advanced6x Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Witam wszystkich. Mam taki oto problem. Omega 2.5 td 96, ROK MODELOWY 97. Bateria w pilocie nowa, pilot sprawdzany, kladam kluchyk do stacyjki, wlaczam zaplon, przytrzymuje przycisk zamykaniai przytrzymuje, pilot sie programuje, zamki sie zamykaja i otwieraja. Wszystko dziala jak nalezy...przez 10-15 min, potem pilot nie reaguje, ponowne kodowanie i jest ok ale znow na 15 min, i tak non stop. w czym problem? prosze o pomoc!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 (edited) Tak jak pisałem po każdym kodowaniu dziala bez zarzutu nawet z 15 metrów. Później lipa. I tak w kółko. Edited September 19, 2018 by advanced6x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Pewnie moduł komfortu nie ma podtrzymania albo padł, trzeba sprawdzić czy we wtyczce jest stale +12Volt, jeśli jest to moduł padł, chociaż jak masz możliwość z kimś podmienić moduł to byłoby wiadomo co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 20, 2018 Author Share Posted September 20, 2018 Która to wtyczka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 20, 2018 Author Share Posted September 20, 2018 Tylko, że z tego co wiem to omegi nie mają modułu komfortu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Kazda omega ma modul komfortu... Znajdziesz go w nogach pasazera po prawej stronie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Czytałem że to może być wina połączenia z radiem, że po wyjęciu kluczyka się wyłącza. Czy też może centralny przełącza się w jakiś tryb ekonomiczny i po 10 min od zamknięcia wyłącza sterowanie pilotem? Jak to sprawdzic? Jakieś pomysły? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 I jeszcze dopytam- podczas kodowania zamki się blokują po czym automatycznie odblokowuja. Tak powinno być? Czy mają pozostać zamknięte? Pomimo tego centralka reaguje ba pilot tylko Max 15 min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Zobacz czy nie odlutowala ci sie gdzies nóżka w pilocie od baterii. MIalem tak w zafirze. Na drugin plocie bylo wsyztsko cacy. po podlutownaiu wszystko wróciło do normy. Godzinę temu, advanced6x napisał: zamki się blokują po czym automatycznie odblokowuja Tak powinno być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 21, 2018 Author Share Posted September 21, 2018 Ok sprawdzę po południu te luty i dam znać ale wątpię żeby to to bo tak jak pisałem przez 10 min od kodowania mogę 1000 razy zamykać i otwierać z pilota. Potem cisza i potrzeba znów kodowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
advanced6x Posted September 22, 2018 Author Share Posted September 22, 2018 W dniu 21.09.2018 o 09:48, skit napisał: Zobacz czy nie odlutowala ci sie gdzies nóżka w pilocie od baterii. MIalem tak w zafirze. Na drugin plocie bylo wsyztsko cacy. po podlutownaiu wszystko wróciło do normy. Tak powinno być I jednak jedna nozka od baterii w pilocie nie była dokładnie przylutowana. Dzięki za radę. Teraz wszystko gra:) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts