Powełek Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Witam. Dorwałem wkońcu kompa i czas opisać moją czarnulke. Omega BFL kombi z silnikiem 2.2 16v z roku 2000. W dniu zakupu wyglądała "normalnie" 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 tytuł mnie zmylił, bo myślałem, że jakieś 500km pod maską Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 tytuł mnie zmylił, bo myślałem, że jakieś 500km pod maską no niestety jest tylko finansowana z 500+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Siema fajny kolor czemu chcesz tak nierowno obnizyc? Jeszcze przod chcesz nizej od tylu brzydko to bedzie wygladalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 Siema fajny kolor czemu chcesz tak nierowno obnizyc? Jeszcze przod chcesz nizej od tylu brzydko to bedzie wygladalo Takie mi zostały po poprzedniej omedze. kolor fakt piekny ale jak trzeba blachy kupic to z298 jest tragedia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brandonroy7 Posted February 25, 2018 Share Posted February 25, 2018 Identyczna jak moja, ten sam kolor i nadwozie Graty faktycznie cięzko w tym kolorze dorwać, ale do połowy z sedana wszystko pasuje dystanse sam robiłeś? czy kupiłeś? chyba nie są aluminiowe co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 25, 2018 Author Share Posted February 25, 2018 Identyczna jak moja, ten sam kolor i nadwozie Graty faktycznie cięzko w tym kolorze dorwać, ale do połowy z sedana wszystko pasuje dystanse sam robiłeś? czy kupiłeś? chyba nie są aluminiowe co? Dystanse były robione. Nie jest to napewno aluminium bo ciezkie w uj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Elo Pawełek , hehe wreszcie sie udało temat załoyć i extra Modz tam modź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 Elo Pawełek , hehe wreszcie sie udało temat załoyć i extra Modz tam modź Udało udało z modzeniem trza chwile poczekać bo ziamno cholera jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Łopaty niby takie oklepane, a omega na nich zawsze będzie wyglądała super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 Łopaty niby takie oklepane, a omega na nich zawsze będzie wyglądała super No tu skit masz racje... bede je malował na czerwień i zobaczymy jak to będzie sie prezentowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Siemaneczko Paweł. Widzę, że Omega prawie taka sama, jak moja. Ten sam silnik, nadwozie. Kolorek tylko, inny - również niczego sobie (moja grafitowa Z358). Widzę skóry masz w środku- super. Podoba mnie się to Może też uda się do mnie znaleźć, tylko jasne beżowe bo obecnie mam tylko welur. Nic tylko pozostaje mi życzyć udanych i przemyślanych modów w kombolocie Informuj nas na bieżąco o swoich poczynaniach. Jeszcze raz szerokości, bezawaryjności i radości z użytkowania. Pozdrawiam 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Ave Ty Czarny Caravan w czarnych skórach to jeee to Tylko te świecidełko w konsoli środkowej słabo pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Ave Ty Czarny Caravan w czarnych skórach to jeee to Tylko te świecidełko w konsoli środkowej słabo pasuje Dobrze prawisz. Czarne skóry świetnie się komponują z czarnym nadwoziem Ciii..... tego świecidełka nie widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 Ave Ty Czarny Caravan w czarnych skórach to jeee to Tylko te świecidełko w konsoli środkowej słabo pasuje Dobrze prawisz. Czarne skóry świetnie się komponują z czarnym nadwoziem Ciii..... tego świecidełka nie widać Pany o jakim świecidełku mowa? efekt dopiero będzie tych skór jak szyby wszystkie zrobię na czarno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Radiu nie z epoki Wszystkie szyby na czarno, a przegląd chcesz mieć ? Też o tym myślałem, żeby wszystkie zaciemnić, ale za dużo ryzyka, a auta nie używam 3 dni w roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 26, 2018 Author Share Posted February 26, 2018 Radiu nie z epoki Wszystkie szyby na czarno, a przegląd chcesz mieć ? Też o tym myślałem, żeby wszystkie zaciemnić, ale za dużo ryzyka, a auta nie używam 3 dni w roku no się radyjka zwykłego czepneli. ja samochodu używam na codzień ale chce zrobić całą na czarno. w razie czego będę zrywał bez ryzyka nie ma zabawy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 Radiu nie z epoki Wszystkie szyby na czarno, a przegląd chcesz mieć ? Też o tym myślałem, żeby wszystkie zaciemnić, ale za dużo ryzyka, a auta nie używam 3 dni w roku no się radyjka zwykłego czepneli. ja samochodu używam na codzień ale chce zrobić całą na czarno. w razie czego będę zrywał bez ryzyka nie ma zabawy Niby tak. Nie raz bym chciał z szybami pokombinować ale się powstrzymuje. Muszę dokładnie poczytać na ten temat. Co można a co nie. Żeby było ok, a nie zrywanie folii przy miśkach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 26, 2018 Share Posted February 26, 2018 @Misiek Tył możesz dowolnie przyciemniać, nawet blachą zaspawać Przednie boczne mają mieć minimum 70% przejrzystości światła, przednia czołowa 75 %. W Omedze fabryczne szyby są przyciemnione do granic możliwości i nawet jak nalepisz folię bezbarwną to przekroczysz dopuszczalne normy i będziesz miał pojazd nie zgodny z przepisami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted February 27, 2018 Author Share Posted February 27, 2018 @Misiek Tył możesz dowolnie przyciemniać, nawet blachą zaspawać Przednie boczne mają mieć minimum 70% przejrzystości światła, przednia czołowa 75 %. W Omedze fabryczne szyby są przyciemnione do granic możliwości i nawet jak nalepisz folię bezbarwną to przekroczysz dopuszczalne normy i będziesz miał pojazd nie zgodny z przepisami. Jest jak piszesz niestety. Wedle prawa nie możemy w omegach nic zrobić z przednimi szybami. Ale... chińskiego xenonu też nie powinno się mieć Ja czy tak czy tak będę troche ściemniał przody. Nie dla samego wyglądu ale dlatego co by słońce aż tak po oczach nie jeb... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 No dobra bo straszna cisza u mnie trzeba nadrobić troszke... Od opisania mojej troche czasu minęło i trochę małych zmian przyszło głównie mechanicznych: - wymiana drążka kierowniczego tego głównego - wymienione łączniki drążków - wymiana drążków z tyłu - wpadły tarcze textara wraz z klockami ate na przód - wymieniony lewy wahacz z tylu bo łożysko wyło - wymienione środkowe wydechy i końcowy który jest od v-ki - zmieniony sterownik silnika z Y22xe na Z22xe - uszczelnienie klimatyzacji wraz z całkowitym nabiciem. I teraz optyczne zmiany: - światła tył oklejone na poliftowe (niestety nieudolnie ale takie kupiłem) - skrócony drążek zmiany biegów - polerowanie przednich kloszy - zmiana grila - wpadły koła 18x8j et 35 ronale - przyciemnione szyby boczne - założone dodatkowe tweetery - i jeszcze pare innych drobiazgów. Obecnie tak się prezentuje 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Te felgi to mnie się podobajo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Ale mieszek od biegów to byś mógł wymienić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Teraz, Tazz napisał: Te felgi to mnie się podobajo No mnie też? tylko dekielki pogubiłem juz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Powełek Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Teraz, Tazz napisał: Ale mieszek od biegów to byś mógł wymienić Obydwa mam do zmiany ale czasu brak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts