Jump to content
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Problem z wentylatorem chlodnicy


Mariuszmv6
 Share


Recommended Posts

Witam wszystkich. 

W pierwszej kolejności zaznaczam że chodzi o Omegę Bfl 3.0 V6 z LPG. 

Mam problem z wentylatorami chlodnicy. Wszystkie trzy wentylatory zalaczają się przy 85°C i chodzą cały czas rozladowywujac mi akumulator po zgaszeniu auta. (czy mógł się uszkodzić nowy czujnik który załącza wentylatory?)

Dodam że długo pracują zanim się wylaczą. 

Kupiłem nowy akumulator i też już sobie nie radzi. 

Jakieś pół roku temu kupiłem nową chłodnice i nowe czujniki lecz nie zwróciłem uwagi i kupiłem chłodnice bez dodatkowego obiegu dla pompki. (czy brak dodatkowego obieg może mieć wpływ na tak wysoką temperaturę?)

Na początku było ok lecz przy prędkościach 180km/h Temperatur dochodziła do 100°C. Obecnie gdy włączę klime i jadę nawet 100km/h to temperatura przekracza 100°C

Termostat wymieniłem razem z chlodnicą. 

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.