Jump to content
Omega Elite Klub

Była stz i nowa omeszka by krystian

krystian932

Recommended Posts

Witam wszystkich :D

To moja pierwsza omega, jeszcze nie zdążyłem wam ją przedstawić ale w skórce ją opiszę. rok1997 .2.5 v6 automat beznzyna

Zaczęło się od uratowania omegi od złomowania,kupiona za grosze w której tak naprawdę wystarczyło wymienić cewkę,bo nie chodziła na wszystkie gary.A potem to juz wiadomo bez modów się nie obeszło,na początek wleciały borbety 16 4x9j ,podtlenek LPG a potem plan był taki żeby zrobić ja w pakiet steinmetza.Po jakimś czasie omega poszła na sprzedaż, wyglądała tak: 

No i czeka mnie jeszcze składanie, wczoraj przyszły uszczelki no i alu pokrywy

A tutaj mały fancik który już wleciał do omegi ;) 

DSC_0193.thumb.JPG.f7ffb2b746d0c18a7cbf01e7656e1204.JPG

DSC_0212.thumb.JPG.60f0b6544255ae6dcf6895e276a544b1.JPG

27498052_1505272542931993_1161925684_n.jpg.839e8e2eb869b1348e36d103d48653cc.jpg

27583945_1505272842931963_467656714_n.jpg.585a85da83b275354027eaa39430dc86.jpg

28510915_1531237550335492_49158485_n.jpg.7bfbf925cdae4e0352d659b43b5f93aa.jpg

27781101_1507159322743315_535173525_n.jpg.d9294098f533fe1ee2dcbb7f665a1254.jpg

Staśka już gdzieś widziałem ;)

Na Wawrzkowiznie pewnie ;)

Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją :D

Może własnie od Ciebie ją mam jak ją poznajesz :D

Krystian kierwa skąd masz kiere bo poznaje ją :D

Może własnie od Ciebie ją mam jak ją poznajesz :D

A no chyba na pewno ode mnie :D

Po nową omege w kielcach byłeś?

Ta pierwsza bardzie mnie się podoba ! :)

A teraz kilka pytań w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? :ke:

A teraz kilka pytań  w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? :ke:

dystanse zmieniajace rozstaw albo sruby plywaki

Siema Krystek :D

Jop z Wawrzkowizny tego Stanisława kojarze :P

No i v-ka jest teraz i fajnie ja też kombo na sedana sie przesiadłem :P

Gratki i niech jeździ bezawaryjnie ...

Po nową omege w kielcach byłeś?

Tak dokładnie ,z Kielc ja kupiłem od kolegi z okp :D

Siema Krystek :D

Jop z Wawrzkowizny tego Stanisława kojarze :P

No i v-ka jest teraz i fajnie ja też kombo na sedana sie przesiadłem :P

Gratki i niech jeździ bezawaryjnie ...

A dzięki i wzajemnie ;)

A teraz kilka pytań  w sprawie felg Borbet A, jak je zamontowałeś, jak nie ma ich w Omegowym rozstawie śrub ? Jakieś dystanse potrzebne, pierścienie centrujące ? Jakie parametry na opon miałeś założone oraz czy nic nigdzie nie ocierało i haczyło o nadkole ? :ke:

Kolor robi swoje ;) Powiem Ci że dziwnym trafem miały rostaw 5x110 :D pierscienie centrujące już  były bo siedziały one w omie A więc pasowało  ideolo . Dystansów nie zakładałem bo jak założyłem 9j z przodu to było akurat na styk,oponki to mialem wszystkie 225/50 z przodu lekko optarlo przy większym wyboju gdyż amorki też były do wymiany,ale spasowane  jak dla mnie bylo super, no może minimalnie wychodziło poza obrys :D proponował bym tak 205 na przód. Z tyłu też bez dystansu , mogły być jeszcze troszke szersze oponki ale jakoś nie miałem okazji przymierzyc no i może mały dystans 1.5cm max ;)

Powiem Ci że dziwnym trafem miały rostaw 5x110 :D pierscienie centrujące już  były bo siedziały one w omie A więc pasowało  ideolo . Dystansów nie zakładałem bo jak założyłem 9j z przodu to było akurat na styk,oponki to mialem wszystkie 225/50 z przodu lekko optarlo przy większym wyboju gdyż amorki też były do wymiany,ale spasowane  jak dla mnie bylo super, no może minimalnie wychodziło poza obrys :D proponował bym tak 205 na przód. Z tyłu też bez dystansu , mogły być jeszcze troszke szersze oponki ale jakoś nie miałem okazji przymierzyc no i może mały dystans 1.5cm max ;)

http://felgido.pl/borbet/borbet-a

To ja nie wiem co to za Borbety o takim rozstawie :ke:

Nie mam pojęcia , naprawde jakeś nie typowe były , a et nie pamiętam jakie miały. Wiem gdzie stoi ta omegi może raz podjadę i uda mi się zdobyć jeśli potrzebujesz dokładniejsze wymiary ;)

Pomożecie ? zielona omeszka a pokrywy jaki kolor,moze ktoś ma zdj z ciekawym kolorem, co by tu ciekawie wyglądało pod maską ^^

Laduj w kolor nadwozia :D pomarancz czerwien, fiolet seledyn blekit jest duzo ciekawych opcji :)

Oczojebny jaskrawy zielony mógłby fajnie usiąść :)

Nie mam pojęcia , naprawde jakeś nie typowe były , a et nie pamiętam jakie miały. Wiem gdzie stoi ta omegi może raz podjadę i uda mi się zdobyć jeśli potrzebujesz dokładniejsze wymiary ;)

Raczej nie potrzebuje, bo tych felg oficjalnie nie ma w rozmiarze Omegi a po drugie to też według tego co opisałeś felga 9j przy ogumieniu 225 jest za szeroka na przód. Ale ogólnie felga mi się podoba, i trzeba nabyć BMW aby ją normalnie założyć ;)

A może ta Twoja była 5x112 na śrubach pływających ?

• 6 months later...

Albo grubo albo wcale lecisz ;) fajnie :)

czyżby jakiś Irek albo stz wpadł? No bo co z innego :f:

12 godzin temu, Tazz napisał:

Albo grubo albo wcale lecisz ;) fajnie :)

czyżby jakiś Irek albo stz wpadł? No bo co z innego :f:

Nie zgadles ,co do pakietu to się zastanawiam ,może by pomieszać te dwa pakiety :D narazie jest tylko dokładka irka