pjdhost Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 Witam was. Czy ktoś może polecić mechanika z Wrocławia? (ew. okolic) - chciałbym skonfrontować diagnozę Omega 2.5 DTI | 2003 | AUTOMAT - opóźnione turbo pow 3 tys obrotow - długa reakcja na kickdown - słaby - czasami turbo ciągnie mocniej czasami słabiej. - czarny dym przy pełnym gazie mechanik nr 1 znalazł nagar w przepustnicy chce wymienić turbine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted August 17, 2018 Share Posted August 17, 2018 to może zacznij od sprawdzenia podciśnień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted August 18, 2018 Share Posted August 18, 2018 czujnik ciśnienia doładowania?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjdhost Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 Dzieki za info. Kolene osoby zalecają sprawdzenie ciśnienia. Tak zrobie Mechanik zatkał mi zabrudzony EGR. Dziwne rzeczy dzieja sie w tym warsztacie. Znalazłem pare adresów mechaników we wrocławiu. Podziele sie inf jak tylko oddam samochód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjdhost Posted August 22, 2018 Author Share Posted August 22, 2018 Powiem wam szczerze że dawno nie spotkałem się z takim "przerażeniem" mechaników Mechanik: Jaki samochód? Ja: Omega 2003 2.5 DTI Odpowiedzi Mechaników: - Nie dziekuje - Nie podejme się tego - Już tego nie robie prosze Pana - Nie pomożemy, "praca po omacku" - Mam złe doświadczenia, już tego nie robie - To jest silnik BMW, prosze dzwonić do BMW - To jest osprzęt Opla, nawet narzędzi nie mamy do diagnozy, prosze iśc do Opla Prosze zadzwonić do Andrzeja. Dzwonie do Andrzeja, prosze zadzwonić do Karola, Prosze zadzwonić Waldka, potem sie okazuje że Waledk też już niechce mniec nic wspolnego z Omegą z silnikiem BMW Czy ktoś z was jest w stanie polecić mi mechanika który chociaż powie że nie ma czasu Dzwoniłem do 10 warsztatów i wszyscy sie boją. Tylko w jednym powiedzieli mi "zapraszamy na wrzesień podpięcie pod komputer 60 zł" Jesli macie jakies propozycje bede bardzo wdzięczny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 Ogarnąłeś temat ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts