Popular Post szymon gsi Posted September 23, 2018 Popular Post Share Posted September 23, 2018 Cześc tuuu Marcin Sz. (szymon gsi) przedstawiam Wam kawał mojej historii z Omegami, tak jest ich kilka. Omega A 3000 24V. Rocznik 1991. Silnik R6 (sześć garów w rzędzie) poj. 3.0, 24 zawory , 2 wałki - 204KM w serii. Napęd męski na tył , w moście szpera 45%. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Po zakupie oczywiście blachara....progi & reparatury 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Oczywiście po roku brakowało śmocy - no to co - TURBOOO. Remont c30se. i budowa kolektora ssącego i wydechowego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Turbo na jakie padł wybór od Merca 300TD - jak przyniosłem je do odomu pies ( suczka Santi ) mnie wyśmiała. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Damy większe Holset HX35W od Scani chyba 12000 litrów pojemki... A i zrobimy zegary co by wiadomo ile dmuchać i kiedy tłoki do miski popłyną. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Na filmikach - lajtowo na ograniczeniu do 110 przez Danię - Bagicz 1/4 mili i skyline 280 KM - baty aż miło -Bagicz 1/4 mili kierowca skylina w szoku co się stało prosi o rewanż - niestety "kanapa" nie pozostawia złudzeń ... 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 kurde dwa razy ten sam filmik , nie mogę usunąć - wrzucam trzeci właściwy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Były takie projekty których teraz byśmy nie puścili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Witam kolegę A co masz aktualnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 3 minuty temu, Grzegorz89 napisał: Witam kolegę A co masz aktualnie? Bee 98' MV6 w najbogatszej i w inwalidzie w bdb stanie. Ale to w następnej odsłonie , bo przed tą była B 3.0 V6 manual 96r. Ale może macie ochotę na Kadetta E GSI 2.0 TURBO pierwszy w PL w 2006r ????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Była moc. Szkoda ze sprzedana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 Na koniec tej krótkiej opowieści o pięknym klasyku dodam tylko , że: silnik Oryginał po remoncie. osprzęt silnika bez zmian. żadnych hamulców jedenastotłoczkowych itd turbo Holset HX35W kolektory pomysł własny. koła 15" zwykłe opony 195 55 R15 żadnego strojenia i hamowni. na użądzeniu jak na tamte czasy typu G-Tech Omega przyspieszała w 7 sekund do 100km/h. fabryka mówiła 9 sekund. I to tyle... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 1 minutę temu, OMEGATOR napisał: Była moc. Szkoda ze sprzedana Po czasie wszyscy będziemy żałować ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 5 minut temu, Omega Star napisał: Po czasie wszyscy będziemy żałować ? Żałowałem po sprzedaży senatora. Teraz babcia ma u mnie dożywocie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Popular Post Share Posted September 23, 2018 Po cichu Wam powiem , że do dziś u mojego kolegi z mojego miasta , którego zaszczepiłem turbinami - stoi pod kołderką Omega B MV6 silnik 2.3 Saab 450KM. - jest to ILKU... 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Ilku i jego projekty znany. U mnie we Wro Phantom OB caravan 3.2 turbo. Tez pewnie znany 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Piękna Omega A Szkoda że sprzedales masz jakieś info o niej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Witam, Omega A to wielka rzadkość, szkoda, że jej już nie posiadasz. Zaprezentuj nam swoją B MV6, bo Omegę przed fl-em też coraz ciężej spotkać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Dzięki za temat Czyli to był projekt na seryjnych gratach tak? Jakie ciśnienie to u Ciebie wytrzymywało? Szkoda, że nie nie hamowałeś tego jak miałeś... Z tymi hamulcami to dość odważnie No ale tak się rodzą takie projekty Szkoda, że sprzedałeś... Ładnie wyszły te kolektory Tą swoją B też masz w planach trochę dmuchnąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Coś pięknego Szkoda, że to już historia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 I takie auto nawet w serii ma dusze i więcej klimatu niz niejedno nowe wozidlo 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 24 minuty temu, WOY napisał: Dzięki za temat Czyli to był projekt na seryjnych gratach tak? Jakie ciśnienie to u Ciebie wytrzymywało? Szkoda, że nie nie hamowałeś tego jak miałeś... Z tymi hamulcami to dość odważnie No ale tak się rodzą takie projekty Szkoda, że sprzedałeś... Ładnie wyszły te kolektory Tą swoją B też masz w planach trochę dmuchnąć? o milimetr splanowałem tłoki przy remoncie silnika co widać na tym fajnym zdjęciu z browarami w bloku silnika ( remont silnika to tylko szlif wału ,bo do sprzedaży auta jakieś Janusze podłożyli złotka pod panewki korbowodowe) i dmuchałem w silnik 1,2 bara. Do Beee jest gotowy projekt na 450km z oryginalnej Vałki z Holsetem ale trzeba czasu i troche funduszy.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Teraz pewnie lepiej byłoby przekładkę dać odprężającą ale jak tłoki wytrzymały to też dobrze Za Januszami nie nadążysz co im przyjdzie do głowy 1.2 to już sporo i aż dziwne, że OEM graty wytrzymały Te 350-400 to te samochody powinny mieć seryjnie Rozumiem, że będziesz 2.5 dmuchał? A jak z odprężaniem silnika? Przekładka czy jakiś inny patent? Jakieś kute tłoki, czy inna kucizna wpadnie? Seria to chyba nie pojeździ za długo przy takich parametrach jak 450KM A z kasą to niestety tanie to to nie jest ale jak widzę znasz się na tym to zawsze sporo grosza da się urwać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymon gsi Posted September 23, 2018 Author Share Posted September 23, 2018 1 minutę temu, WOY napisał: Teraz pewnie lepiej byłoby przekładkę dać odprężającą ale jak tłoki wytrzymały to też dobrze Za Januszami nie nadążysz co im przyjdzie do głowy 1.2 to już sporo i aż dziwne, że OEM graty wytrzymały Te 350-400 to te samochody powinny mieć seryjnie Rozumiem, że będziesz 2.5 dmuchał? A jak z odprężaniem silnika? Przekładka czy jakiś inny patent? Jakieś kute tłoki, czy inna kucizna wpadnie? Seria to chyba nie pojeździ za długo przy takich parametrach jak 450KM A z kasą to niestety tanie to to nie jest ale jak widzę znasz się na tym to zawsze sporo grosza da się urwać Kolego to jest historia z 2008 roku..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 1 minutę temu, szymon gsi napisał: Kolego to jest historia z 2008 roku..... Domyślam się ja już pisałem o projekcie z V6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts