Jump to content

Kabel od Egr

PawelP

Recommended Posts

Po co ten kabel  do karoserii? widać rozwidlenie od Egr  niebieski,  i żółty przykrecony,  jakaś masa czy co?  u was też tak jest? 

IMAG1296.jpg

IMAG1298.jpg

U mnie tego nie ma. Może był problem z pinem w wtyczce i ktoś obszedł połączenie w ten sposób

Odłącz ten kabel i zobacz, czy Ci błąd na desce wywali. Jeśli tak to będziesz miał odpowiedź, że coś jest nie tak w wiązce z kompa do EGR. Możesz też zaślepić jak ja.

Zaślepka:

20180606_141347.thumb.jpg.51a470f32c19fb21f6e05c5eeb8c427f.jpg

Po zmontowaniu:

20180608_223911.thumb.jpg.61aa78797fcfec814e01e0a26c6f4cff.jpg

Misiek niechcialbym go zaslepiac,  ciągnie czyste powietrze te eko wynalazki mam usunięte z silnika,  Egr jest odłączony od kolektora wydechowego,  kolektory z 3.2 omegi z nierdzewki  założone,  także nieodpala spalin, zrobię jak pisałeś i sprawdze na kompie co i jak 

Tez wydaje mi się ze w wiązce jest uwalona masa i ktoś zrobił dodatkową :)

A czy to jest na pewno od egr??

Dla mnie to wygląda jak jakaś instalacja od gazu a ten niebieski wchodzi w izolacje i wychodzi inny niebieski.

Bardziej bym obstawiał że jest wzięty plus z egr do czegoś od gazu.

Mogę się mylić bo tak dedukuje ze zdjęcia ;)

23 minuty temu, Ricardo napisał:

A czy to jest na pewno od egr??

Dla mnie to wygląda jak jakaś instalacja od gazu a ten niebieski wchodzi w izolacje i wychodzi inny niebieski.

Bardziej bym obstawiał że jest wzięty plus z egr do czegoś od gazu.

Mogę się mylić bo tak dedukuje ze zdjęcia ;)

Po przemyśleniu i doczytaniu  raczej masz rację :P

Mam nową wiązkę od gazu w pudełku czeka na założenie więc zajrzę do niej czy takie kable wychodzą gdzieś, jutro będę patrzył i pod komputerem 

Edited by PawelP

Te kable są od wtyczki do pompki obiegu wody,  niebieski kabel do Egr podłączony  a żółty jako masa do karoserii,  czy ta pompka musi być?  wtyczkę miałem odłączoną żadnych błędów w komputerze  czy pracy silnika 

IMAG1325.jpg

IMAG1327.jpg

Pompka musi być, pompuje wodę do nagrzewnicy, dziś to odczulem,  pytanie do was zrobi ktoś zdjęcia i wyśle na forum  jak ma u siebie ja  podłączona?  jakiś bezpiecznik przekaznik  od tego gdzieś jest?  chce wywalić to podłączenie do Egr i karoserii, zrobić to tak jak było fabrycznie 

Edited by PawelP

fabrycznie to z trójkątnej skrzynki idzie, ale pewnie panel padł i ktoś na krótko połączył

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/0b77573c9ad8c97b

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ede3e5acfdb54341

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d619f83a9a5270e2

ja miałem tak

Edited by robert514

Ta pompka jest pod bezpieczniki nr15 pod kierownica. Ten bezpiecznik odpowiada za wiele rzeczy w aucie. 

Zasilanie tak jak Robert pisze. 

A pompka musi być bo będzie zimko w kabinie ?

No właśnie odczulem to jak była odłączona,  dzięki za info Ricardo po pracy dzisiaj  obadam dalej temat , przy okazji zerknę u brata w omedze 3.2jak jest ale to za tydzień 

W bfl różnie działają te pompki. 

W B ona ma stałe napięcie po zapłonie a w bfl ta pompka działa różnie i nikt nie wie jak ? ale jak masz ją zrobiona na stałe to nawet lepiej :)