krystian932 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Witam wszystkich To moja pierwsza omega, jeszcze nie zdążyłem wam ją przedstawić ale w skórce ją opiszę. rok1997 .2.5 v6 automat beznzyna Zaczęło się od uratowania omegi od złomowania,kupiona za grosze w której tak naprawdę wystarczyło wymienić cewkę,bo nie chodziła na wszystkie gary.A potem to juz wiadomo bez modów się nie obeszło,na początek wleciały borbety 16 4x9j ,podtlenek LPG a potem plan był taki żeby zrobić ja w pakiet steinmetza.Po jakimś czasie omega poszła na sprzedaż, wyglądała tak: No i czeka mnie jeszcze składanie, wczoraj przyszły uszczelki no i alu pokrywy A tutaj mały fancik który już wleciał do omegi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Staśka już gdzieś widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Staska to ja pamietam z wawrzkowizny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją Może własnie od Ciebie ją mam jak ją poznajesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Staśka już gdzieś widziałem Na Wawrzkowiznie pewnie Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją Może własnie od Ciebie ją mam jak ją poznajesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją Może własnie od Ciebie ją mam jak ją poznajesz A no chyba na pewno ode mnie Po nową omege w kielcach byłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Ta pierwsza bardzie mnie się podoba ! A teraz kilka pytań w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Ta pierwsza bardzie mnie się podoba ! A teraz kilka pytań w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? dystanse zmieniajace rozstaw albo sruby plywaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Siema Krystek Jop z Wawrzkowizny tego Stanisława kojarze No i v-ka jest teraz i fajnie ja też kombo na sedana sie przesiadłem Gratki i niech jeździ bezawaryjnie ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Po nową omege w kielcach byłeś? Tak dokładnie ,z Kielc ja kupiłem od kolegi z okp Siema Krystek Jop z Wawrzkowizny tego Stanisława kojarze No i v-ka jest teraz i fajnie ja też kombo na sedana sie przesiadłem Gratki i niech jeździ bezawaryjnie ... A dzięki i wzajemnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted February 28, 2018 Author Share Posted February 28, 2018 Ta pierwsza bardzie mnie się podoba ! A teraz kilka pytań w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? Kolor robi swoje Powiem Ci że dziwnym trafem miały rostaw 5x110 pierscienie centrujące już były bo siedziały one w omie A więc pasowało ideolo . Dystansów nie zakładałem bo jak założyłem 9j z przodu to było akurat na styk,oponki to mialem wszystkie 225/50 z przodu lekko optarlo przy większym wyboju gdyż amorki też były do wymiany,ale spasowane jak dla mnie bylo super, no może minimalnie wychodziło poza obrys proponował bym tak 205 na przód. Z tyłu też bez dystansu , mogły być jeszcze troszke szersze oponki ale jakoś nie miałem okazji przymierzyc no i może mały dystans 1.5cm max Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted February 28, 2018 Share Posted February 28, 2018 Z wawrzkowizny to akurat ja mogę jej nie pamiętać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Powiem Ci że dziwnym trafem miały rostaw 5x110 pierscienie centrujące już były bo siedziały one w omie A więc pasowało ideolo . Dystansów nie zakładałem bo jak założyłem 9j z przodu to było akurat na styk,oponki to mialem wszystkie 225/50 z przodu lekko optarlo przy większym wyboju gdyż amorki też były do wymiany,ale spasowane jak dla mnie bylo super, no może minimalnie wychodziło poza obrys proponował bym tak 205 na przód. Z tyłu też bez dystansu , mogły być jeszcze troszke szersze oponki ale jakoś nie miałem okazji przymierzyc no i może mały dystans 1.5cm max http://felgido.pl/borbet/borbet-a To ja nie wiem co to za Borbety o takim rozstawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted March 1, 2018 Author Share Posted March 1, 2018 http://felgido.pl/borbet/borbet-a To ja nie wiem co to za Borbety o takim rozstawie Nie mam pojęcia , naprawde jakeś nie typowe były , a et nie pamiętam jakie miały. Wiem gdzie stoi ta omegi może raz podjadę i uda mi się zdobyć jeśli potrzebujesz dokładniejsze wymiary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted March 1, 2018 Author Share Posted March 1, 2018 Pomożecie ? zielona omeszka a pokrywy jaki kolor,moze ktoś ma zdj z ciekawym kolorem, co by tu ciekawie wyglądało pod maską ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Laduj w kolor nadwozia pomarancz czerwien, fiolet seledyn blekit jest duzo ciekawych opcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Oczojebny jaskrawy zielony mógłby fajnie usiąść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 http://felgido.pl/borbet/borbet-a To ja nie wiem co to za Borbety o takim rozstawie Nie mam pojęcia , naprawde jakeś nie typowe były , a et nie pamiętam jakie miały. Wiem gdzie stoi ta omegi może raz podjadę i uda mi się zdobyć jeśli potrzebujesz dokładniejsze wymiary Raczej nie potrzebuje, bo tych felg oficjalnie nie ma w rozmiarze Omegi a po drugie to też według tego co opisałeś felga 9j przy ogumieniu 225 jest za szeroka na przód. Ale ogólnie felga mi się podoba, i trzeba nabyć BMW aby ją normalnie założyć A może ta Twoja była 5x112 na śrubach pływających ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post krystian932 Posted September 30, 2018 Author Popular Post Share Posted September 30, 2018 A więc tak,omega w ostatnim czasie przeszła całkowitą metamorfozę tak więc na początek,usuwanie rudej no i wspawanie nowego podszybia bo ze starego nic nie zostalo,a tu małe foto z prac - w między czasie regeneracja zacisków plus malowanie -przy wymianie uszczelniaczy w moście okazało się że mamy szpere więc zalany nowym olejem motyl 90Pa - zalozone alu pokrywy -wymiana całego wnętrza na jasne(beżowe) -zakupione dymione lampy tylne,już siedzą na aucie -uchwyt na telefon A jeszcze bym zapomniał wlacialy felgi azev 18 przód 8,5j tył 10 A na efekt końcowy musicie poczekać do jutra,a w tym będzie mała niespodzianka 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 30, 2018 Share Posted September 30, 2018 Albo grubo albo wcale lecisz fajnie czyżby jakiś Irek albo stz wpadł? No bo co z innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian932 Posted October 1, 2018 Author Share Posted October 1, 2018 12 godzin temu, Tazz napisał: Albo grubo albo wcale lecisz fajnie czyżby jakiś Irek albo stz wpadł? No bo co z innego Nie zgadles ,co do pakietu to się zastanawiam ,może by pomieszać te dwa pakiety narazie jest tylko dokładka irka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 No to dawaj co za niespodzianka bo juz jest to jutro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post krystian932 Posted October 2, 2018 Author Popular Post Share Posted October 2, 2018 Więc tak to wygląda polakierowana na ardenblau z vectry opc 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts