WOY Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 (edited) Ostatnio trochę mocniej popadało i okazało się, że mój szyberdach przecieka i wszystko kapie na siedzenie kierowcy o czym miałem niemiłą okazję się przekonać w drodze do pracy Podsufitka wydaje się być sucha ale dzisiaj zaobserwowałem kroplę w lewym przednim "rogu". Jak samochód stoi lewymi kołami na krawężniku to na siedzeniu pasażera sucho, jak odwrotnie to mokra Dziwi mnie to trochę bo jak myłem samochód i to nie oszczędzając wody to w środku było sucho a po deszczu już jw. Gdzie szukać przyczyny? I jeśli to te kanały co zlatuje nimi woda to jak najbezpieczniej je odetkać? Edited July 2, 2018 by WOY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 wyczyścić błoto, drutem od migomatu, sprężonym powietrzem przepchać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Z drutem do migomatu będzie ciężko ale jakiś inny powinien się znaleźć. Co do sprężonego powietrza to nie ma tak, że tam są jakieś rurki i może coś się zerwać i będzie jeszcze gorzej? W Hondach np odradza się takie metody, bo potem ciężko te rurki na miejsce wsadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 drut z tępym końcem ma być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Jeszcze nie patrzyłem to już zapytam, ile jest tych kanałów 2 czy 4? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 obawiam się, że 4, ale nalej trochę wody w rynienkę i zobaczysz które zapchane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 obawiam się, że 4, ale nalej trochę wody w rynienkę i zobaczysz które zapchane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Dzięki zaraz idę grzebać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 Podłubałem trochę w tych dwóch przednich i chyba spływa trochę lepiej, zobaczymy przy następnej ulewie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts