saint Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 jak w tytule co to moze byc mam wraznie jak na foto,,, auta nie sciaga opony nie ząbkuje przy hamowaniu jedzie prosto wraznie takie ze jak mam koła na wprost to jedno nie jest dokonca idealnie równo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Tam gdzie przykrecasz Mcpherson-a do zwrotnicy jest luz na śrubach. Może jedno jest inaczej ustawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Teraz, Grzegorz89 napisał: Tam gdzie przykrecasz Mcpherson-a do zwrotnicy jest luz na śrubach. Może jedno jest inaczej ustawione. tam chyba to kąt by sie ustawiło ogolnie ? a nie tak jak u mnie ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Chyba się nie zrozumieliśmy już chyba czaje o co Ci chodzi To jest przód, widok z góry? Chociaż to co napisałem wyżej, też może dawać taki efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 31 minut temu, saint napisał: jak w tytule co to moze byc mam wraznie jak na foto,,, auta nie sciaga opony nie ząbkuje przy hamowaniu jedzie prosto wraznie takie ze jak mam koła na wprost to jedno nie jest dokonca idealnie równo jedź na geometrię, bo na oko to .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Dobra jutro zrobię foto na geo niby .... wsztstko ok ..:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 4 godziny temu, Grzegorz89 napisał: Chyba się nie zrozumieliśmy już chyba czaje o co Ci chodzi To jest przód, widok z góry? Chociaż to co napisałem wyżej, też może dawać taki efekt Tak z góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 @saint to się właśnie nazywa zbieżność. Jeżeli dasz na prosto kiere to koła powinny być pod lekkim kątem właśnie w ta stronę , tak się ustawia dla RWD, jak byś miał FWD to ten kat byłby w druga stronę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 @saint a tak dla sprawdzenia byłeś u kogoś innego na zbieżności? Mi tak znachor ustawił niby było ok, ale wg. mnie nie do końca, i oddałem auto kuzynowi który robi na diagnostyce i mają maszynę do geometrii i po wydruku wyszło że przód delikatnie źle a tył prawie bardzo źle... @maniutek również u kogo innego poprawiał po tym samym fachofcu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts