Aros Posted October 22, 2021 Share Posted October 22, 2021 Generalnie w większości myślę że to zależy czy latasz "normalnie" w miarę przepisowo czy jazda na przypale... bo jak na przypale to nie ma się co dziwić, miałem sytuację w Radomiu na stacji benzynowej omegą bez blachy i z full black window, policjant podszedł do mnie i też myślałem że już po dowodzie a on ku mojemu zaskoczeniu zagadał wypytał co jak porobione, zapropsował że ładnie porobiona i tyle jest człowiek i człowiek i tak samo jest policjant i policjant. Dla tego też nie latam na żadne nocne spoty typu WNR itp. bo zjedzie się małolatów na przypał a później trzepią wszystkich jak leci.... 4 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted October 23, 2021 Author Popular Post Share Posted October 23, 2021 Setup zima 8 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Tera to bida Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Aros Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 W dniu 23.10.2021 o 14:39, Ulter napisał: Setup zima Tak szybko? Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted November 4, 2021 Author Popular Post Share Posted November 4, 2021 Mały upgrade 5 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted November 4, 2021 Author Popular Post Share Posted November 4, 2021 Zabezpieczona na zime ... Aktywna piana .. Szampon i gąbka Przepolerowana finiszem plus twardy wosk. 5 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted November 26, 2021 Author Popular Post Share Posted November 26, 2021 No.... Teraz będzie się otwierać legencko New amortyzator do klapy 7 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted December 5, 2021 Author Popular Post Share Posted December 5, 2021 Wczoraj zamontowłem dogrzewacz 4 grzałki po 200w, sterowane przekaźnikami. Termik odcina zasilanie po osiągnieciu 50 ° Na zime fajna sorawa 8 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Grabarz Posted December 5, 2021 Popular Post Share Posted December 5, 2021 Szanuje i podziwiam, ja wczoraj indukcje chcialem sprobowac naprawic, wylaczylem bezpieczniki rozkrecilem ja i cos nie tak dotknalem i mnie eblo do dzisiaj odczuwam skutki 1 4 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 @Ulter jest to jakiś dedykowany - fabryczny zestaw czy uniwersalny? Załącza się automatycznie czy jest możliwość sterowania (jazda na krótkich odcinkach może wykończyć aku). Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted December 6, 2021 Author Share Posted December 6, 2021 (edited) W dniu 6.12.2021 o 07:36, Boscorelli napisał: @Ulter jest to jakiś dedykowany - fabryczny zestaw czy uniwersalny? Załącza się automatycznie czy jest możliwość sterowania (jazda na krótkich odcinkach może wykończyć aku). Dogrzewacz jest z berlingo, a sterownik i przekaźniki uniwersalne z alegro. Załącza sie sterownikiem +12v po kluczyku i po przekroczeniu ładowania 14v Po osiągnieciu temp. 50°C. Termik rozłącza zasilanie wiec działa tylko jak jest zimny silnik . Dodatkowo wszystko można wyłączyć przełącznikiem np. Na lato Edited December 8, 2021 by Ulter Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 8 godzin temu, Ulter napisał: Dogrzewacz jest z berlingo, a sterownik i przekaźniki uniwersalne z alegro. Załancza sie sterownikiem +12v po kluczyku i po przekroczeniu ładowania 14v Po osiągnieciu temp. 50°C. Termik rozłancza zasilanie wiec działa tylko jak jest zimny silnik . Dodatkowo wszystko można wyłączyć przełącznikiem np. Na lato Jak to się ogólnie sprawuje? warto się w to pchać? Te grzałki dają radę dosyć szybko nagrzać płyn? Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 A mnie ciekawi że nie dali takich grzałek oryginalnie, jak od 25 lat wszyscy wiedzą że sprawność bezpośredniego wtrysku jest większa i wypadało by go grzać na starcie. Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted December 7, 2021 Author Share Posted December 7, 2021 (edited) 13 godzin temu, Boscorelli napisał: Jak to się ogólnie sprawuje? warto się w to pchać? Te grzałki dają radę dosyć szybko nagrzać płyn? Pomysł zawitał po tym jak mieliśmy VW i Fieste .. Tam po odpaleniu odrazu ciepłym dmuchało .. Po zgłebieniu tematu okazało sie że tam właśnie montuje sie takie coś fabrycznie .. I np. W berlingo też . W zależności od wyposażenia BMW montowało coś podobnego przy nagrzewnicy . Ale łatwiej takie coś było mi założyć niż zmienić nagrzewnice Wiec daje rade . Edited December 7, 2021 by Ulter Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted December 7, 2021 Author Share Posted December 7, 2021 10 godzin temu, psczelaszkov napisał: A mnie ciekawi że nie dali takich grzałek oryginalnie, jak od 25 lat wszyscy wiedzą że sprawność bezpośredniego wtrysku jest większa i wypadało by go grzać na starcie. Montują Ale ten mój jest na nagrzewnice nie na paliwo . Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 Orginalnie w omedze 2.5 dti tez byl dogrzewacz zwany eberspacherem D3WZ i dzialal on tylko wtedy gdy temperatura otoczenia wynosila 3 stopnie badz mniej i zalaczony byl panel climatronica, przerabialem temat jezdzilem z niesprawnym a pozniej zregenerowanym i byla roznica, nie jakas kolosalna ale byla, szczegolnie jak jezdzisz ta sama trasa codziennie i widzisz jak wskazowka temp szybciej idzie do gory, btw ostatecznie skonczyl jako webasto ps pozdro skit za pamietna noc Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
psczelaszkov Posted December 7, 2021 Share Posted December 7, 2021 (edited) @UlterDogrzewacz paliwa to swoją drogą, nawet ja w caravanie przy 23dtr mam seryjnie podgrzewane paliwo w filtrze . Ale ciekawe że grzanie płynu wszyscy mają VW/Opel/Volvo/Citroen, a BMW stwierdziło że nie Edited December 7, 2021 by psczelaszkov Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted December 22, 2021 Author Popular Post Share Posted December 22, 2021 Kamera na przód zamontowana Mały bayer a cieszy received_622409862335039.mp4 5 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted January 16 Author Popular Post Share Posted January 16 (edited) Prawa programu po regeneracji wtrysków I cyk 327KM 680Nm Edited January 16 by Ulter 10 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 16 Share Posted January 16 Bez foto wykresu się nie liczy. 1 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted January 16 Author Popular Post Share Posted January 16 2 godziny temu, OMEGATOR napisał: Bez foto wykresu się nie liczy. Mówisz i masz 12 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 24 Share Posted January 24 Znane mi miejsce Wykres elegancki 1 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted February 7 Author Popular Post Share Posted February 7 (edited) Małe odświeżenie .. A dokładniej komplet nowych uszczelek tylnej szyby Edited February 10 by Ulter 5 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ulter Posted February 10 Author Popular Post Share Posted February 10 Takie tam fotopstryki 10 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted February 10 Share Posted February 10 Powiem szczerze, że wygląda bardzo ładnie. 1 Quote Share Link to post Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts