężyna lub coś podobnego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Radio na pewno jest z tego samego auta co CID? Wygląda jakby nie były sparowane..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 Gość od którego kupiłem mówi że na miliony procent. To jest dziwne bo radio ogólnie działa łapie stacje gra ale jak wejdę w ustawienia to jest pojedynczy pik wyskakuje radio safe i można dalej korzystać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Dziwna sprawa a zrobiłeś ten kabel od sterowania kiery ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 20, 2018 Author Share Posted February 20, 2018 Jeszcze nie. Nie miałem kiedy więc pewnie dopiero na weekendzie to ogarnę no i manetke wymienię bo mam z tymi pstryczkami a w domu leży mi bez tego. No i jeszcze ten kabelki podepne i zobaczymy. Z innej beczki SCL, MQR i SDA te piny przy radiu jak i przy wyświetlaczu mam rozumieć mają być takie same i z tego co wiem ten jeden kabelek to jest pin9 przy kostce od wyświetlacza a z rozpiski wychodzi na to że jest to sygnał SCL może to być problemem z którym się borykam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Ja nie mam schematu wiec ci nie powiem co i jak na schemacie bym musiał zobaczyć jedna osoba która ogarnia schematy to @skit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Na CIDzie pokazuje Ci wszystkie parametry z BC? Ja robiłem przekładkę u ojca i nie pokazuje chyba średniego spalania i spalonej ropy. Muszę na wiosnę drugi raz zajrzeć w te kable. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 spalania ci nie pokazuje bo masz zapewne od benzyny cida Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Wszystko z 2.5 dti GID na CID zamieniałem. Pokazuje ale chyba w h. Ale tam gdzie włożyłem GID za CID wszystko działa jak powinno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Hmm to wszystko powinno ci działać jak należy to nie jest wina kabli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 Mi pokazuje wszystko bardzo ładnie :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Cieszę się ze mogłem pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Tomek moze wystarczy jechac na techa, mialem tak jak cos mechanik grzebal i pozniej nie mialem chwilowego i w h mi pokazywal dodatkowo na climatronicu mialem stopbie fahrenheita a nie celcjusza i wszystko techem zmienil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 Jeśli chodzi o BC u mnie tak to wygląda :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Robiłeś zdjęcia kostek i przewodów czy tylko te zdjęcia, które wrzucałeś? Jak masz to wrzuć Ja i tak będę się za to zabierał w połowie marca. Kończę już i nie zaśmiecam tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts