Popular Post Scofield Posted January 15, 2019 Popular Post Share Posted January 15, 2019 Cześć wszystkim. Widzę że taka tradycja to i ja pochwale się swoją. Historia z Omegą zaczęła się od omegi B 2.0 16v (dobrze wspominam) ale sprzedałem ponieważ tam nie działała klimatyzacja, a drugim powodem chciałem bardzo automat. Miałem chęc kupić Jaguara X-Type lub jakieś kałdi Wybór padł na Omege i jestem szczęśliwy !!! Kupiłem w lipcu, Pierwsze 3.2 jakie oglądałem. Zajechalem ogladam i jestem w szoku. Piękna zadbana sztuka. Jedziemy na stacje diagnostyczna i powiedzmy że wszystko w miare ok. Zaczynam ogladać od spodu i tu problem. Olej cieknie z silnika. Z obserwacji wyszlo że UPG. No i kupiłem , pomyslalem sobie silnik wyremontuje a reszta dziala i minimalnie rdzy na przednim nadkolu od kierowcy. Wszystko zdrowe. Zlicytiwałem cene do takiej ze spokojnie wyremontuje silnik i jeszcze zostanie. Okazalo się że... pokrywy ciekną. Naprawione i jazda. Poł roku pózniej nadal ciekna wiec pasuje aluminum zalozyc. I teraz zauwazylem że płyn chlodniczy ucieka i smierdzi nim wiec coś mi sie wydaje ze przed UPG nie ucieklem . Ale nadal jestem bardzo zadowolony z Omegi. Omega B FL 3.2 V6 Executive Automat - szyberdach - BOSE - nawigacja - ogrzewane fotele prz/tyl - roleta - szyba solar - elektryczne lusterka i szyby - fotochromatyczne lusterko - skórzane fotele z pamiecia - tempomat - xenon Kupiłem jak miala 248tyś km, teraz ma 259tys km. Dwa zdjecia na starych blachach 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Ładnie, witaj, życzę powodzenia w dalszych naprawach 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Ładna baza:) Najlepszy kolor 1 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Ładna sztuka. Bezawaryjności życzęWymiziane Samsungiem Galaxy S7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Siemanko... Fajnie że dołaczyles, kolejna omega w słusznym kolorze jak i z konkretnym silnikiem Bezawaryjności!!!! 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scofield Posted January 15, 2019 Author Share Posted January 15, 2019 A no i zapomniałem. Komuś może to bardzo przeszkadzać ale nie chce zaczynać głupiej dyskusji na ten temat. Gaz jest zamontowany. Lovato 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 A no i zapomniałem. Komuś może to bardzo przeszkadzać ale nie chce zaczynać głupiej dyskusji na ten temat. Gaz jest zamontowany. Lovato Mi tam nie przeszkadza. Sam zamontowałem gaz u siebie po kupnie omegi. U mnie akurat jest BRC. Ważne żeby instalacja była jak najmniej awaryjna albo nawet bezawaryjną moim zdaniem. Jeśli można jeździć taniej przy obecnych cenach benzyny ...Wymiziane Samsungiem Galaxy S7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Fajna, szkoda tylko ze podklad czy mi sie wydaje czy juz tylko srebrne omegi zostaly? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post skit Posted January 15, 2019 Popular Post Share Posted January 15, 2019 3 minuty temu, Grabarz napisał: Fajna, szkoda tylko ze podklad czy mi sie wydaje czy juz tylko srebrne omegi zostaly? Bo srebrne są tak ładne że nie złomujo tylko naprawiajo..... 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Srebrnych było najwięcej w produkcji zresztą na materiałach promocyjnych tego modelu są w takich kolorach czy na plakatach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Fajny podkład Bezawaryjności życzę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Wyciek płynu może być tu i tam... upg w 3.2 są stalowe więc mało prawdopodobna awaria. Na tym forum większość omeg to 3.2 w końcu to elita Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Ładne wozidlo jajak śmierdzi płynem wewnątrz auta to może nagrzewnica? Nie masz mokrych dywanikow? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 5 godzin temu, Scofield napisał: nie działała klimatyzacja To jest jedna ze sztandarowych wad modelu, w obecnej, jeżeli klima działa to ok, choć w każdym czasie może się zepsuć, chyba że poprzedni właściciel wykonał jakiś gruntowny remont. Ogólnie auto wygląda ok, życzę jak najmniej awaryjnego użytkowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Szerokości i bezawaryjności. Jakieś mody w planach ? Kolor już wybrany na podkład? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scofield Posted January 15, 2019 Author Share Posted January 15, 2019 (edited) 2 godziny temu, Tazz napisał: Ładne wozidlo jajak śmierdzi płynem wewnątrz auta to może nagrzewnica? Nie masz mokrych dywanikow? Nie sprawdzałem dokładnie jeszcze ponieważ ostatnio to zauważyłem. Chcialbym aby to nie bylo upg. Dywaniki jak i pod nimi sucho Godzinę temu, OMEGATOR napisał: Szerokości i bezawaryjności. Jakieś mody w planach ? Kolor już wybrany na podkład? Mody w planach, ale nie chce za bardzo omegi zmieniać tzn delikatnie przyciemnić lampy z tylu, przyciemnić tyne szyby, aluminium pokrywy. Aktualnie mam 17 na lato łopaty i mi się podobaja ale moze kiedy zmienie na jakieś "szprychy" czarne, moze nawet 18". Na nic innego nie mam parcia. A no i polerkę, ale to trzeba rudą wygonić. Koroduje mi prawy przedni blotnik od kierowcy i troche koło grilla na masce. Tak to raczej zdrowa. Klima dziala ale juz widzialem ze gdzies tam cieknie zielono zolta ciecz czyli czynnik. btw. "podkład" czyli chodzi Wam że srebna? Edited January 15, 2019 by Scofield Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 (edited) 34 minuty temu, Scofield napisał: Klima dziala ale juz widzialem ze gdzies tam cieknie zielono zolta ciecz czyli czynnik. Proponuje zająć się tym od razu, bo latem może czekać Cię brak czynnika chłodniczego. A i latem spore terminy mają i długo czekać na nparawę trzeba Edited January 15, 2019 by B0Cygano 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Tak, podkład czyli srebrny kolor Ale spoko da się z tym żyć 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scofield Posted January 16, 2019 Author Share Posted January 16, 2019 Zaletą chyba jest to że dużo części blacharskich jest dostepnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 39 minut temu, Scofield napisał: Zaletą chyba jest to że dużo części blacharskich jest dostepnych Tak i nie. Były 2 kolory srebrne z147 i z157. Do tego srebrny jest przerąbany do malowania więc jak ktoś jakiś element malował to są duże szanse że nie będzie idealnie pasował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosakuba Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Godzinę temu, skit napisał: Tak i nie. Były 2 kolory srebrne z147 i z157. Do tego srebrny jest przerąbany do malowania więc jak ktoś jakiś element malował to są duże szanse że nie będzie idealnie pasował Tak jak skit mówi... dlatego ja będę malować całe auto żeby uniknąć różnicy koloru ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Michael Scofield? To naprawdę Ty? Ładna Omega, dbaj a będzie latać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts