Jump to content
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Nie pali 2.5 dti po wymianie silnika


Vision95
 Share


Recommended Posts

Siema. Doradzcie coś. Po wymianie nie chce zaskoczyć. Póki podaje się plaka to auto normalnie chodzi. Wtryski sprawdzane sprawne. Niby błąd czujnika wału Ale wymieniany na nowy nic. Pompa wg op com. Nabija do 350kpa przez sekundę potem 50 tylko czyli za mało.

Link to comment
Share on other sites


Padre tylko z lawety zjechał, pare baczkow na trawie i tyle.

Przed demontażem odpalana jest filmik ;)

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites


Godzinę temu, robert514 napisał:

i to wystarczyło ;pp

Bez hamulcow jeszcze :f:

Link to comment
Share on other sites


8 godzin temu, Grabarz napisał:

Regenerujesz pompe czy po orostu zmieniasz na inna uzywke? 

mam starą ze starego silnika jak coś. Ale nie wiem, mechanik się nic nie odzywa. Nie wiem co z autem.

 

Link to comment
Share on other sites


Pompa zmieniona A paliwa dalej brak. Wszystkie pompki raczej chodzą. Dzisiaj jadę tam jeszcze ze swoim komputerem i sprawdzę parametry i błędy.

Link to comment
Share on other sites


Więc sprawa wygląda tak. Silnik zmieniony wtryski nie podają paliwa. (wtryski sprawdzane 4 dobre 2 używane). Mechanik stawiał na pompę ale nie mógł się połączyć więc pojechałem do niego ze swoim op com. POkazało czujnik wału. wymieniłęm czujnik żadnej poprawy, wiązka sprawdzona dalej nic. Wymienił pompe CR na starą dalej nic. Wymieniliśmy sterownik z immo i pestką Niby paliwo podało ale nie odpaliła..

Czujnik kupił DELPHI. W poniedziałęk wsadzi jeszcze oryginał z innej omegi ale na moim oryginalnym było tak samo. Jak nie to wiązke będzie patrzeć. Ktoś ma pomysły????

Link to comment
Share on other sites


A pompka w baku i pod progiem podaje?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites


13 godzin temu, Grabarz napisał:

A regulator napiecia w pompie paliwowej?

Jeżeli chodzi Ci o ten czujnik z tyłu taki za pompą co jest na dwie śruby przykręcony też nic nnie daje...

Link to comment
Share on other sites


Na bank wiązka uwalona po tylu kombinacjach. 

Wtryski podmieniane, pompy czujniki, sterowniki silnika z sprawnej omegi...

Link to comment
Share on other sites


5 godzin temu, danio napisał:

Na bank wiązka uwalona po tylu kombinacjach. 

Wtryski podmieniane, pompy czujniki, sterowniki silnika z sprawnej omegi...

Dokładnie. Pojadę jeszcze w poniedziałek i zobaczymy. Trzeba sprawdzić czy są przejścia i tyle.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Wkońcu odpaliła. Dzisiaj prawdopodobnie odbieram. Mechanik wstawił czujnik zamiennik który nie działał. Wału oczywiście.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.