Popular Post Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Popular Post Share Posted January 19, 2019 Cześć! W wolnej chwili naskrobię coś na temat mojej Omegi! 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Witamy Fajnie ,że dołączyłeś do tutejszych Omegomaniaków Omega zacna , jasny środek jest mega! Zawsze mi sie to podobało w omegach . Coś już wspominałeś ,że była przygoda , szacun za ogarnięcie sprawy można latać komfortowo dalej Jakieś plany na zmiane wizualną ? jakaś dokładka , lotka czy też fajna felga? BEZawaryjnej jazdy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Omegę kupiłem niestety dość zaniedbaną i w pierwszej kolejności chciałbym ją dopieścić mechanicznie. Jeśli finanse mi na to pozwolą zajmę się odnowieniem warstwy lakierniczej, chociaż koloru zmieniać raczej nie będę W zasadzie podoba mi się tak jak wygląda obecnie, ale chciałbym ogarnąć lampy bo są zmatowiałe i zastanawiam się czy nie dopasować kolorystycznie lamp do reszty samochodu Dodaję jeszcze turbinkę, bo znalazłem jeszcze na telefonie foto wykonane podczas pracy nad serduszkiem 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Wreszcie Omega w normalnym kolorze. Do tego jasne wnętrze bajka. Dbaj o nią i szerokiej drogi oraz mało awarii. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Dzięki @OMEGATOR! W planach jeszcze pozostawienie felunku z foto na zimę i wyszukanie czegoś ładniejszego i większego na lato, ale tak jak pisałem wcześniej - priorytetem dla mnie póki co będzie ogarnięcie jej pod względem mechanicznym Plan już opracowany, lista zrobiona teraz tylko działać! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Jeśli Was to interesuje - lista rzeczy do zrobienia w najbliższym czasie: Łożysko koła przód P+L Uszczelka pod głowicą Łącznik i tuleje stabilizatora przód L+P Amortyzatory + sprężyny przód L+P Przednia tuleja wahacza przedniego L+P Uszczelka pod pompę w zbiorniku paliwa Pasek mikro napędu alternatora Termostat (nie wiem jeszcze dokładnie który) Tuleja wózka tył L+P Poduszka silnika L+P Z chęcią poznam Wasze sugestie dotyczące części A i wie ktoś może czy część na zdjęciu zwie się poduszką tylnej belki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 To są tuleje wahacza tzw prosiaki Ja jestem po zmianie załozone poli z olkusza , odpowiednik serii - jest fajnie sztywno POLECAM Jak odczuwasz pływanie na tyle może być to przyczyna juz tak wyglądających tulei : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Rozważałem politurę i utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to jedyne słuszne rozwiązanie. 239pln obecnie chyba kosztuje komplet jak dobrze pamiętam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 https://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleje-belki-tylnej-opel-omega-b-94-03-2szt.htmlhttps://poliuretany.olkusz.pl/pl/komplet-tulei-wahacza-tylnego-opel-omega-b-94-03-2szt.html Jak robić to chyba wszystko, co myślicie?@maniack @Łukary? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 6 minut temu, Brokulek_Bartus napisał: Rozważałem politurę i utwierdzasz mnie w przekonaniu, że to jedyne słuszne rozwiązanie. 239pln obecnie chyba kosztuje komplet jak dobrze pamiętam co do tyłu tak to chyba najlepsza opcja na pewno sie na długo sprawdzi @Aros już ma je ho ho i jest zadowolony wiec ja tez je zarzuciłem . Co do przednich na wahacze sprawa dyskusyjna , rozwiazanie takie jak duże poli + małe tuleje Lemfoldera są najlepszą alternatywą . U mnie obecnie obie gumowe Lemfoldera (duża z bmw E34 ) mija zaraz rok i jest ok. Tylko prosiaki na tyle bym zmienił tych mniejszych tulei @Brokulek_Bartus bym nie ruszał one zazwyczaj są żywotne 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Jak wnętrze się podoba to zarzucam jeszcze jedno foto wykonane przed chwilą @Łukary poproszę mechanika żeby rzucił tam dokładnie okiem na te maluchy i jak nie będzie tam luzów to wymienię tylko te prosiaki 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Witam, ładne auto w pięknym kolorze Fajna lista prac mechanicznych zaplanowanych do wymiany, życzę udanej i bezawaryjnej eksploatacji Co do części dodam od siebie kilka słów, ale później Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Dzięki @B0Cygano! Byłbym wdzięczny za szepnięcie słówka na temat gratów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Elo, zacny motor, kolor w pyte i wnetrze rowniez, podsumowujac najlepsza konfiguracja omegi jaka wyszla bedziesz wymienial uszczelke w baku? Przyjrzyj sie czy zbiornik ci sie nie wypatrzyl ostatnio z tym walczylem u siebie, a co do silnika jesli juz wszystko masz na wierzchu przyjrzyj sie pompie CR bo tego nikt nie robi a jest do niej slaby dostep, majac na wierzchu zerknij czy sie nie poci i od razu zalatwisz sobie temat na przyszłość o ile będzie taka konieczność i klasycznie powodzenia w modach bede ci kibicowal bo dobra baza a nie jakies tam podklady btw odcien koloru Z20R? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 @Grabarz Jeśli chodzi o motor to póki co prace wstrzymane z powodu braku kasy. Ostatnie 8,5k trochę osłabiło mój budżet ale na pewno rzucę okiem na pompę przy najbliższej okazji Lakier Z20C więc dużo się nie pomyliłeś 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Wreszcie Omega z najlepszym silnikiem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Witaj @Ariel Widzę, że możemy mieć sporo tematów do rozmowy na jego temat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Fajny kopciuch A jasne skóry w omedze zawsze gniotą suty 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 No dziewczyny majtki przez głowę z pośpiechu ściągają 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 18 minut temu, Brokulek_Bartus napisał: No dziewczyny majtki przez głowę z pośpiechu ściągają Fascynujące 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Godzinę temu, Brokulek_Bartus napisał: No dziewczyny majtki przez głowę z pośpiechu ściągają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Nareszcie coś w kolorze to po pierwsze po drugie widziałbym tu jakaś lotke na klapie i inny grill środek ładny, zadbaj o niego lampy z przodu ładuj bixenon a środek na czarno A co to się stało z tym tlokiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Kawałek łopatki wirnika turbiny postanowił zrobić sobie wycieczkę do cylindra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 1 godzinę temu, Brokulek_Bartus napisał: Witaj @Ariel Widzę, że możemy mieć sporo tematów do rozmowy na jego temat Myślę, że tak Mam Omege z tym silnikiem 2,5 roku i jest to najlepszy siilnik jaki dotąd miałem Nawet poprzednie 1.9tdi się chowa I oczywiście Omega jako moje wozidło to super auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brokulek_Bartus Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Powiedzcie koledzy czy turbina w Omie powinna "gwizdać" przy odejmowaniu gazu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts