Hubi Posted March 6, 2018 Share Posted March 6, 2018 Siemanko chcę zrobić sobie dupleks. Moim pytaniem do was jest jaki rozstaw tego dziadostwa zrobić i jakie polecacie końcówki tłumika. Chciałbym żeby ten wydech był szerzej niż u skita ale nie mam zbytnio pomysłu jak to ogarnąć. Jeśli zrobię tak jak u skita to mogę kupić zderzak laminat i będzie git ale jak bym chciał zrobić szerzej no to pojawia się problem na którego nie mam odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Niestety ale chyba bez miarki się nie obejdzie, Skit z tego co pamiętam na pod +- ori wymiar pod irka, jak chcesz szerzej to bez rzeźby w zderzaku się nie obejdzie, można je wywalić niżej bez grzebania zderzaka ale może wyjść kicha... tez myślę baaardzo powoli jak ugryźć temat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Siemanko chcę zrobić sobie dupleks. Moim pytaniem do was jest jaki rozstaw tego dziadostwa zrobić i jakie polecacie końcówki tłumika. Chciałbym żeby ten wydech był szerzej niż u skita ale nie mam zbytnio pomysłu jak to ogarnąć. Jeśli zrobię tak jak u skita to mogę kupić zderzak laminat i będzie git ale jak bym chciał zrobić szerzej no to pojawia się problem na którego nie mam odpowiedzi. Kup zderzak z laminatu i zaznacz gdzie byś chciał mieć końcówki. Wytnij zderzak tak jak ci pasuje. Następnie albo możesz samemu wymodelować z włókna i żywicy ubytki które ci przeszkadzają albo możesz oddać zderzak do kogoś kto robi laminaty. Jeśli masz trochę zdolności i cierpliwości to polecam próbować samemu. Fajna zabawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Możesz dociac po zew. i dać dwie końcówki na stronę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 Macie link gdzie można kupić taki zderzak >??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Krzysiek Niedziółka chyba ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Lepiej chyba od wąskiego. @Maciej446 starsznie narzekał na przód laminat od Krzysia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Wąski kiedyś mówił, że kończy ten biznes...ale to było kilka lat temu @Grabarz od kogo brał ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Ostatnio @maciek446 brał od wąskiego tył i nie było problemu. Pzród od Krzysia i podobno słabo ze spasowaniem... Ale niech sie sam wypowie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Wąski już nie robi... Pytałem się z rok temu o lotkę zanim Krzysiek zaczął robić.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Wąski już nie robi... Pytałem się z rok temu o lotkę zanim Krzysiek zaczął robić.... Robi, robi. Tylko odlew lotki mu szlag trafił. Ale ze zderzakiem nie ma problemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Jak dla mnie lotke robił do sedana to wyszła tak, że musiałem grzać i ją prostować...nie był to jakiś duży problem dla mnie. Mówił, że forma się odleżała i więcej nie będzie robił, ale czy tylko lotek czy wszystkiego to nie wiem edit skit szybszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 Drogi to interes ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 chyba w okolicach 5 stówek o ile dobrze pamiętam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 hmm plus malowanko to chyba wyrzeźbię cos na razie w swoim ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej446 Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Jeśli chodzi o przód faktycznie od Krzysia jest twardy i sztywny ciężki do spasowania zaś tył polecam od Wąskiego jest to nadal do zrobienia i przód też, muszę przyznać że jak odebrałem od wąskiego to efekt był dużo lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej446 Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Ostatnio @maciek446 brał od wąskiego tył i nie było problemu. Pzród od Krzysia i podobno słabo ze spasowaniem... Ale niech sie sam wypowie.... Cenowo podobnie wszystko 450-500zł trzeba liczyć za laminat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 polecacie jakieś ciekawe końcówki do tłumika ?? tylko w miarę normalnej cenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Mam takie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Podobna u mnie stoi na podworku Mi robil wąski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 BIERE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 Co powiecie na to ??? https://www.olx.pl/oferta/nowe-2-szt-koncowka-tlumika-firmy-automax-CID5-IDlILAS.html#2871d8b451 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 Olej to kup irka albo stz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 7, 2018 Share Posted March 7, 2018 https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-lub-zamienie-tlumik-irmscher-CID5-IDsifHB.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted March 7, 2018 Author Share Posted March 7, 2018 własnie nie wiem czy chce irka nie podoba mi sie zbytnio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts