maniack Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 witajcie chciałbym się zabrać za wymiane sprężyn z tylu w omedze ,mam pytanie jak to zrobić co trzeba odkrecic ,najlepiej proszę o zdjęcia jeśli ktoś posiada,z góry bardzo dziekuje za pomoc:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Z tego co pamiętam to odkręcałem tylko amorek i drążek (chyba) zbieżności z tyłu i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Poluzuj sruby od amorka te na dole pozniej poluzuj kola, auto na lewarek, odkrecasz kola i amortyzatory do konca i druga osoba pomaga odciaganc wahacz i sprezyny masz wyciagniete Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 5 minut temu, Grabarz napisał: Poluzuj sruby od amorka te na dole pozniej poluzuj kola, auto na lewarek, odkrecasz kola i amortyzatory do konca i druga osoba pomaga odciaganc wahacz i sprezyny masz wyciagniete Michas nie zapomnij że tak się robi przy niższych sprezynach Przy oryginale trzeba jeszcze odkręcić drążek reakcyjny i łączniki stabilizatora 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Racja zapomnialem ze nie mam kozy juz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted February 2, 2019 Author Share Posted February 2, 2019 Dzięki za porady, ale odkrecajac to co pisaliście, nic to nie dało od strony kierowcy, włożyłem lewarek oplowski między wacahcz, a podluznice i opuscilem wahacz i dopiero wtedy sprężyna wyszła, strona pasażera to wystarczy amorek, łącznik stabilizatora, nacisnąć noga na wahacz i sprężyna wychodzi,ale mam jeszcze pytanie z tyłu sprężyna jest gruba, czy cienka?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 3, 2019 Share Posted February 3, 2019 W dniu 2.02.2019 o 19:57, maniack napisał: Dzięki za porady, ale odkrecajac to co pisaliście, nic to nie dało od strony kierowcy, włożyłem lewarek oplowski między wacahcz, a podluznice i opuscilem wahacz i dopiero wtedy sprężyna wyszła, strona pasażera to wystarczy amorek, łącznik stabilizatora, nacisnąć noga na wahacz i sprężyna wychodzi,ale mam jeszcze pytanie z tyłu sprężyna jest gruba, czy cienka?? No jest raczej gruba ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted February 4, 2019 Author Share Posted February 4, 2019 Dzięki bardzo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts