Popular Post Oskaa Posted June 18, 2018 Popular Post Share Posted June 18, 2018 (edited) Siemaa tu Oskaa Powoli zbliża się czas na Moja Omege przygoda zaczeła się już dobry czas temu ale przejdźmy do sedna sprowadzona z Niemiec 3,0 automat wersja MV6 długo szukałem znalazł tak właśnie wyglądała grill kupiłem odrazu po sprowadzeniu do kraju troszkę latając już po Polsce myślałem o nowych lampach także znalazły się Bi-xenon malowany na czarno przeglądając fb znalazł się wydech stz mając swoje plusy były także minusy po kapitalce silnika która zrobiłem zaraz po sprowadzeniu mineło pół roku i stało się ... 3,0 oddało korby oczywiście z drugiej strony także dziurka szczęscie ze został mi jeszcze stary silnik 2,6 wiec znalazł nowy dom na osprzęcie z 3,0 poskładając ja znowu i jeździ cały czas z nudów zmieniło się podświetlenie licznika dokupiło się także nowe felgi R17 także się ja obniżyło siadło -35 tył i -40 przód wpadłą również kiera Irmiego w pewnym Momencie stwierdziłem ze Omega jest zbyt ciężkim autem jak na swój silnik ... wiec pomyślałem żeby zrobić coś innego w czasie najbliższym zostanie w niej wymieniony silnik na 2,3 Turbo ale o tym dokończę jak już będzie włożony w Bude Oczywiście żeby nie było ze robię sobie jaja dodam także zdjęcie silnika który już czeka na nowa bude Reszte oczywiście będę dopisywał z postępami Na chwile Obecną Pozdrawia Oskaa Siema Siema Dawno mnie nie było heh wiec tak jak wcześniej napisałem ze będzie ciąg dalszy tak dokładnie idę dalej z tematem heh chwila wolnego wiec i kilka fotek dotarło początek pożegnania z 2,6v6 także powolnym krokiem dotarła do garażu niestety operacja wyjęcia serca nie trwała długo heh i pacjent nie przeżył usuneli jej serce i pozostawili jak już się pośmiali została jedna fota na chwile obecną z sama przymiarka silnika .. wyszło kilka faktów ale na spokojnie da się rade zrobić i to wiec mniej więcej tak to wygląda dużo gratów będzie zmienione ale to trzeba poczekać tez chwile posiedzieć i pomyśleć co i jak ładnie zgrać żeby to także jakoś wyglądał Kolejne tym razem ostatnie przymiarki i zostawiamy go w budzie . Troszkę człowiek czekał i w końcu graty przyszły dotarł IC do 550 koni długo wyczekiwany ale warto w końcu odmalowana pokrywa wyszła naprawdę ślicznie i w końcu Najwspanialszy Prezent jaki mogłem załatwić doleciało w końcu do mnie Turbo GT 28 do 400 koni niestety gt35 za późno wstaje bo dopiero przy 4 tys a ja staram się zrobić tak by łapała już od 1,8-2,0 tys obr teraz pozostaje tylko wyspawać odpowiedni wydech oraz mapa w tym sezonie na odpowiednia ilosc mocy na sprawdzenie wszystkiego Ciąg dalszy Omegi z silnikiem saaba (spokojnie temat nie umar ) a w ręcz przeciwnie ma sie bardzo dobrze Także wracając do tematu silnik został praktycznie skończony po przejściach takich jak: -Przerobiliśmy miskę olejową , która oczywiście nie obeszła sie bez cięcia i spawania po czym standardowo pojawił się problem pojemności oraz prawidłowego sprawdzania oleju przez bagnet . po dłuższej chwili pomysłów i wyliczeń sama miska olejowa jest w stanie pomieścić 5,5 litra oleju + chłodniczka oleju oraz został przerobiony bagnet który został wymierzony tak by pokazywał prawidłową wartość Po przerobieniu miski nadszedł czas na przerobienie kolektora ssącego , który został cięty po długości odwrócony tak by przepustnica była skierowana w stronę pasa przedniego i pospawany IC został zamontowany w miejscu zbiorniczka spryskiwaczy wiec zbiorniczek został przeniesiony w dalszym ciągu wymaga poprawki W następnej kolejności został od nowa wyspawany wydech łącznie z kolektorem wydechowym pod turbo całość została zrobiona z Nierdzewki (3'') czysty przelot , owinięty bandażem od Kolektora włącznie do wysokości końca skrzyni biegów Wydech końcowy został zmieniony z Ori STZ na 3'' bassowy wydech Turbo Works. Po skończonym wydechu przyszedł czas na montaż turbiny z myślą do przodu zostały dorobione nowe uszczelki z Grafitu które mają lepszą możliwość dociągnięcia Turbiny oraz są bardziej podatne na wysoką Temp. także turbo siadło na aucie Jak widać na foto pozbyłem się akumulatora z pod maski , został on przełożony do bagażnika Sterownik został przerobiony włącznie z mapa która jest konkretnie dolana na wysokich obrotach mówiąc o sterowniku on także wraz z okablowaniem został przeniesiony do środka samochodu dokładniej mówiąc pod nogi pasażera Po całej zabawie z motorem i sterownikiem wypadałoby mieć podgląd na to co się dzieje z autem w ten sposób zostały zakupione zegary plus adapter do nich umieszczany na słupku Odrazu napiszę , że zegary mają możliwość zmiany podświetlenia ale specjalnie chociaż dwa ustawiłem w kolorze różowym by wywołać uśmiech na twarzy osób które to widzą Mało bym zapomniał dodam filmik może nie z pierwszego odpalenia auta ale zawsze coś w każdym bądź razie pokazać , że jednak żyje video-1584551475.mp4 video-1584551475.mp4 W chwili obecnej zostało do zrobienia dołożenie jeszcze jednego zegara temp spalin (EGT) oraz zrobić troszkę kilometrów i dostroić to i owo Oczywiście to nie koniec zabawy zaraz omcia będzie miała zmieniane zawieszenie wszystkie tuleje amory drążki itp które już czekają na chwile wolnego oraz tak szybko jak tylko mi się uda odmalowanie auta na nowo Zapraszam do dalszej obserwacji tematu (wiem wiem troszkę mnie nie było) ale będziemy się starać w miarę na bieżąco go uzupełniać a w sprawie pytań oczywiście jestem otwarty i będę starał się odpowiedzieć na każde i oczywiście udzielić pomocy 87473369_1597401517102034_3506814580703625216_n.jf Edited March 30, 2020 by Oskaa literówka 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 W końcu nowa B na forum Planujesz kompletować pakiet stz? Powodzenia w dalszych pracach. Czekam na efekty 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 Czy planuje czas pokaze ale zapewne bede sie starał dalej działac w tym temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 I tak ma być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Brawo ty, oby wyszło z nowym silnikiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 nie przewiduje innego wyjscia haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 W sobotę to prawie bokiem wyskoczyłeś z okolic Warzki w stronę Bełchatowa. Trzeba przyznać, że ładnie "mruczy" na wyższych obrotach.. Gdybym miał klakson to bym Ci trutnął :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 spokojnie Tłumnik takze bedzie zmieniony :d ale chyba ciebie tez widziałem heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 3 minuty temu, Oskaa napisał: spokojnie Tłumnik takze bedzie zmieniony :d ale chyba ciebie tez widziałem heh No własnie później mijała mnie srebrna ale inne blachy, nie pamiętam czyja. Miałem fest obstawę, zresztą od czwartku do soboty kręciłem sie po mieście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 było dac znac :d cały czas sie kręciłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 4 minuty temu, Oskaa napisał: było dac znac :d cały czas sie kręciłem Nie byłem sam, ogarniałem tematy ślubne z Panem Młodym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 1 minutę temu, UniqueTM napisał: Nie byłem sam, ogarniałem tematy ślubne z Panem Młodym okey okey w razie co to mozna dzwonic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 1 minutę temu, Oskaa napisał: okey okey w razie co to mozna dzwonic Spoko, będę chyba w tym tygodniu jechał do Słupii to sie odezwę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 18, 2018 Author Share Posted June 18, 2018 Teraz, UniqueTM napisał: Spoko, będę chyba w tym tygodniu jechał do Słupii to sie odezwę ja dopiero w piatek popołudniu bede do piatku jestem w Białymstoku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Motor z saaba? Jaka moc się szykuje? Fajny projekt. Szczerze kibicuje i trzymam kciuki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 Brawo, że jeździsz Omegą B a nie już po fl-u , szkoda, że 3.0 wyzionęło ducha :( A tak zapytam co to za inwencja twórcza te czarne hokeje pod lampami ? 2 godziny temu, Oskaa napisał: Białymstoku A co porabiasz bliżej mego miejsca zamieszkania niż dalej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 10 godzin temu, SZAJBUS_SzeF napisał: Motor z saaba? Jaka moc się szykuje? Fajny projekt. Szczerze kibicuje i trzymam kciuki! Minimum 300 koni choc i tak wiecej bede probowal ☺️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 9 godzin temu, B0Cygano napisał: Brawo, że jeździsz Omegą B a nie już po fl-u , szkoda, że 3.0 wyzionęło ducha A tak zapytam co to za inwencja twórcza te czarne hokeje pod lampami ? A co porabiasz bliżej mego miejsca zamieszkania niż dalej ? No szkoda mi tez heh ? hokeje nie wiem tak mnie naszlo ?? a teraz Delegacje w Bialymstoku mam ☺️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 No i w końcu Działaj, opisuj, bądź wytrwały w postanowieniach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Szkoda, że mnie w tym tygodniu w Białym nie będzie, można było by się spotkać z jakimś człowiekiem z OE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 1 godzinę temu, Oskaa napisał: Minimum 300 koni choc i tak wiecej bede probowal ☺️ To jest B235? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 4 godziny temu, Grzegorz89 napisał: No i w końcu Działaj, opisuj, bądź wytrwały w postanowieniach Dobrze bedzie pisane ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 3 godziny temu, B0Cygano napisał: Szkoda, że mnie w tym tygodniu w Białym nie będzie, można było by się spotkać z jakimś człowiekiem z OE A no wlasnie a ja tylko do piatku heh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaa Posted June 19, 2018 Author Share Posted June 19, 2018 3 godziny temu, Orkan napisał: To jest B235? Dokladniej B235R ☺️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 To już bardziej wytrzymały klocek. Z Areło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts