Popular Post Dolot Posted January 4, 2019 Popular Post Share Posted January 4, 2019 Witam, długo się zbierałem żeby wpaść na to forum, ale w końcu nadszedł czas i czas pokazać moją Omege Jeżdżę już nią od ponad roku i mega mi się podoba i jaram się nią kupiłem ją od handlarza, który ściąga auta ze Szwajcarii i można powiedzieć że prosto z lawety ją zabrałem Omega w sedanie, 2000 rok i żwawe 3.0 pod maską, oczywiście z LPG jest to pierwszy mój samochód, który już coś ma porobione i mam zajawke na kontynuacje tego. Tak wyglądała parę dni po zakupie Siedziała na sprężynach Weiteca -35mm, ale tył został wymieniony na Eibachy -30mm bo dla mnie było za nisko i komfortu... ZERO! Jest to moje daily więc muszę mieć kompromis między wygodą, a wyglądem. Przód został na starych sprężynach, bo idealnie siedzi i bałem się, że po wymianie pójdzie w góre Po tym zabiegu wygląda tak: Wiem wiem, dystans wleci na przyszły sezon z boku lepiej wygląda Pierwszą rzeczą, którą w niej zrobiłem z wyglądu na którą tak długo chorowałem było przyciemnienie szyb i tylnych lamp oraz podrasowanie jej troche wydechu żeby się bardziej darła Powoli zaczyna wyglądać na taką ciemną suke!! No i bym zapomniał. Musiał wlecieć oczywiście czarny grill ala Irmi Uzbierało się trochę zdjęć, wspomnień i dużoooo nerwów przez ten czas co ją mam, ale chcę ją jeszcze porobić bo mi mało w dalszych postach jeśli będzie ktoś zainteresowany moge powrzucać i opisać co się z nią działo, czyli awarie, "modzenie" wnętrza, no i walka z rudą szmatą. Mam parę pomysłów i planów na przyszły sezon i jestem ciekaw czy to wypali Fajnie mieć dziewczynę, która umie porobić fajne zdjęcia Do zobaczenia w przyszłych postach 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Springi eibacha z tylu to porazka przechodzilem temat i gdybys nie mial butli bardzo bys sie zawiodl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 13 minut temu, Grabarz napisał: Springi eibacha z tylu to porazka przechodzilem temat i gdybys nie mial butli bardzo bys sie zawiodl Łoł... aż taka kaszana z jebachem? na tamtych springach była sztywna i to bardzo, ale komfortu nie było. Na tych jest komfort, ale czuję właśnie że na łukach sobie pływa... Dlatego na sezon mam w planach ją troche usztywnić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Witaj, ładnie auto się prezentuje Pokaż środek, jak i opisz jakie naprawy i inwestycje były przeprowadzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Gut maszyna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Łoł... aż taka kaszana z jebachem? na tamtych springach była sztywna i to bardzo, ale komfortu nie było. Na tych jest komfort, ale czuję właśnie że na łukach sobie pływa... Dlatego na sezon mam w planach ją troche usztywnić No ja kupilem nowe czekalrm az mi zrobią nie bylo na stanie, przod elegancko a tyl porazka stal wyżej niz przod az do tego stopnia ze trzeba bylo lampy wyregulowac bo swiecily przed maska, przod elegancko sie trzyma a tyl strasznie podskakiwal generalnie sie zawiodlem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 Oczywiście drewnopodobne g*wno musiało wylecieć, bo to do niczego nie podobne. Wleciało srebro schowki w drzwiach w tamtej chwili nie wiedziałem jak odczyścić i dlatego wlepy z ali uratowały je i efekt jak najbardziej mi się podoba. Jeszcze tylko musze tył tak okleić i będzie miodzio dla mnie no i rzecz jasna, wszędzie wleciały ledy W liczniku podświetlenie też zmienione, ale efekt jeszcze nie jest taki jakbym chciał... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Grabarz Posted January 4, 2019 Popular Post Share Posted January 4, 2019 Gowno to te naklejki a nie drewno, nie zaczynaj wojny dzialaj dzialaj 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 13 minut temu, Grabarz napisał: 2 godziny temu, bartek05395 napisał: Łoł... aż taka kaszana z jebachem? na tamtych springach była sztywna i to bardzo, ale komfortu nie było. Na tych jest komfort, ale czuję właśnie że na łukach sobie pływa... Dlatego na sezon mam w planach ją troche usztywnić No ja kupilem nowe czekalrm az mi zrobią nie bylo na stanie, przod elegancko a tyl porazka stal wyżej niz przod az do tego stopnia ze trzeba bylo lampy wyregulowac bo swiecily przed maska, przod elegancko sie trzyma a tyl strasznie podskakiwal generalnie sie zawiodlem No to ja znowu mam odczucie, że strasznie miękkie jest teraz zawieszenie z tyłu, ale dziury tłumi dobrze 5 minut temu, Grabarz napisał: Gowno to te naklejki a nie drewno, nie zaczynaj wojny dzialaj dzialaj Opinia jest jak dupa, każdy ma swoją mi to się podoba i robię samochód pod siebie. Wg mnie przynajmniej nie jest tak nudno w środku, ale każdy ma prawo swojego zdania 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 A z napraw to też się już troche uzbierało... Oprócz rzeczy oczywistych na starcie to paski, świece, przewody, cewka, drążki kierownicze, amorki z tyłu, kompletne hamulce przód+tył, pompa wspomagania (którą sam zarżnąłem z nie wiedzy), chłodnica klimatyzacji, osuszacz, akumulator wczoraj musiałem nowy kupić, no i na sezon muszę się jeszcze za sprężarką od klimy rozejrzeć, bo się okazało że mam ośke krzywą... i ogólnie mam teraz problem z ubywającym płynem chłodniczym... ubywa go tylko do pewnego momentu i stoi. Muszę chuba się rozejrzeć za nowym zbiorniczkiem całym do oleju się nie dostaje, bo stan na bagnecie bez zmian, ani nie jest mokro pod dywanikiem. Czyli to nie UPG ani nagrzewnica... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 (edited) Te naklejki, to robią szum, ale pod remizą na wiejskiej potupajce co najwyżej a nie w starszym aucie segmentu E. Skraplacz jakiej firmy założyłeś ? A tak nawiasem to układ wspomagania, kierowniczy i zawieszenie, oraz klimatyzacja to podstawowe bolączki tego modelu Edited January 4, 2019 by B0Cygano 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 28 minut temu, B0Cygano napisał: Te naklejki, to robią szum, ale pod remizą na wiejskiej potupajce co najwyżej a nie w starszym aucie segmentu E. Skraplacz jakiej firmy założyłeś ? A tak nawiasem to układ wspomagania, kierowniczy i zawieszenie, oraz klimatyzacja to podstawowe bolączki tego modelu Też dlatego samochód każdy robi pod swój gust. Mi to się podoba i tak zostanie Nie powiem jakiej firmy, bo nie pamiętam a sprawdzić nie sprawdzę bo cały "kosztorys" omegi przepadł wraz z zepsutym komputerem... Taki miałem prezent na święta Już przez okres posiadania tej omegi zdążyłem zauważyć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audicoupe Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Ja miałem weitec z przodu i maskara twardo jak na gwincie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Mam na tyle i nie narzekam zaczynalem od serii pozniej sport pozniej eibach i teraz weitec wiec mam juz wyrobiona opinie i autem jezdze dzien w dzien i czasem dluzsze trasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 No to ja te springi miałem chyba już tak wygniecione, bo się jeździć nie dało. Na dziurach to tłukło niemiłosiernie... Bo chyba zwój do zwoju nie powinien dotykać? A ktoś może się jeszcze wypowie do tematu tego znikającego płynu? Dobrze myślę, że to zbiorniczek może być walnięty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Dolot Posted January 4, 2019 Author Popular Post Share Posted January 4, 2019 No i oczywiście jak to bolączka opli ruda też tu była. Nie było aż takiej tragedii, ale szału też nie. Myślałem, że to tylko oczyszcze i zakonserwuje tak na zime tylko, ale jak śrubokręt wpadł to już wiedziałem że trzeba robić Majster robił grubsze sprawy, a ja przy okazji czyściłem inne zalążki i konserwowałem. Prawy próg od góry jest ogarnięty. Zostało jeszcze do wspawania małe kawałki progów z tyłu w okolicach rantu na lewarek i ściągnać prawy próg i zobaczyć co tam się dzieje. Oby dwa progi w tych samych miejscach dziabnięte i mniej więcej te same rozmiary... 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Ze spawaniem wnęki koła zapasowego podobnie było u mnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 5 minut temu, Grzegorz89 napisał: Ze spawaniem wnęki koła zapasowego podobnie było u mnie Reszta to było pikuś, ale jak zobaczyłem tą wnęke to się załamałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 Nie bylo tak zle zawsze moze byc gorzej http://omegaelite.pl/index.php?/topic/2187-"coś"-by-CoBr@#entry62698 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 5, 2019 Author Share Posted January 5, 2019 20 godzin temu, Grabarz napisał: Nie bylo tak zle zawsze moze byc gorzej http://omegaelite.pl/index.php?/topic/2187-"coś"-by-CoBr@#entry62698 No tutaj to już się ładnie rozpruła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 6, 2019 Author Share Posted January 6, 2019 No i w końcu wpadło moje audio już nie mogłem słuchać muzyki na tym co było seryjne... Już samo radio wyciągnęło wiele więcej z głośników, ale trzeba było dołożyć ten piecyk No i teraz zaczyna się walka z myślami co z planami na sezon... Na pewno wleci dokładka zderzaka na przód, lampy na czarno, rozpórka i prawdopodobnie stożek. Ale jeszcze myśląc nad przednim zderzakiem to zastanawiam się czy nie zrobić go na gładko... Co sądzicie? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted January 12, 2019 Author Share Posted January 12, 2019 Przy weekendzie trochę się pogrzebało pomalowany kolektor dolotowy i przy okazji wyczysczona odma, silniczek krokowy i wypolerowana i wyczysczona przepustnica. Efekt jako taki narazie. Jak się zrobi ciepło to wtedy jeszcze trzeba ogarnąć pokrywy zaworów i trochę poczyścić pod maską 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Co to za subwoofer w bagażniku jeździ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 2 godziny temu, B0Cygano napisał: Co to za subwoofer w bagażniku jeździ? Z pewnością nie seryjny / oryginalny 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 51 minut temu, mvf napisał: Z pewnością nie seryjny / oryginalny To samo miałem napisać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts