Popular Post DonPadre Posted August 20, 2018 Popular Post Share Posted August 20, 2018 Witam, siema, ahoj w moim poprzednim temacie ludzie którzy śledzili widzieli ile różnych przygód miałem z tym modelem. Chciałem przedstawić egzemplarz który służył mi w sumie jako roboczy wołek i miała iść na złom z końcówką oc ale jednak postanowiłem inaczej i wykazać się inwencją twórczą, z racji tego ze tez troche zmieniłem zaplecze i pojawiło się więcej możliwości. No wiec zaczynamy. Omega B, 2.0 16v + gaz na śrubę (sztos) Jak na gruza za 1200zł to wyposażona dość tak. Climatronik, skórzane fotele w elektryce, końcówka wydechu z bazaru, światła dzienne i białe ledy w kokpicie. Cud miód nie ma co marudzić. Z czasem jednak pojawił się następca, dla niej nie było czasu mimo szczerych chęci doprowadzenia jej do jakiegoś stanu przyzwoitości. Wiec ostatnie tchnienie wypluła przez wydech razem z uszczelka pod głowicą olejem i płynem chłodniczym na krakowskiej obwodnicy. Od tego czasu stała pod blokiem znosząc pogardę i kpiny weekendowych inprezowiczów obrywając buty na karoserie spuszczanie powietrza z kół rysowanie lakieru. Nie mogąc na to patrzeć powiedziałem kurła dość! Masz i tak iść na złom ale to jeszcze nie twój czas! Grzebiac po kieszeniach wiec wygrzebałem 200zl i taki budżet przeznaczyłem na reanimacje. Uszczelka głowicy 35zl. Olej 60zl dwie puszki śnieżki czarnej mlotkowej w Obi na promocji 60zl z rozcieńczalnikiem Troche blchy spawarka i inny sprzęt na stanie. Wiec... szukamy dobrej blachy w celu mocowania reperaturki Przerabiam felgi żeby zmienić ET (nie róbcie tego w domu) wyjezdzamy na słoneczko żeby cyknąć fotę Dodam ze została budżetowo obniżona (nie pytajcie jak) efekt jest? Podnosnik z biedronki nie wytrzymał presji tak poważnego zadania (18+) Nie poddajemy się i lecimy dalej. Po zmatowieniu i odtłuszczeniu nakładamy lakier prosto na rdzę kolor Z-Śnieżka-młotkowy-czarny przy profesjonalnej asyście @Shayba Przy okazji składania wrzucone tylne lampy z Fla, przednie przyciemnione i wrzucony xenon (jest tych gratów po poprzednich, trzeba brać i korzystać ) ? zostalo mi jeszcze kilka smaczków do zrobienia także zostawiam Was moi kochani ze świadomością jakim czubem jestem i jak bardzo mi się nudzi ale będę wrzucał wszystko na bieżąco ? CDN... 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 zapomnialem dodać. Silnik tez zrobiony oczywiscie zgodnie ze sztuką i w pełni profesjonalnie. Taki widok zastałem po zdjęciu dekla. głowicy trzeba było zrobić planowanie :p całość poskładana. Trzyma kompresje nie ma objawów nieszczelności. Zobaczymy jak się będzie sprawować dalej. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shayba Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Normalni to my nie jesteśmy I nawet Suczi sie na zdjeciach pojawila z racji ze czeka ciagle na wgranie silnika ?? Zabralam mu auto juz nawet na codzien, to zabral sie za zlomy spod bloku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Hhehe Padre Ty to zawsze Wariat jestes Fajnie ,że jednak coś modzisz zmieniasz , pomysły są w deche Ogólnie kombo fajnie sie prezentuje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 Na to kombi jest oczywiście jak to u mnie zacna koncepcja, którą pewnie się podzielę w najbliższym czasie. Tym czasem zdjęcie reperaturki. Łopa Mad Max style ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 Generalnie założenie było takie. Wszyscy doprowadzają swoje auta do stanu jak najbardziej zbliżonego ideałowi. Ten przypadek ma być wlasnie w druga stronę. Ma być taki brzydki ze aż ładny, jechać przyzwoicie i mam się nie przejmować czy ktoś mnie zarysował, czy pojawiła się nowa rysa, czy pobrudziłem sobie fotel czekoladą. Surowy paskudny i niezawodny. Taki offrodowy ulicznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Dobre kolo fajnie siadlo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Barrrrdzo dobrrra rrrobota Panie Majster 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Panie majster, klima działa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 1 minutę temu, Misiek_v6 napisał: Panie majster, klima działa ? Omegi w których działa klima można policzyć na palcach jednej ręki ? ale będzie działać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 20, 2018 Author Share Posted August 20, 2018 2w1 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 (edited) 2 godziny temu, DonPadre napisał: Omegi w których działa klima można policzyć na palcach jednej ręki ? No patrze robota idzie, ale budżet taki wyznaczony, że zabrakło by zatankować do pełna Edited August 20, 2018 by B0Cygano Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Zaebiaszczy projekt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 @DonPadre jesteś wariatem aleAle takim dobrym każde auto jest u Ciebie wyjątkowe szacun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 @B0Cygano ja nie wiem jak Ty możesz patrzeć na te zdjęcia W sumie ba swój sposób to ta Omega jest bardzo oryginalna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shayba Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 ciesze sie ze moge wkoncu rownież fizycznie uczestniczyc w jego <glupocie> bo wsumie od 4 lat wspierałam głównie przewijając się gdzieś obok garażu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebekS Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Fajny kawaran. Kiedyś dzieci straszono Czarną Wołgą, teraz ludzie na osiedlu mogą je straszyć Twoją Omegą Ciekawy projekt, będę śledził 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 50 minut temu, Tazz napisał: @B0Cygano ja nie wiem jak Ty możesz patrzeć na te zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 8 godzin temu, DonPadre napisał: Omegi w których działa klima można policzyć na palcach jednej ręki ? ale będzie działać ? Już myślałem, że odpiszesz ,ze to ta ręka ;D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 21, 2018 Author Share Posted August 21, 2018 Coś się tu dzieje ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Na maskę czy na dach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted August 22, 2018 Author Share Posted August 22, 2018 52 minuty temu, Tazz napisał: Na maskę czy na dach? Jak na maskę czy dach? Na ścianę do pokoju, co Ty oszalałeś? ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Eee, myślałem za to na auto haha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post DonPadre Posted August 22, 2018 Author Popular Post Share Posted August 22, 2018 5 godzin temu, Tazz napisał: Eee, myślałem za to na auto haha Masz ciesz się 3 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 22, 2018 Share Posted August 22, 2018 Dobry punisher nie jest zły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts