kirchoff91 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Witam Wszystkich!! Chciałbym Wam przedstawić moją Omege! Zakupiłem ją w Grudniu 2016r i jestem od tamtego czasu w cholere z niej zadowolony : Omcia jest w biedzie wersji więc zacząłem ją powoli modyfikować i cały czas coś wychodzi : Zacząłem od wymiany foteli na czarną skórę i wszystko by było super gdyby nie fakt że wtyczkę 30pinową odpowiedzialną za pamięć foteli mam po prawej stronie ;D Z tym tematem też do Was się zgłoszę ; Niestety auto stało prawię przez kilka lat u Niemiaszka i jest w środku paskudne. Jednak cała reszta jest idealna jak dla mnie! Auto podczas kupowania miało zrobione 80 000km. Wiem że wielu z Was powie: Eeeee... Kręcony jak wata cukrowa! Ale z tego co przewaliłem wszystkie papiery z ASO, autoDNA jest całkiem możliwe że auto ma taki przebieg. Z dalszych modyfikacji chciałbym znaleźć jakiś lepszy zderzak przód ponieważ początkiem roku jakiś jeł*p mi wyjechał i przerysował zderzak oraz miałem bliskie spotkanie z zającem Jeśli chodzi o inne modyfikacje w malowaniu są felgi Opla OPC kolor srebrny rozmiar 18" i chyba tyle. Cała reszta podoba mi się w oryginale więc nie chce tego zmieniać. Choć jeszcze mam w planach coś zrobić z lampami mianowicie przerobić na Bixenon u gości z HRF. Chciałbym wymienić też wydech ale ze względu że rocznie robie prawie 70 000km boje się że głośniejszy wydech będzie mnie mocno drażnił przy większych obrotach silnika. Boje się też, że po zmianie felg na takie wielkoludy zawieszenie będzie się sypało jak domy w Afganistanie Kolejną modyfikacją jest wymiana radia z CDR2005 MID na NCDC2015 CID z którym tez mam kilka problemów ale myślę że też z tym mi pomożecie Jak wpadnie mi jeszcze coś do głowy i porobię trochę więcej fotek to się podzielę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 No to czekamy na więcej fotek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted February 18, 2018 Share Posted February 18, 2018 Witamy na pokładzie Ładna Omega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 No i Fajnie, że sie pojawiłeś ze swoją Omegą ... Szykuje sie modzenie Joo kolego jest tu parę osob którzy przerabiali tematy z przekładaniem różnego typu wyposażenia , wystarczy że przejrzysz kilka tematów Powodzenia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Oby służyła bez niespodzianek. Ważne, że silnik juz po lifcie Z zawieszeniem to jest tak, że jak zrobisz dobrze raz to się nie sypie tak czesto jak się tego obawiasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Siemka. Witamy wśród Omegowiczów. Fajny kolorek i silnik (to już pewnie idzie, niż moja 2.2 ). Cieszy mnie to że już coś tam modziłeś i chcesz dalej kontynuować. Życzę powodzenia i bezawaryjności. No i pochwal się nam tu od czasu do czasu. Tak jak Ty planuje wymienić radio CDR2005 MID na NCDC2015 CID. Myślę też o skórach, tylko beżowych (obecnie mam beżowy welur i wnętrze). Co do wydechu to również planuje zmienić. Na razie kupiłem nowy kolektor. Ale chce wstawić wydech z 2.0. Obecnie mam 2.2 kombi, też 2000 rok grafit. Pozdrawiam. Więcej fotek daj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted February 21, 2018 Author Share Posted February 21, 2018 Ja niestety kupiłem czarne miały być igły a nie grzeją tyłku. No i nie wymieniłem jeszcze fotela kierowcy bo kostkę od pamięci i całej reszty jest po prawej a nir po lewej stronie i duma jak to obejść ;-) i szczerze też wolałbym szare skóry :-) Co do silnika jestem mogą zadowolony aczkolwiek wolałbym 3.2v6 :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Co do silnika jestem mogą zadowolony aczkolwiek wolałbym 3.2v6 :-P Kupujesz angola 3.2 i słupek przerzucasz reszta na graty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 11, 2018 Author Share Posted March 11, 2018 Felgi z Astry H OPC 18" przygotowania do malowania :-D powoli trzeba zaczynać sezon :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yasió Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Koledzy pytanie za 1000 jenów ;D Ma ktoś taką kostkę po prawej stronie?? Byłem w ASO sprawdzić czy auto było z anglii ściągnięte i mówią że nie ma takiej opcji. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że tak zrobili niemiaszki i tyle. Wygląda to na razie beznadziejnie A na sezon już chciałbym założyć fotel też skóra no i z pamięcią ;P a wygląda to tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 To jest kostka od czujnika zajętości fotela pasażera. Jeśli nie miałeś w oryginale to nie podłączaj bo wywali błąd airbaga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 To już ogarnąłem kasowanie błędów dla mnie to już pikuś sprzęt w domu mam to naprawdę nie problem tylko teraz jak to zrobić żeby tą kostkę wpiąć po lewej stronie u kierowcy chyba że nie trzeba żeby była ta kostka, a działał fotel z pamięcią? Ale wydaje mi się że jest to potrzebne ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Nie trzeba. W dziale z elektryką @Hubi opisywał jak podłączyć fotele. Cos tam trza zmostkować.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Opisane masz w dziale z elektryka który trzeba zmostkowac Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Tak wogole to ta żółta kostka to jest od fotelika dla dziecka Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 12, 2018 Share Posted March 12, 2018 Masz fotki jak chcesz Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 13, 2018 Author Share Posted March 13, 2018 super! Dzięki wielkie będę teraz na weekendzie w domu to wiade z fotelami :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 17, 2018 Author Share Posted March 17, 2018 Wszystko jest super!! W końcu to skończyłem :-) niestety uwalilem kabel od airbag bo w prowadnice mi wpadło i nie zauważyłem :-\ ale kabel mam z drugiego fotela :-) A i nie wiem czy po zmostkowaniu tych kabli powinno działać też lusterka sterowane z pamięci? Bo się nie regulują ale to mały problem :-) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 11 godzin temu, kirchoff91 napisał: A i nie wiem czy po zmostkowaniu tych kabli powinno działać też lusterka sterowane z pamięci? Bo się nie regulują ale to mały problem :-) Lusterka pod pamieć są inne, 9- pinowe. Więc do wymiany pewnie wiązki w drzwiach, lusterka i pies wie czy kabli nie trzeba by ciągnąć do fotela.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 (edited) 22 minuty temu, skit napisał: Lusterka pod pamieć są inne, 9- pinowe. Więc do wymiany pewnie wiązki w drzwiach, lusterka i pies wie czy kabli nie trzeba by ciągnąć do fotela.... Bez sensu w takim układzie aż tak leniwym dziadem nie jestem :-) za chwilę zabieram się za wymianę kabla od Airbag to podrzucę też fotki może komuś się przyda :-) Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Edited March 18, 2018 by kirchoff91 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Do pamięci to masz tych kabli od groma i jeszcze pewnie jakiś przekaźnik po drodze Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 18, 2018 Author Share Posted March 18, 2018 A więc tak! Jeśli chodzi o wymianę same wiązki od poduszki w fotelu do wtyczki jest to banalnie proste sama wymiana to jakieś 1.5h czasu wraz z wyciągnięciem wiązki z fotela: Jeśli chodzi o samo wyciągnięcie: - odkręcamy plecy fotela - podważamy zatrzask wtyczki od Airbag - podważamy wtyczkę aby ją wypiąć - obcinamy wszystkie tyrytyrki - odkręcamy regulacje (nie wiem jak to nazwać. W każdym razie są tam dwie śrubki i z głowy) - odkręcamy plastik od strony sterowania fotelem (góra dół) - kładziemy oparcie fotela tak aby była w poziomie - wyciągamy regulacje oparcia fotela - odkręcamy śrubę mocującą oparcie (wystarczy tylko z tej jednej strony) - obcinamy resztę tyrytytek - wyciągamy całą wiązkę Jeśli chodzi o włożenie wiązki do fotela jest to dużo prościej jeśli mamy fotel regulowany cały elektrycznie. A sam proces wkładania wiązki wygląda tak jak rozbiórka więc myślę, że nie powinno być problemu Na sam koniec wpinamy się opcomem i kasujemy błędy Uważamy jednak przy skręcaniu fotela bez pełnej regulacji fotela. Regulacja oparcia trochę trudno wsadzić z powrotem więc jak ktoś ma mało zgrabne ręce lepiej odkręcić też plastik z drugiej strony fotela Jeśli to wszystko nikomu się nie przyda, a raczej tak będzie bo tylko ja mogłem przeciąć sobie wiązkę , to proszę administratora o usunięcie tego 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted March 22, 2018 Author Share Posted March 22, 2018 Chciałbym zapytać czy ma ktoś może taka klapke. To jest plastik który osłania haka. Jakiś nie powiem kto mi zajumał w Rzeszowie ostatnio :-\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirchoff91 Posted April 21, 2018 Author Share Posted April 21, 2018 No więc chciałbym się Wam pochwalić jeszcze felgami które dopiero w tym tygodniu zakończyłem są to OPC z Astry H 225/40/R18 Brakuje mi jeszcze tylko oryginalnych naklejek bo w tym momencie mam Vauxhall Swoją drogą jakby ktoś takie miał z chęcią odkupie Dziękuje i dobrej nocy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts