paszeko Posted October 20, 2018 Share Posted October 20, 2018 witam.poszukuje sond.omega 2001.2.6 benzyna (kupie) tel:505720053 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 Pw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 podpialem op coma i to mi wyszlo.o co chodzi? znasz sie na tym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Po jednym zdjęciu ciężko jest stwierdzić. Musiał bym zobaczyć jak pracują te sondy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 jak nakrece filmik to pomozewsz ocenic jak pracuja?(niepokoi mnie rzad1 czujnik 2 nieaktywny)dej znac.a nie wiesz jak ciezki plik mozna TU wciepnac?dzieki za odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 Wtedy zobaczę jak pracują Jak nie wejdzie plik to wyśle Ci meila żebyś tam mi wrzucił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 ok.ide rozgrzac omege.mozna gazowac?czy tylko na wolnych obrotach?wczoraj bawilem sie pierwszy raz op comem.w zakladce nie bylo zadnych bledow.ale omega lubi czasami szarpac silnikiem.dobra ide cos nagrac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 film_1.mp4 film_2.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 To na rozgrzanym silniku?? Jeśli tak to sonda pierwsza po stronie kierowcy po prostu śpi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 23, 2018 Author Share Posted October 23, 2018 ktora to na filmie?silnik chodzil z 7 minut i zaczalem test moze wiecej.to ta przed katalizatorem jest czy za katem? czy to ze niezyje ta sonda moze miec wplyw na szrpanie silnikiem i 2tysiace obrotow?a pozniej spada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted October 23, 2018 Share Posted October 23, 2018 To jest sonda przed katami po stronie kierowcy czyli rząd 1 czujnik 2. Może mieć wpływ na szarpanie ale powinieneś mieć bangi na tej głowicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Tak jak Ci pisałem rozgrzej porządnie motor , lub poprostu nakręc film po przyjechaniu z pracy / zakupów, 7 min to za mało ma być robocza temp . Paszeko słuchaj , jeśli chcesz zebyśmy Ci pomogli to podstosuj sie ,Temat z problemem trzeba było założyć w innym miejscu a nie w markecie , kolejna sprawa nie gazuj jak sprawdzasz parametry silnika nam nagrywając ten film , sonda pracuje na biegu jałowym i podaje zmienne wartości jak widzisz , nagraj poprawnie poerwsze sondy ewentualnie kliknij klawisz NASTĘPNY żeby pokazać kolejną kolumne z wykresami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 24, 2018 Author Share Posted October 24, 2018 ok.tak zrobie.i wrzuce filmika.jeszcze jedno pytanko.woda w kabinie kierowcy pod nogami.zaznaczam ze to deszczowka innej opcji nie ma na sto procent.dzis mechanik robi mi heble.jutro bede walczyl z wydechem i ta k....ka woda w kabinie.ostatniej nocy mi napadalo ze mam basenik caly recznik gruby frotowy do wyrzucenia wiem mialem zalozyc temat.ja juz z tych starszych gosci jestem a omega jedzie ze mna po wszystkich swietych do niemiec :)wiec nie mam czasu.przyjade to sie poprawie...moze sie kiedys spotkamy.to cos dziabniemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 24, 2018 Share Posted October 24, 2018 Szybę masz szczelna? Podszybie i dookołaszybie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 24, 2018 Author Share Posted October 24, 2018 jutro bedzie sprawdzane.nie mam w ogole pojecia gdzie te odplywy sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 27, 2018 Author Share Posted October 27, 2018 witam.obiecane filmy silnik rozgrzany. FILM nr.1 1.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 27, 2018 Author Share Posted October 27, 2018 a teraz film drugi jakies 2minuty po pierwszym 2.mp4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 27, 2018 Author Share Posted October 27, 2018 (edited) i calkiem inne paramatry Edited October 27, 2018 by paszeko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted October 28, 2018 Author Share Posted October 28, 2018 Ricardo i Łukary prosze was odniescie sie do tych dwoch nagran.dziekuje.pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pabloo Posted October 31, 2018 Share Posted October 31, 2018 W dniu 24.10.2018 o 00:48, Ricardo napisał: To jest sonda przed katami po stronie kierowcy czyli rząd 1 czujnik 2. Tak na marginesie, zawsze myślałem, że po stronie kierowcy jest rząd 2, a sonda przed katem (regulacyjna) to czujnik 1... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Po stronie kierowcy dwie sondy nie pracują i to jest ten rząd drugi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszeko Posted November 3, 2018 Author Share Posted November 3, 2018 TZN.rzad 2 czujnik 1 i rzad 2 czujnik 2 tak? a na jakiej podstawie to stwierdziles?bo ja juz zglupialem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Bo na biegu jałowym nie rysują sinusoidy tylko stoją w miejscu. Może to być spowodowane zupełnie czym innym a sondy mogą być dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts