Jump to content

Duplex

Hubi

Recommended Posts

Siemanko chcę zrobić sobie dupleks. Moim pytaniem do was jest jaki rozstaw tego dziadostwa zrobić i jakie polecacie  końcówki tłumika. Chciałbym żeby ten wydech był szerzej niż u skita ale nie mam zbytnio pomysłu jak to ogarnąć. Jeśli zrobię tak jak u skita to mogę kupić zderzak laminat i będzie git ale jak bym chciał zrobić szerzej no to pojawia się problem na którego nie mam odpowiedzi.

Niestety ale chyba bez miarki się nie obejdzie, Skit z tego co pamiętam na pod +- ori wymiar pod irka, jak chcesz szerzej to bez rzeźby w zderzaku się nie obejdzie, można je wywalić niżej bez grzebania zderzaka ale może wyjść kicha... tez myślę baaardzo powoli jak ugryźć temat...

Siemanko chcę zrobić sobie dupleks. Moim pytaniem do was jest jaki rozstaw tego dziadostwa zrobić i jakie polecacie  końcówki tłumika. Chciałbym żeby ten wydech był szerzej niż u skita ale nie mam zbytnio pomysłu jak to ogarnąć. Jeśli zrobię tak jak u skita to mogę kupić zderzak laminat i będzie git ale jak bym chciał zrobić szerzej no to pojawia się problem na którego nie mam odpowiedzi.

Kup zderzak z laminatu i zaznacz gdzie byś chciał mieć końcówki. Wytnij zderzak tak jak ci pasuje. Następnie albo możesz samemu wymodelować z włókna i żywicy ubytki które ci przeszkadzają albo możesz oddać zderzak do kogoś kto robi laminaty. Jeśli masz trochę zdolności i cierpliwości to polecam próbować samemu. Fajna zabawa ;)

Krzysiek Niedziółka chyba ma.

Lepiej chyba od wąskiego. @Maciej446 starsznie narzekał na przód laminat od Krzysia

Wąski kiedyś mówił, że kończy ten biznes...ale to było kilka lat temu :P

@Grabarz od kogo brał ?

Ostatnio @maciek446 brał od wąskiego tył i nie było problemu. Pzród od Krzysia i podobno słabo ze spasowaniem... Ale niech sie sam wypowie....

Wąski już nie robi... Pytałem się z rok temu o lotkę zanim Krzysiek zaczął robić....

Wąski już nie robi... Pytałem się z rok temu o lotkę zanim Krzysiek zaczął robić....

Robi, robi. Tylko odlew lotki mu szlag trafił. Ale ze zderzakiem nie ma problemu :)

Jak dla mnie lotke robił do sedana to wyszła tak, że musiałem grzać i ją prostować...nie był to jakiś duży problem dla mnie. Mówił, że forma się odleżała i więcej nie będzie robił, ale czy tylko lotek czy wszystkiego to nie wiem

edit skit szybszy :P

chyba w okolicach 5 stówek o ile dobrze pamiętam :)

Jeśli chodzi o przód faktycznie od Krzysia jest twardy i sztywny ciężki do spasowania zaś tył polecam od Wąskiego jest to nadal do zrobienia i przód też, muszę przyznać że jak odebrałem od wąskiego to efekt był dużo lepszy.