Jump to content
Omega Elite Klub

Hałasujacy most

Recommended Posts

Mam 2 mosty ale 3.7. W dislu pewnie będzie krótszy. Wyslij mi vin na pw to ci powiem jakiego szukać:)

Wg vinu masz Szperę 

Przełożenie 3.45

Rarytasik :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20">

AUTOMATIC SELF LEVELLING DEVICE

AXLE,LIMITED SLIP

AXLE RATIO 3.45

7 minut temu, skit napisał:

Wg vinu masz Szperę 

Przełożenie 3.45

Rarytasik :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" />

AUTOMATIC SELF LEVELLING DEVICE

AXLE,LIMITED SLIP

AXLE RATIO 3.45

Tzn. że mało tego było? 

13 minut temu, Omega Star napisał:

Tzn. że mało tego było? 

Dokładam się do pytania 

Teraz akurat jadę do pracy i zauważyłem że przy większej prędkości na łuku drogi cichniei go nie słychać 

34 minut temu, Omega Star napisał:

Tzn. że mało tego było? 

Tzn że to jest most o ograniczonym poslizgu, inaczej LSD, inaczej szprea, czyli ze nie jest to zwykły mechanizm różnicowy. Po ludzku jak w zwykłym moscie jedno kolo straci przyczepnosc to cala moc przekazywana jesta na drugie. Przy szperze (jak już zapnie) cały czas będzie krecił na 2 koła. Generalnie jest to fant dosc czesto poszukiwny i niezbyt tani, za szpere 3,7-3,9 trzeba zapolacic w okolicach 500-600PLN. Nie widziałem jeszcze w handlu szpery 3,45. Oczywiscie mozesz zalozyc zwykly most 3.45 i nic sie nie stanie, tyle ze stracisz fajną możliwość zarzucania dupką :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

Pytanie co tam wyje, bo prawdopodobnie mozna tez kupic most 3.45 i przelozyc do niego samą szpere jesli sprawna. Aczkolwiek nigdy tego nie robiłem i nie jestem do końca pewny - niech się wypowie ktoś mądrzejszy :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20">

No przeca napisalem że szpera :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Niby zwykła omegowa, ale wiekszosc nie miała :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> A 2.5td to chyba pierwsze widze :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Inna sprawa ze za wielu 2.5 TD to w ogóle nie widziałem :D/emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20">

"Oczywiscie mozesz zalozyc zwykly most 3.45 i nic sie nie stanie, tyle ze stracisz fajną możliwość zarzucania dupką :)/emoticons/smile@2x.png 2x" style="vertical-align:middle;border:0px;color:rgb(39,42,52);font-family:'Helvetica Neue', Helvetica, Arial, sans-serif;font-size:13px;font-style:normal;font-variant:normal;font-weight:normal;letter-spacing:normal;text-indent:0px;text-transform:none;white-space:normal;word-spacing:0px;background-color:rgb(255,255,255);" title=":)" width="20" />"

Apropo zarzucenia dupką f.gif mi to nie potrzebne jest aż tak bardzo :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />  a poza tym automat kombi rodzinne auto :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />

Jeśli to most to buczeć będzie przy przyspieszaniu gdy obciążony jest ? Warto sprecyzować a może ktoś wie jak buczy most i się wypowie...

2 godziny temu, Gregorz napisał:

Jeśli to most to buczeć będzie przy przyspieszaniu gdy obciążony jest ? Warto sprecyzować a może ktoś wie jak buczy most i się wypowie...

Słuchaj ja tak tylko myślę może jestem w błędzie buczy cały czas nieważne czy przyspieszam czy jadę że stała prędkością i na pusto. Jak wchodzę szybko w zakręt czy jakiś łuk na drodze to milknie. 

To łożysko koła tylnego.

Jak skręcasz  w lewo i przestaje to lewe...jak w prawo to prawe :)/emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" />