Fali Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Witam, Że jest to mój pierwszy post na forum najpierw się przywitam . Także powitać wszystkich Forumowiczów . Od jakiegoś czasu borykam się z problemem dźwięku w mojej Omedze. A wygląda (brzmi) to mniej więcej tak, po włączeniu radia jest wszystko ok, działają wszystkie głośniki + subwoofer ale po jakimś czasie (ciężko określić bo raz jest to 5 min a raz 45 min) przestaje grać jeden głośnik. Po gwałtownym zwiększeniu głośności i przyciszeniu wszystko wraca do normy i grają wszystkie głośniki... Radio podmieniałem już na 3 inne wygrzebane od znajomych z ich samochodów (radio jest niefabryczne bo niestety fabryka 2 din poszła do piachu /emoticons/sad@2x.png 2x" title=":(" width="20" /> ) i moje radio działało u nich poprawnie a z innymi radiami u mnie w samochodzie nadal działy się dziwne rzeczy tyle że w dłuższym odstępstwie czasu. Naprawdę nie wiem co już robić bo brakło mi pomysłów, bo głośniki też przekładałem do radia samochodowego zamontowanego stacionarnie u znajomego w garażu i nie było z nimi problemu. Jedyne co mi na myśl przychodzi to to że zaczyna szwankować wzmacniacz do systemu BOSE... Jeżeli ktoś miał podobny problem albo ma jakieś porady będę bardzo wdzięczny za podpowiedź. Z góry dzięki za pomoc /emoticons/laugh@2x.png 2x" title="xD" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 mnie to wskazuje na wzmacniacz, mialem podobny problem z tubą,wszystko bylo git tylko co jakis czas bez wzgledu na to czy grala muzyka czy tez byla sciszona i bez wzgledu na odstep czasowy slychac byy trzaski, okazalo sie ze cos ze wzmacniaczem, najlepiej wyciagnij go i zawiez gdzies zeby ci to sprawdzili. alo wpadnij na spota do piotrkowa w sobote, jak nie masz nikogo kto ci to ogarnie to mi to zostawisz a ja ci w poniedzialek oddam do magika zeby przejrzal /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fali Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 no to niestety moje przeczucia się sprawdziły, bo faktycznie na włączonym silniku z głośników słychać "szum elektryczny" i dziwne trzaski...No i plan z magikiem niezły, zapytam znajomego czy jego wujek jeszcze się bawi w naprawy takich rzeczy jak nie to będę się odzywał żeby się jakoś ustawić i Ci podrzucić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 Nie ma problemu, jak wpadniesz w sobote to mozesz mi to zostawic a ja w poniedzialek zawioze do naprawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fali Posted December 14, 2016 Author Share Posted December 14, 2016 chętnie bym podjechał ale brak czasu i robota nie pozwalają /emoticons/sad@2x.png 2x" title=":(" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 14, 2016 Share Posted December 14, 2016 szkoda... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fali Posted March 19, 2017 Author Share Posted March 19, 2017 Witam, uporałem się z problemem. Faktycznie przyczyną był wzmacniacz, po podłączeniu nowego problem znikł i wsio działa jak powinno. Temat do zamknięcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts