Hubi Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Pytanie jest takie od czego mogą być te błędy??? Pojawiają się sporadycznie kiedy jadę powyżej 120. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 1, 2018 Share Posted November 1, 2018 Wpisywales w Google? https://forum.vectraklub.pl/topic/164230-rozwiązane-32-v6-p0170-i-p0173-przepływ-powietrza-i-spalanie-na-biegu-jałowym/ może to ci pomoże Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted November 2, 2018 Author Share Posted November 2, 2018 w tym twoim linku nic nie jest napisane jak to rozwiazac dodam tylko ze mi to wyskakuje na banku 2 i mam taki sam przyklad jak tam ze spalanie mam na poziomie 1.8 litra na jalowym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Hubi to za duże masz spalanie na jałowym, u mnie w 2.5v6 jest.0.9-1.0l/h jakiś masz silnik? Sprawdź parametry przepływomierza, jakie masz zachowanie silnika? sondy pracują poprawnie? Jeżeli chodzi o przepływomierz to załatw sobie sam wkład typu: F00C 2G2 030- występuje w wielu modelach przepływomierzy do opla, koniecznie oryginał BOSCH'a. Rozwiązanie znacznie tańsze niż zakup całego przepływomierza. Ten typ posiada czujnik temperatury. Co do parametrów przepływomierza to podłącz się fejsem i zaobserwuj przebiegi parametrów Long Term Fuel Trim oraz Short Term Fuel Trim na obu rzędach cylindrów (dla pracy na benzynie i gazie), powinny wahać się w granicach -5% do +5%. Jeżeli jest poza zakresem -/+25% wywala błędy p0170 i p0173. Jeżeli po przywróceniu wartości adaptacyjnych na benzynie jest ok a na gazie wywala błędy, to być może wizyta u gazownika pomoże (korekcja map). Ale ja również obstawiam padający przepływomierz http://forum.omegaklub.eu/topic/24746-problem-z-silnikem-32-v6-i-swiecacy-sie-czek/page-2 tu piszą to co u góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 @Pawel P PROSZĘ O PISANIE W JEDNYM POŚCIE , KOLEJNY RAZ CI ZWRACAM UWAGĘ . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 2, 2018 Share Posted November 2, 2018 Ok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted November 5, 2018 Author Share Posted November 5, 2018 Robilem juz to wszystko korekty sa ok ale przeplywke sprawdze nie mam opcoma tylko badziewie jakies a sondy chodza tak jak powinny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 5, 2018 Share Posted November 5, 2018 Sprawdź przeplywke, opel scanner by ci się przydał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts