WOY Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Dzisiaj nastąpiła dziwna sytuacja. Mianowicie postałem w korkach około godziny czasu a następnie już niedaleko domu zatrzymałem się na stacji żeby zatankować LPG. Wyjeżdżając ze stacji na drogę główną dałem padace trochę w palnik (1 i 2 prawie do odcięcia) i nagle w środku pojawiła się "mgła" Zaparowała przednia szyba i to coś mocno a wydobywało się to z okolic poduchy pasażera czyli znad i spod. Włączyłem ogrzewanie na maxa wcześniej było jakieś 22 i wentylator żeby to rozpędzić gdyż wcześniej myślałem, że to może znowu palący się olej na kolektorze. Jednak tym razem nie z tej strony to się wydobywało i nie śmierdziało olejem Jak już doczłapałem się pod dom to w zbiorniczku wyrównawczym było już tylko trochę płynu "na dnie". Wskazówka na blacie nie przekroczyła ani razu 97 stopni. Odczekałem chwilę i za jakieś pół godziny sprawdziłem stan i było trochę mniej niż pół zbiorniczka. Z zewnątrz nie dopatrzyłem się skąd mogło to wylecieć, bo koło zbiorniczka sucho a dalej to nic nie widać, pod samochodem w sumie sucho poza olejem Co najgorsze podkusiło mnie później odpalić samochód a tam znowu prawie 0 oleju, ledwo na końcu bagnetu... Oby nie było puk puk, kto tam? panewka Szkoda by było silnika Trzeba te pokrywki w końcu wymienić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 @WOY wywaliło ci nagrzewnicę... 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 5 minut temu, Aros napisał: wywaliło ci nagrzewnicę Tak też sobie pomyślałem nie podoba mi się to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Ciesz się, że nagrzewnica a nie przewody czy upg :P, Według forumowego poradnika zrobisz bez zrzucania dechy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 9 minut temu, Misiek_v6 napisał: Według forumowego poradnika zrobisz bez zrzucania dechy Zapodaj proszę linka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) 26 minut temu, Misiek_v6 napisał: Ciesz się, że nagrzewnica a nie przewody czy upg :P, Według forumowego poradnika zrobisz bez zrzucania dechy. @WOY Pewnie mokro jest pod wykładziną dywanikiem pasażera z przodu, czyli wielce prawdopodobnie nagrzewnica do wymiany. Edited November 8, 2018 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 2 minuty temu, B0Cygano napisał: Z czego ha? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 3 minuty temu, B0Cygano napisał: Pewnie mokro jest pod wykładziną dywanikiem pasażera z przodu, czyli wielce prawdopodobnie nagrzewnica do wymiany Nie zauważyłem żeby było mokro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 1 minutę temu, WOY napisał: Z czego ha? Z druciarstwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 2 minuty temu, B0Cygano napisał: Z druciarstwa Co masz na myśli? Sprecyzuj proszę, bo ciekaw jestem co to może w tym przypadku oznaczać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Teraz, WOY napisał: Co masz na myśli? Sprecyzuj proszę, bo ciekaw jestem co to może w tym przypadku oznaczać? Mam namyśli opisany przez kolegę @Misiek_v6 sposób na wymianę nagrzewnicy bez zdejmowania deski rozdzielczej, który polega na dewastacji pewnego elementu deski rozdzielczej. Ogólnie aby zrobić to w sposób normalny należy ściągnąć deskę rozdzielczą, oczywiście wybór należy do zainteresowanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 Nie wiem co oznacza dewastacja deski w Twoim mniemaniu ale najprawdopodobniej nie jest to nic złego Dostanę linka lub sam znajdę to się dowiem na czym to polega 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Trzeba oderwać kawałek deski potem odciąć kawałek plastiku, wymieniasz kleisz zaklejasz poszycue i jeśli zrobisz to dobrze to nie ma jakiegokolwiek śladu.... max 3-4h roboty:) @B0Cygano powodzenia w zdejmowaniu deski. @WOY Nie zapomnij kupić nagrzewnicy w aso, najlepiej u dojczów 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 (edited) 9 minut temu, Aros napisał: powodzenia w zdejmowaniu deski. W chwili obecnej nie ma potrzeby, ale życie jest przewrotne, więc kto wie przydać się może. 9 minut temu, Aros napisał: Trzeba oderwać kawałek deski potem odciąć kawałek plastiku, wymieniasz kleisz zaklejasz poszycue i jeśli zrobisz to dobrze to nie ma jakiegokolwiek śladu.... max 3-4h roboty:) Edited November 8, 2018 by B0Cygano 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Cygan nieswiruj.... 3/4 ludzi tak robi! Zdejmowanie deski ma swoje minusy o tym nie zapominaj . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 8, 2018 Share Posted November 8, 2018 Godzinę temu, Łukary napisał: Cygan nieswiruj.... 3/4 ludzi tak robi! Poczytaj jak zaleca wykonać tą czynność producent a nie Mirek garage po kilku piwerkach z biedry. Każdy zrobi jak uważa we własnym aucie, ale z mojej strony poklasku dla druciarstwa nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 [/URL] No to chyba już wszystko jasne Czy ASO Opla pierze takie rzeczy w ramach akcji serwisowej? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 (edited) @Skrobajakbym wiedział, że mi piardnie pod domem to jak zawracałem na rondzie zaraz obok Ciebie to bym nie jechał z powrotem Straszne tam korki około 16, jak za dawnych lat A mieli poprawić 10 minut temu, Skroba napisał: Jak chcesz wymienić napisz mi ogarniemy temat fachowo A Ty masz czas na takie zabawy? Ps. znasz chłopaków z Osady Ojców? To prawie na przeciwko Ciebie i kiedyś u nich coś robiłem i byłem bardzo zadowolony Edited November 8, 2018 by WOY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted November 8, 2018 Author Share Posted November 8, 2018 10 minut temu, Skroba napisał: Ale ja ja widzę O B to serce mi rośnie i skaczę z radości Bo to są fajne Omegi i . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 (edited) 10 godzin temu, WOY napisał: Wyjeżdżając ze stacji na drogę główną dałem padace trochę w palnik (1 i 2 prawie do odcięcia) i nagle w środku pojawiła się "mgła" a skup złomu się cieszy Edited November 9, 2018 by robert514 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Aros Posted November 9, 2018 Popular Post Share Posted November 9, 2018 (edited) Cygan sam jesteś Janusz!!! Jak ja przekładałem silniki w omegach to ty nie wiedziałeś co to za auto nawet!! Taki z ciebie znafca to powiedz mi ile rzeczy potrafisz sam przy aucie zrobić?! Tylko cwaniakować potrafisz i wciskać każdemu na siłę swoje zdanie! Każdy wszystko robi ble bo nie zgodnie z fabryką. Omegi to są stare trupy i niektóre nie są warte zakładania nowych części albo roboty za nie wiadomo ile. Opanuj się chłopie a jak chcesz się wymądrzać to odsyłam na popisy do chłopców na facebooka. Widziałeś wgl kiedykolwiek omegę po takiej wymianie?? Jeśli nie to proszę nie wypowiadaj się i nie wal we mnie januszami! Edited November 9, 2018 by Aros 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 @B0Cygano Narzucanie na siłe swojego zdania i swoich przemyśleń i przekładania to na nazywanie tu Ludzi Januszami itd to nie jest w porządku . Po raz ostatni ostrzegam , kolejny raz będzie traktowane zanotowaniem Twojego zachowania na Twoim profilu jak i przyznane punkty ostrzeżenia . Proszę o nie wyzywanie Klubowiczy bo takowe zachowanie kończy się banem. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 6 godzin temu, B0Cygano napisał: Poczytaj jak zaleca wykonać tą czynność producent a nie Mirek garage po kilku piwerkach z biedry. Każdy zrobi jak uważa we własnym aucie, ale z mojej strony poklasku dla druciarstwa nie ma. Cygan, masz prawo wyrazić swoją opinię i tu się zgadzam, ale wyzywając Arosa od Januszy jest już przegięciem . Nie masz pojęcia ile chłopak potrafi zrobić przy Omegach i nie tylko, więc następnym razem zastanów się nad tym co piszesz i o kim się wypowiadasz. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post SZAJBUS_SzeF Posted November 9, 2018 Popular Post Share Posted November 9, 2018 Oj cygan cygan. Ja myślałem że jesteś poważny gość a tu takie wypowiedzi. Gdybyś choć raz w życiu demontował deskę rozdzielczą w jakimś samochodzie to nie pisał byś takich rzeczy. Czasem fabrykę trzeba poprawić i wdrożyć udoskonalenia. Przecież nie zostawiłeś na podwoziu oryginalnej warstwy antykorozyjnej prawda? Sam wiesz że oryginalna warstwa antykorozyjna to tylko imitacja zabezpieczenia blachy. Jeśli coś można wykonać lepiej, coś poprawić, przerobić to dla czego tego nie robić? Gdybym inżynierowie wiedzieli że nagrzewnica stanie się problemem sami wykonali by deskę w taki sposób by umożliwić jej wymianę bez demontażu połowy samochodu. Coraz częściej w twoich wypowiedziach zauważam że nie masz pojęcia o czym mówisz. Ja nie zabieram głosu w sprawach na których się nie znam. Tobie też polecam. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 3 godziny temu, SZAJBUS_SzeF napisał: Oj cygan cygan. Ja myślałem że jesteś poważny gość a tu takie wypowiedzi. Gdybyś choć raz w życiu demontował deskę rozdzielczą w jakimś samochodzie to nie pisał byś takich rzeczy. Czasem fabrykę trzeba poprawić i wdrożyć udoskonalenia. Przecież nie zostawiłeś na podwoziu oryginalnej warstwy antykorozyjnej prawda? Sam wiesz że oryginalna warstwa antykorozyjna to tylko imitacja zabezpieczenia blachy. Jeśli coś można wykonać lepiej, coś poprawić, przerobić to dla czego tego nie robić? Gdybym inżynierowie wiedzieli że nagrzewnica stanie się problemem sami wykonali by deskę w taki sposób by umożliwić jej wymianę bez demontażu połowy samochodu. Coraz częściej w twoich wypowiedziach zauważam że nie masz pojęcia o czym mówisz. Ja nie zabieram głosu w sprawach na których się nie znam. Tobie też polecam. Inżynierowie to zakładali że te auta 10 lat i szrot.... Ale to i tak lepiej niż teraz....:P 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts