Sewerin Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Hej! Ktoś z Was pewnie wymieniał w Omedze gumy tylnej belki? Dużo z tym jest roboty ? Jaki może być koszt wymiany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Chodzi Ci o prosiaki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 3 minuty temu, Ricardo napisał: Chodzi Ci o prosiaki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Roboty trochę jest. Jeśli masz przyrząd do tego to da rade zrobić na aucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 18 minut temu, B&K napisał: Ja też mam do wymiany i dziś się dowiedziałem, że trzeba zrzucać cały wózek i wszystko inne... Czyli tak jednym słowem massacra? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) W tylnej belce masz 2 prosiaki, 2 tuleje dyfra oraz na końcu 2 bloki mocowania tylnej belki. Co do mocowań lubią się rozpaść ze starości i warto im się przyjrzeć Edited November 22, 2018 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 9 minut temu, B&K napisał: przyjrzeć Poprawiono 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Dawid zamawiaj poli spokój na długo , bardzo długo jak coś namiary Ci moge wysłać , odezwij sie. Odpowiednik-twardość oryginału i bedziesz sobie latał - u mnie po wymianie odczuwalna poprawa , auto prowadzi sie pewnie nie ucieka w zakrętach i pod obciążeniem bez zadnego pływania zbędnego . Często tak jak chłopy wspominali z poziomu kanału nie widać jaki stan jest tulei , było tak i u mnie . Wydawały sie być ok ale mając tuleje mowie wymieniamy , taki stan był ich jak na zdjęciu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Da się zrobić na aucie, robiłem 2 razy, raz stare same wypadły a raz skończyło się na częściowym wypaleniu tuleii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Ricardo Posted November 23, 2018 Popular Post Share Posted November 23, 2018 Można śmiało to zrobić na aucie i jeśli ma ktoś trochę pojęcia i umiejętności to sobie poradzi bez problemu. Jako prase do wyjęcia i włożenia wystarczy użyć ciężaru auta i lewarka samochodowego. Bez problemu wyciągniesz i wprasujesz nową. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 4 godziny temu, Ricardo napisał: Można śmiało to zrobić na aucie i jeśli ma ktoś trochę pojęcia i umiejętności to sobie poradzi bez problemu. Jako prase do wyjęcia i włożenia wystarczy użyć ciężaru auta i lewarka samochodowego. Bez problemu wyciągniesz i wprasujesz nową. to kiedy działamy ?:D 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 7 godzin temu, Ricardo napisał: Można śmiało to zrobić na aucie i jeśli ma ktoś trochę pojęcia i umiejętności to sobie poradzi bez problemu. Jako prase do wyjęcia i włożenia wystarczy użyć ciężaru auta i lewarka samochodowego. Bez problemu wyciągniesz i wprasujesz nową. Ja tam polecam jednak zwalić belkę i zajrzec co tam się dzieje pod spodem Bo ruda się tam lubi zagnieżdzać 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted November 29, 2018 Author Share Posted November 29, 2018 Pytałem w serwisie. Koszt wymiany 1000zł. Przy okazji wychodzą inne rzeczy t.z.n. przewody hamulcowe i t.p. do wymiany. Mechanik ostrzega.Z 1000zł. może się zrobić 2000zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted November 29, 2018 Author Share Posted November 29, 2018 W dniu 23.11.2018 o 05:53, Ricardo napisał: Można śmiało to zrobić na aucie i jeśli ma ktoś trochę pojęcia i umiejętności to sobie poradzi bez problemu. Jako prase do wyjęcia i włożenia wystarczy użyć ciężaru auta i lewarka samochodowego. Bez problemu wyciągniesz i wprasujesz nową. Taaaaa... Mechanik ocenił robociznę na 6 godzin a ja to przed blokiem zrobię sam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hubi Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 ja jakos rok temu wymienialem to nie liczac czesci dalem 250 zl 3 godziny wymienial Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartel89 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Wymieniłem sam, trochę dłubania przy wyciaganiu. Do włożenia użyłem ciężaru auta około 3 h dwie strony. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts