SebOOs Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Panowie zaczęła mi się palić kontrolka od silnika. Co się z tym wiąże auto nie ma mocy przyspieszać przyspiesza ale obawiam się że maluch by mnie wyprzedził... co się może kończyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 według mnie turbo... jak odjezdzales kopcila bardzo na niebiesko a to pierwszy objaw, no chyba ze jakiś wężyk od podciśnienia ale watpie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 4 minuty temu, Grabarz napisał: według mnie turbo... jak odjezdzales kopcila bardzo na niebiesko a to pierwszy objaw, no chyba ze jakiś wężyk od podciśnienia ale watpie Ona tak kopci jak jest zimna teraz jadę check mi się pali mocy nie ma i nie kopci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 8 minut temu, SebOOs napisał: Ona tak kopci jak jest zimna teraz jadę check mi się pali mocy nie ma i nie kopci ale nie powinna tak kopcic, wogole nie powinna niebieskiego dymu z siebie wydawac, na czarno powinna, podepnij ja pod kompa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 Wstawie turbo od scani a możliwe że od turbo szarpie autem i potrafi czasem zgasnac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 MOZLIWE, BO JA TAK MIALEM KILKA DNI TEMU ZE DAWAL OPOR W PEDAL A ONA ZACZYNALA SIE DLAWIC LEKKO SZARPAC I ZAcenzuraISCIE KOPCIC ale na czarno, okazało się ze wężyk od podcisnienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 pierwsza sprawa to na komputer i juz bedzie cos wiadomo,druga sprawa obadaj wezyki ,3 sprawa namiary dostałes ,dzwoń umawiaj sie niech ci Bartek to obejrzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 5 minut temu, motyl81 napisał: pierwsza sprawa to na komputer i juz bedzie cos wiadomo,druga sprawa obadaj wezyki ,3 sprawa namiary dostałes ,dzwoń umawiaj sie niech ci Bartek to obejrzy 4 sprawa poszukaj dobrze płatnego złomu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl81 Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 to na samym koncu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 to nie jest normalne ze 2.5td tak kopci i tak nie rowno pracuje. Widzialem na zlocie jak ten motor pracuje i jak kopcil kiedy wyjezdzales i powiem ci ze masakra. Nie jedz na zaden komputer. Jak dobrze pamietam to zrob zworke na zlaczu diagnostycznym 5-6 pin (ale nie jestem pewien) i ilosc mrugniec kontrolki oznacza cyfre. Pierwsza cyfra jest 12 i to jest sprawdzenie a potem bledy. Jak pamietam to jesli wyjdzie blad 64 to pompa do roboty. A 92 chyba to jesli nie masz tempomatu to wywali taki blad. Powtorze jeszcze raz ze to nie jest normalne aby 2.5td tak kopcilo i trzepalo silnikiem jak u ciapka. Wiecej szukaj po necie Juz pare ladnych lat taki motor mam i troche nerwow przy nim stracilem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted September 29, 2016 Author Share Posted September 29, 2016 53 minut temu, danio napisał: to nie jest normalne ze 2.5td tak kopci i tak nie rowno pracuje. Widzialem na zlocie jak ten motor pracuje i jak kopcil kiedy wyjezdzales i powiem ci ze masakra. Nie jedz na zaden komputer. Jak dobrze pamietam to zrob zworke na zlaczu diagnostycznym 5-6 pin (ale nie jestem pewien) i ilosc mrugniec kontrolki oznacza cyfre. Pierwsza cyfra jest 12 i to jest sprawdzenie a potem bledy. Jak pamietam to jesli wyjdzie blad 64 to pompa do roboty. A 92 chyba to jesli nie masz tempomatu to wywali taki blad. Powtorze jeszcze raz ze to nie jest normalne aby 2.5td tak kopcilo i trzepalo silnikiem jak u ciapka. Wiecej szukaj po necie Juz pare ladnych lat taki motor mam i troche nerwow przy nim stracilem 2 razy byłem na kompie za 1 szym razem pokazało że coś jest z nastawnikem pompy wtryskowej za 2 razem nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 Zrobiles zworke? Jakie masz bledy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted September 29, 2016 Author Share Posted September 29, 2016 1 godzinę temu, danio napisał: Zrobiles zworke? Jakie masz bledy? Niezrobilem zworki bo jestem jeszcze w robocie najprędzej zepne ja w sobotę bo jutro też mam napięty grafik w pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awhaker Posted September 29, 2016 Share Posted September 29, 2016 6 godzin temu, danio napisał: Nie jedz na zaden komputer. Jak dobrze pamietam to zrob zworke na zlaczu diagnostycznym 5-6 pin (ale nie jestem pewien) i ilosc mrugniec kontrolki oznacza cyfre. Jedź na kompa i sprawdź parametry wszystkie. Jeśli kopci na niebiesko to znaczy że pali olej. Olej do komory spalania dostaje się : a) pierścieniami b) uszczelniacze zaworowe c)turbo i nie pamiętam jak są osadzone wtryski w DTI ale możne jeszcze uszczelniaczami wtryskiwaczy. Czarny dym często pojawia się gdy mamy za mało powietrza do paliwa. Biały gdy do paliwa mamy za mało powietrza (lejące wtryski) niebieski to olej silnikowy w komorze spalania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Po analizie komputerowej szanowny Pan Bartek stwierdził że się kończy Pompa wtryskowa . Wie ktoś coś na temat szamana który wyleczy mojego jamnika ? Wiem że jest gość na maratonskiej . Tylko podobno drogi czy ktoś wie gdzie jeszcze ? Pompę wtryskową posiadam druga ponoć sprawna także pozostaje kwestia wymiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts