Jump to content

Belka czy też "Sanki" tył Omega B

Recommended Posts

Jutro muszę spróbować wykręcić nieszczęsną urwaną śrubę od łapy dyfra i tu poprosiłbym o porady osób które może już się z tym spotkały lub mają pojęcie jak to zrobić.
Mianowicie, nie da się za bardzo przyspawać tam nic ze względu na bliskość baku z paliwem i przewodów i już kilka osób odmówiło mi takiej opcji.
Śruba urwana na równo z miejscem w które wchodzi w sanki, więc pozostaje chyba tylko rozwiercenie jej i próba wykręcenia rozwiertakiem a może są inne sposoby?
Dostęp do tych miejsc jest bardzo kiepski i tak pomyślałem, żeby opuścić belkę ale tylko na przednich podporach ale nie wiem ile miejsca ugram na operację wiercenia?
Jeśli będę musiał je opuścić w całości to z czym się liczyć tzn co na 100% będę musiał odkręcić i odłączyć.
Z góry dziękuję za porady, bo będzie to mój pierwszy raz a wolałbym zrobić to w ciągu jednego dnia.

Jeśli już jest tyle zabawy żeby odpuszczać to proponował bym wyjechać całym wózkiem... wtedy odsuwasz się od baku i masz miejsce na spawanie, ogólnie cały wózek trzyma się właśnie na tych 2 z przodu i 2 łapach z tyłu potrzebne Ci są klucze 15 i 18, no i przy opuszczaniu uważać na przewody oczywiście :D

• Like 1

No więc tak :)
Belkę ogólnie opuścić nie jest trudno :P
Trzeba głównie uważać na przewody hamulcowe.
Gorzej z ustawieniem jej na miejscu jak sprężyny prężą a nie ma się za bardzo o co zaprzeć :P
Tak czy inaczej operacja zakończona sukcesem najwidoczniej bo po 5h wszystko było poskładane i upierdliwa śruba wykręcona wykrętakiem.
Przydały się też 2 kobyłki hydrauliczne, bo jestem dość krótko po zapaleniu mięśnia sercowego i wysiłek fizyczny jest wyjątkowo niewskazany, wręcz zabroniony... Jakby tu na forum była moja pani kardiolog to bym chyba klapsy na goły tyłek za to dostał :D
Ogólnie ogarnięte, więc jak to się mówi Brawo Ja :)

PART_1531297930856.jpeg

• Like 1