_konto_usuniete Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Pytam w imieniu kolegi. Ma on 2.5 DTI i tak. Jak przyspieszyć grzanie się omegi tj. założył nowy termostat a ona i tak po 20 km się dopiero nagrzewa przy obecnych temperaturach. Chociaż teraz trzyma 90 stopni. Chodzi o to po jakim czasie/dystansie uzyskuje temp ok 90 stopni u Was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 A który termostat wymienił? Bo są dwa: główny i przy EGR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 A który termostat wymienił? Bo są dwa: główny i przy EGR Pisze że dwa. Teraz trzyma mu 90 stopni. Tylko długo się nagrzewaWymiziane Samsungiem Galaxy S7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 1 godzinę temu, Misiek napisał: Pisze że dwa. Teraz trzyma mu 90 stopni. Tylko długo się nagrzewa Wymiziane Samsungiem Galaxy S7 Mój diesel też bardzo długo się nagrzewa. Dokładnie tak jak piszesz. Jak już się zagrzeje to trzyma te 85-90 ale jadąc do pracy na krótkim odcinku nie ma co liczyć na podmuch gorącego powietrza na nóżki 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 Godzinę temu, SZAJBUS_SzeF napisał: Mój diesel też bardzo długo się nagrzewa. Dokładnie tak jak piszesz. Jak już się zagrzeje to trzyma te 85-90 ale jadąc do pracy na krótkim odcinku nie ma co liczyć na podmuch gorącego powietrza na nóżki Ale np. po m/w jakim dystansie uzyskuje temp 85-90 stopni u Ciebie. Biorąc pod uwagę teraźniejsze temperatury? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Ten typ tak ma. Dlatego ma dogrzewacz silnika który zazwyczaj nie działa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Co prawda nie omega ale w mojej VC 1.9 też przy temp. poniżej 0 nagrzanie do pełnej temp. roboczej zajmuje ok. 15-20km ciepło leci już po 3-4km ale pełną temp. łapie bardzo długo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Dokladnie, w omedze i w vectrze mam to samo strasznie dlugo sie nagrzewa, dlatego warto naptawic eberspachera, polecam jest roznica w nagrzrwaniu i to znaczna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Ja mam temp robocza w zafirze po około 8 km jazdy miastem, jak wypadam na trasę to już mam 78-82 stopnie i to rzadko przekraczając 2500 obrotów. Tyle że zanim ruszę to czekam aż silnik będzie miał przynajmniej 8-10 stopni czyli jakieś 2-3 minuty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 17 godzin temu, Misiek napisał: Pytam w imieniu kolegi. Ma on 2.5 DTI i tak. Jak przyspieszyć grzanie się omegi tj. założył nowy termostat a ona i tak po 20 km się dopiero nagrzewa przy obecnych temperaturach. Chociaż teraz trzyma 90 stopni. Chodzi o to po jakim czasie/dystansie uzyskuje temp ok 90 stopni u Was A tak po za tym @Misiek zaproś kolegę do Nas na forum 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 15 godzin temu, Grabarz napisał: Dokladnie, w omedze i w vectrze mam to samo strasznie dlugo sie nagrzewa, dlatego warto naptawic eberspachera, polecam jest roznica w nagrzrwaniu i to znaczna Dawaj jakiś przepis jak uruchomić tego eber szprychę :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 O panie od pyty pisania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Pozniej sprawdzę co i jak i napisze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted January 20, 2019 Share Posted January 20, 2019 Jak chcesz to podaj maila na pw ci wysle albo dam linka do okp bo tam jest taki uzytkownik jak damiansz który jest w tym temacie zajebiscie ogarniety i duzo mi pomogl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted February 9, 2019 Share Posted February 9, 2019 moja też teraz jest po wymianie termosów na nowe i podobna sytuacja, chociaż jak było +5 stopni to około 10 km a jak na minusie to jak kolega pisze około 15-20km zamiast wskazówka dygnie do góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts