Achmed Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Witam chciałem pokazac swoje autko a mianowicie Opla Omege 2.5 dti automat 2002 rok Z sentymentu do Omegi i chęci posiadania auta za rozsadne pieniadze w bdb wyposazeniu i z ogromna iloscia miejsca postanowiłęm poszukac własnie Omegi własnie w silniku 2.5 dti i skrzyni automatycznej. Auta szukałem blisko pół roku bo chciałem kupic zadbany i bardzo dobrze wyposazony egzemplarz co wcale nie jest takie łatwe.Trafiłem na to ogłoszenie przez forum długa rozmowa ze sprzedajacym decyzja stałem sie posiadaczem takie autka jak chciałem Z wyposażenia jest : Skóry grzane przód i tył Przednie fotele półkubełki Radio ncdc 2015 Szyberdach Webasto Felgi 17 Xenon Przednia szyba foto z czujnikiem deszczu Lusterko fotochrom Tylne lampy ciemne Elektryka szyb przód tył El roleta tylnej szyby BOSE I pewnie coś tam Jeszcze by się znalazło /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Powoli będę wrzucal foty i info z tego co do tej pory zrobiłem i co będę robil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspero Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 ładna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Wkoncu ktos z naszych stron. Gratki omy i ten sam motor co u mnie klekoty gora Wujo @saint bieremy go na nastepny zlot Aha kolejny ahmed na forum? Mogles dac nick allah akbar czy binladen Oma czasem nie od faceta ze Szczecina, ktory jest na okp?? I na ogol sprzedajacy omegi? Mozna poznac ze zdjec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Tak omega jest od niego było parę mankamentów ale powoli trzeba do ładnego stanu doprowadzić auto już troszkę czasu mam a fotki wkleiłem od niego bo ładna jakoś a nawet nie miałem kiedy jeszcze swoich ładnych porobic co do zlotów to chętnie jeśli tylko czas pozwoli i fajnie że ktoś z okolicy się odezwał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Z sandomierza jest jeszcze taki chop, wujo itp itd. Zwany @saint name is Michol Tydzien temu byl zlot, cos wczesniej sie nie odezwal, ajj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 gratki ladne auto i odpowiedni piec jakie plany co do auta ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 A bo nie wiedziałem o forum dopiero się teraz na nie natknąłem wcześniej na forach Bay siedziałem teraz z forami omegi dopiero zaczynam przygodę ale widzę ze to jest aktywne i fajnie ze udało się tu trafić 3 minuty temu, Grabarz napisał: gratki ladne auto i odpowiedni piec jakie plany co do auta ? Co do planów to sam narazie nie wiem były plany na większą moc ale boję się ryzykować dla paru koni awarie skrzyni stylistycznie narazie zostanie to co jest pierw chce doprowadzić auto do jak najlepszego stanu potem lotka na klapę irmiego jak się uda dorwać może jakąś glebą i koło ale to odległy czas w pierwszej kolejności regeneracja lamp i może bixenon wleci w nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Witaj w klubie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 24 minut temu, Achmed napisał: A bo nie wiedziałem o forum dopiero się teraz na nie natknąłem wcześniej na forach Bay siedziałem teraz z forami omegi dopiero zaczynam przygodę ale widzę ze to jest aktywne i fajnie ze udało się tu trafić Widzialem jak napisales temat na okp ale tam nic sie nie odzywalem bo ogolnie to forum umiera. Natomiast to zyje, rozwija sie i funkcjonuje doskonale Ogolnie taki motor mam ja, @Grabarz, @Agnieszka, @kolec.pjb i tu ma niezle przerobiony motor. I chyba tyle, reszta czy zero, czy dwa, sedany, podklady, kredensy i ameliniowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 na koljenym zlocie musisz byc ! danio mysle ze tego dopilnujesz i zwerbujesz kolege Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 No wlasnie jakby dal cyne wczesniej to bym go zabrol jo Zmien nick na allah bo juz @AHMED25 mamy i tu tez ma klekota 2.5td Jak masz na imie kolego? Z tarnobrzega jestes czy okolic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 A więc teraz pora na to co po zakupie wyszło i trzeba było zrobić na pierwszy ogien poszedl olej 5w30 motul filtry Mann potem wystąpiła awaria dobrze ze blisko domu i zanim silnik wypił cały olej i "rozbiegl sie" auto stało już w garażu szybka rozbiórka i to właśnie się okazało urwana oska turbiny wirnik częściowo zmielony na szczęście potem przy czyszczeniu okazało ze ze wszystko zostało w ic Nowy olej Millers r5w40 regeneracja turbo mycie wszystkiego skladnie odpal i na szczęście silnik chodzi ładnie przy okazji wycięte katy zmienione łączniki stabilizatora i końcówka drążka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Bardzo ładna oma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 6 minut temu, danio napisał: No wlasnie jakby dal cyne wczesniej to bym go zabrol jo Zmien nick na allah bo juz @AHMED25 mamy i tu tez ma klekota 2.5td Jak masz na imie kolego? Z tarnobrzega jestes czy okolic? Zostanie Achmed ksywa od dawna mi nadana więc niech tak zostanie na imię mam Andrzej i mieszkam dokładnie w tarnobrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 No siema ładne autko ale standard powiem na glebę z nią No widzę Tarnobrzeg to 10 km i mamy spot hehe dawaj na klubowicza dawaj na offtoop świętokrzyskie i na wiosnę mamy zlot myślę że do zobaczenia niebawem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Na glebę powiem ci ze wszystkie auta co miałem gleba była priorytet tu troszkę się dziadek zrobiłem bo mi pasuje ta wygoda omegi ale powoli może i będzie niżej bo to choroba i ciężko z niej się wyleczyc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 O widzisz i jest wujo teraz to w ogole zachorujesz jak my wszyscy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Teraz, danio napisał: O widzisz i jest wujo teraz to w ogole zachorujesz jak my wszyscy Ale ze jak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Na chorobe tzw. Omega, omega co ci dolega Turbo sam wyciagales i montowales? Gdzie robiles i jakie koszta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Tak przy aucie staram się wszystko sam robić bo wtedy jest satysfakcja regeneracja turbiny w takim złym stanie jak była moja ti był koszt 650 zl omega fajna choroba jedyne czego mi brakuje z grupy vag to spalanie a wszystko inne omega bije na głowę mam nadzieję ze szybko się zbiore spelnie warunki i zostane klubowiczem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Spalanie srednie 8l, nie ma tragedii. A gdzie to turbo robiles? Katy obydwa wywaliles? Co w ich miejsce wstawiles? Na forum jest powiedzenie "bez foto sie nie liczy" duzo za nie piniadzow dostales? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 17 minut temu, Achmed napisał: Tak przy aucie staram się wszystko sam robić bo wtedy jest satysfakcja regeneracja turbiny w takim złym stanie jak była moja ti był koszt 650 zl omega fajna choroba jedyne czego mi brakuje z grupy vag to spalanie a wszystko inne omega bije na głowę mam nadzieję ze szybko się zbiore spelnie warunki i zostane klubowiczem Spalanie jeżdżąc do roboty 6.9 a rekord na trasie 5.2 czego chcieć więcej? przy mocnym pedalowaniu 9 nie jest w stanie spalić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 2 minuty temu, Grabarz napisał: Spalanie jeżdżąc do roboty 6.9 a rekord na trasie 5.2 czego chcieć więcej? przy mocnym pedalowaniu 9 nie jest w stanie spalić Wujek sztil dla mnie to nie realne, chociaz masz manuala. Ale nie 2.5litra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 2, 2016 Author Share Posted October 2, 2016 Mój automat w mieście 10 pali trasa koło 7 co do fot to niestety sporo przypadło bo w Starym tel były ale co się da to porobie Godzinę temu, danio napisał: Spalanie srednie 8l, nie ma tragedii. A gdzie to turbo robiles? Katy obydwa wywaliles? Co w ich miejsce wstawiles? Na forum jest powiedzenie "bez foto sie nie liczy" duzo za nie piniadzow dostales? Katy oba usunięte w ich miejsce rura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 4 minuty temu, danio napisał: Danio zakładamy się? Mówię jak jestt mnie zapytaj zresztą rysia Coś się zcenzura**o z pisaniem postów na fonie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts