Mariuszmv6 Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Witam wszystkich. W pierwszej kolejności zaznaczam że chodzi o Omegę Bfl 3.0 V6 z LPG. Mam problem z wentylatorami chlodnicy. Wszystkie trzy wentylatory zalaczają się przy 85°C i chodzą cały czas rozladowywujac mi akumulator po zgaszeniu auta. (czy mógł się uszkodzić nowy czujnik który załącza wentylatory?) Dodam że długo pracują zanim się wylaczą. Kupiłem nowy akumulator i też już sobie nie radzi. Jakieś pół roku temu kupiłem nową chłodnice i nowe czujniki lecz nie zwróciłem uwagi i kupiłem chłodnice bez dodatkowego obiegu dla pompki. (czy brak dodatkowego obieg może mieć wpływ na tak wysoką temperaturę?) Na początku było ok lecz przy prędkościach 180km/h Temperatur dochodziła do 100°C. Obecnie gdy włączę klime i jadę nawet 100km/h to temperatura przekracza 100°C Termostat wymieniłem razem z chlodnicą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts