petercobra Posted December 29, 2018 Share Posted December 29, 2018 (edited) Witam, Było sławilne 2.2 dti kombolot. Omcia zawiozła mnie do ślubu i kochałem to auto chyba nawet bardziej niż żonę ;p Niestety życie to nie bajka i od roku jestem po rozwodzie więc kombi przywołuje u mnie złe wspomnienia... Jednak jakiś czas temu wypatrzyłem na FB jedyny słuszny motor 3.2 V6 w sedesie z298 i znowu się zakochałem Czas więc na zabawę w doktora.... pacjent przed przeszczepem Edited December 29, 2018 by petercobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted December 29, 2018 Author Share Posted December 29, 2018 Jak widać trochę dostała w du**ę od życia... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Powodzenia! Jak by co mam jakieś części w mazowieckim:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 Prośba o info od innych właścicieli 3.2 jakie powinny być ustawienia geometrii kół tył... na OSKP wyszło mi -7.4 i nie wiem gdzie szukać przyczyny Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 2 godziny temu, petercobra napisał: wyszło mi -7.4 Tylko co to wyszło ? Założyłem rok produkcji 2002, proszę dane producenta: dane regulacyjne.pdf Do tego pamiętaj, że geometrię pojazdu wykonuje się przy spełnieniu odpowiednich wytycznych, bez nich szkoda kasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opierdalejszyn Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Pewnie wahacz dostał, ew. tuleja śmietnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 (edited) @petercobra https://www.google.com/maps/place/MOLTOPIZZA/@52.1769934,20.9192049,11.46z/data=!4m5!3m4!1s0x471ed212d2470801:0x298c7fce6c11879c!8m2!3d52.2363178!4d21.1385377 Spot o którym Ci dziś mówiłem Edited January 19, 2019 by Aros 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 26, 2019 Author Share Posted January 26, 2019 "Spieszymy się powoli" Było tak -> Jest dzięki koledze @Aros tak hy hy hy 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Git , tera dokupuj uszczelki i montage :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 26, 2019 Author Share Posted January 26, 2019 A skąd wiesz że już nie są zamówione?;p Do pakietu idą nowe świeczki i termostat - dzięki @Łukary zapomoc w doborze :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Dobra rada sprawdź, czy masz szczelne podszybie, w sensie czy woda nie będzie Ci kapac na cewke, bo pokrywy od 2,5 nie mają rowka, tak jak od 2,6, więc woda może lecieć Ci do świec, temat przerabialem osobiście ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 7 godzin temu, Łukary napisał: Git , tera dokupuj uszczelki i montage Uszczelki i termostat będą w poniedziałek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post petercobra Posted February 12, 2019 Author Popular Post Share Posted February 12, 2019 Mały up w temacie. Podczas wizyty u @Aros okazało się że jakiś "JANUSZ SYLYKONU" montował graty pod maską :facepalm: Tyle co się dało to wyczyszczone ale i tak profilaktycznie przy kolejnej wizycie pójdzie na ogień wymiana oliwy, nowy płyn do układu chłodzenia, oliwa w skrzyni bo nie wiadomo jakie "uszlachetniacze" były dolewane przez poprzedniego właściciela. Udało się ogarnąć : - pokrywy - NO MORE FCKING LEAKS :p Alu rulezzzzzzz - wywalone jednoelektrodowe frytki pływające w oleju (FUJ) i zamontowane nojki sztuki takie jak producent przykazał - wymieniony termostat (mimo że wyglądał ok to coś temperatury były za niskie) - rozrząd Po zabiegu podpięte pod kompa, błędów NI MA. No i tyle póki co 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosakuba Posted February 12, 2019 Share Posted February 12, 2019 A jak blacharka kolego. ? Bo na początku zdjęcia przerażają z tym tyłem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted February 13, 2019 Share Posted February 13, 2019 Polecam się Pamiętaj o wymianie zbiorniczka i rolki napinacza 8 godzin temu, Kosakuba napisał: A jak blacharka kolego. ? Bo na początku zdjęcia przerażają z tym tyłem ? Jest lepiej lekka poprawka koledze została można kłaść lakier 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted July 6, 2019 Author Share Posted July 6, 2019 Mały update Z cyklu "Panie coś mnie pod maską stuka" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted July 7, 2019 Share Posted July 7, 2019 Dobrze że tylko to stuka a nie panewka Wrzucisz zdjęcia jak wygląda obecnie? Te wcześniejsze trochę przerazają, burchle na tylnych drzwiach jak po kwasie jakimś.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted July 7, 2019 Share Posted July 7, 2019 23 godziny temu, petercobra napisał: Mały update Z cyklu "Panie coś mnie pod maską stuka" Multiram już sam chce opuścić komorę silnika - pora na modyfikację dolotu Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted August 9, 2019 Author Share Posted August 9, 2019 A co to? Mikołaj wcześniej w tym roku czy dzień dziecka opóźniony? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted August 9, 2019 Share Posted August 9, 2019 Hehe Będzie do ulepa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post petercobra Posted August 13, 2019 Author Popular Post Share Posted August 13, 2019 Mały update Z uwagi na fakt, że przy tankowaniu gazoliny śmierdziało niemiłosiernie w aucie trzeba było zlokalizować usterkę. Jak się okazało dzięki pomocy @Aros winowajcą była niedokręcona pompa paliwa Dobrze że kolega nakierował telefonicznie na dekielek w bagaju bo miałem w planach zrzucać zbiornik pełny paliwa ;P Przy okazji wyczyściłem wszystko i pomalowałem aby rudej dziewicy nie widzieć więcej 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted August 13, 2019 Share Posted August 13, 2019 no powiem ci temat u mnie w bagażniku podobny. Pocieszam siętyle, że jest dobra wentylacja butli gazowej w bagaju.. ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted October 15, 2019 Author Share Posted October 15, 2019 No to mały siUP Taki serwis to ja rozumiem Majster kawę na wejście proponuje, ciasteczko też było to i robota szła :p Robione w ACO u @Aros - wymiana oliwy w skrzyni biegów - shifter 2/3 - nowe uszczelki+filtr w skrzyni Jako że zostało trochę oliwy to wyssany został budyń ze wspomagania i teraz paluszkiem chodzi :p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted October 15, 2019 Share Posted October 15, 2019 Z ciekawości, jak Omega wygląda obecnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted October 15, 2019 Author Share Posted October 15, 2019 To zależy od ilości wprowadzonego trunku do organizmu. Jeśli nic to wygląda tak sobie, jeśli sporo wprowadzisz to nawet ujdzie @Łukary i @Aros widzieli mojego chrupka i żyją więc chyba AŻ tak źle nie jest ;P 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts