Vision95 Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 (edited) Witajcie po wymianie silnika ciągnie dopiero od 2800rpm, Klapki w kolektorze zaślepione, Podciśnienie od klapek również. Podciśnienie Od EGR zaślepione. Ktoś miał podobny temat? Przed wymianą lekko gazu dałem i słyszałem już turbo. 2.5 dti Edited April 22, 2018 by Vision95 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Zobacz przewody od podciśnien u mnie jeden przy kroccu byl pekniety dostawala lewego i nie szla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted April 22, 2018 Author Share Posted April 22, 2018 Dobra @Grabarz To będę sprawdzać jakoś w sobotę przyszłą, bo teraz nawet nie będę miał jak. Mam schemat to się ogarnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Zobacz ten elektrozawór przy podszybiu na kolektorze. Ojciec miał taki przypadek. Celuję w niesprawne gdzieś podciśnienienia. Zaworek i gruszka turbo pracuje prawidłowo? Na biegu jałowym gruszka powinna zaciągnąć cięgno od geometrii a przy bucie wysunąć się całkowicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted April 23, 2018 Author Share Posted April 23, 2018 Gdzie wy macie ta gruszke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted April 23, 2018 Author Share Posted April 23, 2018 @Tomek WRO ja ten elektro zawór mam wyrzucony chyba. Przy kolektorze co jest z tylu. A powiedz mi gdzie jest gruszka. I jak wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Ten zawór musisz mieć nawet jak masz klapki wywalone. Może być wężyk zaślepiony. I przypomniało mi się. Tam z tyłu też jest czujnik i jego wymieniłem ojcu, auto wtedy zaczęło jeździć. Sprawdź go w pierwszej kolejności. Gruszka jest na dole przy turbo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted April 23, 2018 Author Share Posted April 23, 2018 No to już chyba wiem co jest. Klapki są wyrzucone A ten elektro zawór jest na pewno odłączony i w dodatku jeden kabel od wtyczki widziałem że jest urwany, postaram się to ogarnąć i zobaczymy. Czyli zawór musi być, wtyczka musi być podpięta A podciśnienie po prostu zaślepić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted April 24, 2018 Author Share Posted April 24, 2018 Już wiem dokładnie co jest. Z tylu w kolektorze czujnik ciśnienia doładowania jest i z wtyczki jeden przewód urwany jest i to będzie na bank to. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted April 24, 2018 Share Posted April 24, 2018 Tak jak mówiłem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted June 2, 2018 Author Share Posted June 2, 2018 TO było to, temat można zamknąć @Agnieszka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts