PawelP Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 https://allegro.pl/zarowki-zarowka-led-h7-opel-meriva-omega-signum-i7362366558.html czy ktoś ma takie zamontowane? może się wypowiedziec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Przecież ksenon ma żarnik d2s A to jest pod h7 czyli zwykle żarówki na lampach soczewkowych. Moim zdaniem technologia Led nie jest jeszcze tak dopracowana (za w miarę niskie pieniądze) aby dobrze świeciła jako zamiennik żarówek A tym bardziej ksenonu (mowa np o starszych autach fabrycznie nie wyposażonych w światła led) po za tym gdzieś słyszałem że zarówno opel, vag i inne sami przyznają że ich światła led nie są za dobre... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Kiedys ja mialwm to w B zslozone w zwyklych soczewkach te ledy. Na bank lepiej niż zwykle na h1 Lecz po jakomś czasie zaczęły się przepalac i mrugać . Osobiście nie polecam. I na bank to nie zastąpi xenona. Jeśli ktoś chce sobie polepszyć światło przed atutem to proponuje zmienic soczewke na jakiś lepszy nowszy model lub założyć bi leda lub nadzwyczajnie napylic na nowo odblysnik ori omegowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 I kupić porządny żarnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Dzięki za informację, chodziło mi ogólnie w technologii Led do soczewek , ta firma produkuje do omegi vectry c i się zastanawiam nad kupnem https://allegro.pl/zarowki-zarowka-h1-flip-chip-opel-omega-vectra-b-c-i7171577117.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 A Ty nie masz xenonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 (edited) Mam xenon ,podejdzie ten Led zamiast żarnika xenon? na jednej stronie mam już róż w xenonie i szukam co kupić, obecne mi dwa lata wytrzymały Edited November 18, 2018 by PawelP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 No to jak masz xenon to.nie złożysz leda, chyba że założysz zwykłą lampę mój h7 i przerobisz instalację do lampy. Jakie żarnik miałeś? Porządne kosztują ponad 200/sztuka chociaż ja miałem prawie 3 lata żarniki firmy General Electric i były spoko A kosztowały 100/szt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Ja bym temat odpuścił. Załóż jakieś dobre żarniki ksenon i tyle. Chyba najlepsza opcja to tak jak pisał @Łukary wymiana soczewki na coś lepszego, z Bmw E60 np. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Myślałem że to co sprzedają idzie zamienić zamiast żarnika xenonu,https://hidretrofit.pl/sklep/zarniki-nextgen-d2s/ takie mam, co dobrego mogę napisać to to że mają barwę światła białe lekko ciepłe, tylko jeden wpadł w mocny róż, drugi świeci tak jak nowy, moje to 5500K, brat kupił droższe Bosma, 6000K i są ciemne do tego światło ma słabą barwę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Założę nowe te same co mam lub coś lepszego, do tego czas pomyśleć o nowych lampach bo lewa to tragedia i odblysnik się sypie ,dzięki za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Jak chcecie cos dobrego to tak jak wujo ma te lampy od skita, roznica kolosalna ale niestety nie jest to tania opcja iine proby wlozenia ledow i kombinacje to strata czasu tymbardziej ze ledy tanie wiadomo jakiej sa jakosci przerabialem setki ledow i wiem jak sie to skonczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 1 godzinę temu, PawelP napisał: kupił droższe Bosma, 6000K Ja mam takie żarniki i uważam, że świecą ok. Jak będe zmieniać to kupię może Philipsa lub Osrama, ale też barwę 6000K, bo taka mi sie podoba. Co do jakości świecenia lamp polecam ich odnowę, polerkę kloszy, czyszczenie i ponowne napylanie odbłyśników. A jak ktoś oczekuje świateł na poziomie nowej technologi to niestety nie w Omedze gdzie technologia oświetlenia ma 20 lat i na tamte czasy była bardzo dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Nie polecam 6000 k fajnie wygladaja ale chyba nie jechaliscie w deszcz albo ulewe na nich 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Zostana te co mam ale nowe a ten jeden dobry na zapas, 5500K,odnowa lamp albo nowe depo czy hak tam sie zwia te zamienniki wejda napewno w nowym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 37 minut temu, Grabarz napisał: Nie polecam 6000 k fajnie wygladaja ale chyba nie jechaliscie w deszcz albo ulewe na nich Jechaliśmy 12 minut temu, PawelP napisał: odnowa lamp albo nowe depo Tylko odnowa, 20 letni oryginał, nie odnawiany, stokroć razy lepszy niż nowy badziew DEPO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arek1981 Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 (edited) Jeśli mogę coś poradzić, to nie kupuj depo - widoczność porażka. Najlepiej odśwież swoje - regeneracja odbłyśników, polerka + lakier UV na klosze i żarniki Osram 4300 K. Poczujesz różnicę. Ja jestem po takiej operacji i jestem zadowolony z efektu. Ps. I standardowo wymiana uchwytów, bo były połamane. Edited November 18, 2018 by arek1981 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Kup nowe depo, wywal soczewki i wstaw bixenon FX-ra, a zarniki to polecam 4800K, w rozsadnej cenie są od GE, bosma nie robi takiej barwy, barwa nie jest żółta tylko lekko biało - niebieska, a i w deszcz wszystko widac, jeżdżą juz u mnie sporo czasu i jestem zadowolony 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted November 18, 2018 Author Share Posted November 18, 2018 Hmm kazdy ma inne zdanie , lewa lampa chyba nie do zrobienia za głębokie rysy i wdidoczne mikropęknięcia , czyli depo odpada? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 18, 2018 Share Posted November 18, 2018 Wlasnie warto kupic depo na przerobke tak jak boscorelli pisal 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted November 20, 2018 Share Posted November 20, 2018 Warto warto, lampy depo z inną soczewą po 3 latach użytkowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 @lukaszxx1990 a jak z kloszem? robiłeś jakieś polerki czy ori stan cały czas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 (edited) Godzinę temu, Aros napisał: @lukaszxx1990 a jak z kloszem? robiłeś jakieś polerki czy ori stan cały czas? Cały czas jak kupiony, nic nie ruszane. Tak po zakupie przed włożeniem na auto Edited November 21, 2018 by lukaszxx1990 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Dobra alternatywa na bix czy led, niestety stare ori helle są już wymęczone, moje chyba tez ostatnia polerka po malowaniu i trza myśleć nad zmianą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 44 minuty temu, Aros napisał: Dobra alternatywa na bix czy led, niestety stare ori helle są już wymęczone, moje chyba tez ostatnia polerka po malowaniu i trza myśleć nad zmianą. Zaraz zaraz... Depo jako depo jest hujowe... tego sie nie zakłada, soczewka świeci podobnie do 15 letniej oryginalnej lampy omegi. Depo kupuje się żeby włożyć tam jakąś nową soczewe, a nie pakować nowe soczewy w stare reflektory. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts