Jump to content
Omega Elite Klub

sondy lambda

paszeko

Recommended Posts

jak nakrece filmik to pomozewsz ocenic jak pracuja?(niepokoi mnie rzad1 czujnik 2 nieaktywny)dej znac.a nie wiesz jak ciezki plik mozna TU wciepnac?dzieki za odpowiedz :)

ok.ide rozgrzac omege.mozna gazowac?czy tylko na wolnych obrotach?wczoraj bawilem sie pierwszy raz op comem.w zakladce nie bylo zadnych bledow.ale omega lubi czasami szarpac silnikiem.dobra ide cos nagrac :)

ktora to na filmie?silnik chodzil z 7 minut i zaczalem test moze wiecej.to ta przed katalizatorem jest czy za katem? czy to ze niezyje ta sonda moze miec wplyw na szrpanie silnikiem i 2tysiace obrotow?a pozniej spada.

To jest sonda przed katami po stronie kierowcy czyli rząd 1 czujnik 2.

Może mieć wpływ na szarpanie ale powinieneś mieć bangi na tej głowicy.

Tak jak Ci pisałem rozgrzej porządnie motor , lub poprostu nakręc film po przyjechaniu z pracy / zakupów, 7 min to za mało ma być robocza temp .

Paszeko słuchaj , jeśli chcesz zebyśmy Ci pomogli to podstosuj sie :P  ,Temat z problemem trzeba było założyć w innym miejscu a nie w markecie , kolejna sprawa nie gazuj jak sprawdzasz parametry silnika nam nagrywając ten film , sonda pracuje na biegu jałowym i podaje zmienne wartości jak widzisz , nagraj poprawnie poerwsze sondy ewentualnie kliknij klawisz NASTĘPNY żeby pokazać kolejną kolumne z wykresami .

:P

ok.tak zrobie.i wrzuce filmika.jeszcze jedno pytanko.woda w kabinie kierowcy pod nogami.zaznaczam ze to deszczowka innej opcji nie ma na sto procent.dzis mechanik robi mi heble.jutro bede walczyl z wydechem i ta k....ka woda w kabinie.ostatniej nocy mi napadalo ze mam basenik caly recznik gruby frotowy do wyrzucenia :) wiem mialem zalozyc temat.ja juz z tych starszych gosci jestem  :) a omega jedzie ze mna po wszystkich swietych do niemiec :)wiec nie mam czasu.przyjade to sie poprawie...moze sie kiedys spotkamy.to cos dziabniemy :)

W dniu 24.10.2018 o 00:48, Ricardo napisał:

To jest sonda przed katami po stronie kierowcy czyli rząd 1 czujnik 2.

Tak na marginesie, zawsze myślałem, że po stronie kierowcy jest rząd 2, a sonda przed katem (regulacyjna) to czujnik 1... :)

TZN.rzad 2 czujnik 1 i rzad 2 czujnik 2 tak? a na jakiej podstawie to stwierdziles?bo ja juz zglupialem.

Bo na biegu jałowym nie rysują sinusoidy tylko stoją w miejscu.

Może to być spowodowane zupełnie czym innym a sondy mogą być dobre.