WOY Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Jutro muszę spróbować wykręcić nieszczęsną urwaną śrubę od łapy dyfra i tu poprosiłbym o porady osób które może już się z tym spotkały lub mają pojęcie jak to zrobić. Mianowicie, nie da się za bardzo przyspawać tam nic ze względu na bliskość baku z paliwem i przewodów i już kilka osób odmówiło mi takiej opcji. Śruba urwana na równo z miejscem w które wchodzi w sanki, więc pozostaje chyba tylko rozwiercenie jej i próba wykręcenia rozwiertakiem a może są inne sposoby? Dostęp do tych miejsc jest bardzo kiepski i tak pomyślałem, żeby opuścić belkę ale tylko na przednich podporach ale nie wiem ile miejsca ugram na operację wiercenia? Jeśli będę musiał je opuścić w całości to z czym się liczyć tzn co na 100% będę musiał odkręcić i odłączyć. Z góry dziękuję za porady, bo będzie to mój pierwszy raz a wolałbym zrobić to w ciągu jednego dnia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 Jeśli już jest tyle zabawy żeby odpuszczać to proponował bym wyjechać całym wózkiem... wtedy odsuwasz się od baku i masz miejsce na spawanie, ogólnie cały wózek trzyma się właśnie na tych 2 z przodu i 2 łapach z tyłu potrzebne Ci są klucze 15 i 18, no i przy opuszczaniu uważać na przewody oczywiście 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 Właśnie o te wszystkie przewody chodzi ? Wczoraj Robert mnie poratował zdjęciami i schematem i zaraz jadę działać ? Dzięki za podpowiedzi Panowie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 No więc tak Belkę ogólnie opuścić nie jest trudno Trzeba głównie uważać na przewody hamulcowe. Gorzej z ustawieniem jej na miejscu jak sprężyny prężą a nie ma się za bardzo o co zaprzeć Tak czy inaczej operacja zakończona sukcesem najwidoczniej bo po 5h wszystko było poskładane i upierdliwa śruba wykręcona wykrętakiem. Przydały się też 2 kobyłki hydrauliczne, bo jestem dość krótko po zapaleniu mięśnia sercowego i wysiłek fizyczny jest wyjątkowo niewskazany, wręcz zabroniony... Jakby tu na forum była moja pani kardiolog to bym chyba klapsy na goły tyłek za to dostał Ogólnie ogarnięte, więc jak to się mówi Brawo Ja 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 brawo ty 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted July 11, 2018 Author Share Posted July 11, 2018 robert514 Masz u mnie 4opak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts