Jump to content
Omega Elite Klub

Fabryczna nawigacja w Opel Omega

Sewerin

Recommended Posts

No Sewerin przeca są navi ori w Omegach , zależy od wyposażenia ... Raczej to przeżytek ( dróg nam przybywa :f: ) W omegach B i BFl występowały navi .

Ja u siebie mam te opcje :P co prawda nie ma płyty i nie włączałem tego co i jak ale se jest ;) 

W dniu 9.04.2018 o 05:02, Łukary napisał:

No Sewerin przeca są navi ori w Omegach , zależy od wyposażenia ... Raczej to przeżytek ( dróg nam przybywa :f: ) W omegach B i BFl występowały navi .

Ja u siebie mam te opcje :P co prawda nie ma płyty i nie włączałem tego co i jak ale se jest ;) 

Wiesz ja ostatnio śmigałem kilkoma nowymi samochodami.W robocie też mam prawie nowe auto.

I żadne nie ma tego co Omega moja z roku 2000 hehe

A taka navi to bajera bo nie trza kabeli ;-)

Pozdro!

2 minuty temu, Sewerin napisał:

Takiej to nie chcę hehe 

Ja chce taką w 3 d( czyt. w 3 du*y)

To jest fabryczna nawigacja w B, po Fl nie wiem jak to jest, bo to już nie moje klimaty.

Ale powiem Ci jedną rzecz nawet najnowsza ori nawigacja w Omedze to słabe rozwiązanie, dawno nie wspierana i nie aktulizowana, szczegnie dla naszego regionu. Chyba, że chcesz sobie założyć fabryczną w celu dołożenia, więc temat chyba da się zrealizować, ale z punktu praktyczności pożytku nie wiele.

• Like 1

Dlatego w omedze radio jest gdzie jest a wyświetlacz kolo zegarow :)

Mam niefabryczne radio i navi sciagasz.jaka chcesz i dziala elegancko ale... wole teledon bo na bierzaco pokazuje natezenie ruchu i yanosika tez mozesz odpalic, nie wiem jak jest w nowszych ale w sumie jest screen mirroring wiec daje to pewnie rade :)

W dniu 12.04.2018 o 20:46, Tazz napisał:

Chodzi Ci o radio 2din (stacje multimedialna ? Chyba @SZAJBUS_SzeF miał takie coś u siebie jak pamiętam. Napewno @Aros i @skit mają takie stacje u siebie 

Ja z premedytacją wziąłem radio bez navi. Miałem w poprzedniej omedze pionka z navi to aktualizacja map i ich jakość to totalna porażka :/ O takich bajerach jak natężenie ruchu itp nie wspomnę:/ Niestety ale wszelkie fabryczno/radiowe rozwiązania są na gruby odpie....ol robione... 

57 minut temu, Tomek WRO napisał:

Zostaje jeszcze radio z androidem, wtedy wsio na bieżąco. Sam przymierzam się do takiego. Biorę oczywiście pod uwagę jakość dźwięku np.w porównaniu do mojego alpine. 

Nie ma raczej firmowych rozwiązań z andkiem w akceptowalnych kwotach, a chińszczyzna nie ma sensu :/ 

Dla mnie to w ogóle niesamowite ze alpine czy pioneer nie robi rozwiązań z andkiem. To tak jak kiedyś topowi producenci uparcie nie dawali obsługi divx/xvid w odtwarzaczach a chińszczyzna miała od lat. 

• 5 months later...

Cześć :D 

Czy posiada ktoś Zbędną ori mape navi do Fla ? Czy może ktoś mi wypalić płytkę , da rade zrobić taki myk ? 

Radyjko ndc 2015 u mnie .

Zdaje sobie sprawe ,że raczej to hulać nie bedzie z racji nie dostępności map itd... 

Godzinę temu, Łukary napisał:

Czy posiada ktoś Zbędną ori mape navi do Fla ? Czy może ktoś mi wypalić płytkę , da rade zrobić taki myk ? 

Zdaje sobie sprawe ,że raczej to hulać nie bedzie z racji nie dostępności map itd... 

a takiego nie chcesz?

jak zrobić

http://www.omegaowners.com/forum/index.php?topic=114743.0

22 godziny temu, Łukary napisał:

A z Merivy nie podejdzie? Jak chcesz spróbować to mogę Ci wypalić z 2008 :)

A nawet Sławek nie zanurzalem się w info co siedzi w marinie. Krzysiek ma mi skopiować ori ma....

Ale tak mi się wydaje że nie pomyślałem kompletnie o necie. Na chomiku coś powinno być.

21 godzin temu, B&K napisał:
W dniu 15.04.2018 o 13:27, skit napisał:

Nie ma raczej firmowych rozwiązań z andkiem w akceptowalnych kwotach, a chińszczyzna nie ma sensu :/

Firmowe rozwiązania z andkiem to też chińszczyzna

Że kenwood na androidzie to chinszczyzna?