Jump to content
Omega Elite Klub

Alu pokrywy do 2.5/3.0

dudzio96

Recommended Posts

Ma ktoś może na sprzedaż w przystępnej cenie pokrywy amelinowe do 2.5/3.0 na kablach, tylko nie jak na popularnych portalach aukcyjnych za 800zł, jak ktoś coś ma w rozsądnej cenie niech pisze może sie dogadamy.

Do 100KM od Sandomierza mogę podjechać i odebrać osobiście :D

8 minut temu, dudzio96 napisał:

Czekam aż ktoś na jakiejś grupie na Facebooku znów wystawi pokrywy za 500 bo chce sprzedać a nie sprzedawać, wiec myśle ze 500 to mogę dać za pokrywy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no teraz to wiemy o co chodzi :D, znajomy miał za 550 + przesyłka

• 4 weeks later...

Witam,

A ja szybkie dwa pytania :-) :

Czy te pokrywy z 2.5, 3.0 pasują i do 3.2 ?

Co dają mi te pokrywy zamiast tego co mam w ori ? 

Tylko bez wiejskiej filozofii proszę :-) a konkretnie, jak dla Kowalskiego :-).

Edited by Grevor

Nie z 2.5 i z 3.0 nie pasują do 3.2 ponieważ mają miejsce tylko na przewody zapłonowe ponieważ wymienione jednostki mają cewke i przewody zapl.

Natomiast 2.6 i 3.2 mają cewkę zapłon. Zespoloną która jest przykrecona do Alu pokryw. 

Można zakupić od 3.0 czy 2.5 i przerobić pod 3.2 zajmuje się tym np @Aros

Alu pokrywy zapobiegają wyciekowi oleju .

Plastikowe najczęściej leją ponieważ są popękane lub pokrzywione od temperatury 

1 minutę temu, Łukary napisał:

Nie z 2.5 i z 3.0 nie pasują do 3.2 ponieważ mają miejsce tylko na przewody zapłonowe ponieważ wymienione jednostki mają cewke i przewody zapl.

Natomiast 2.6 i 3.2 mają cewkę zapłon. Zespoloną która jest przykrecona do Alu pokryw. 

Można zakupić od 3.0 czy 2.5 i przerobić pod 3.2 zajmuje się tym np @Aros

Żadnych przeróbek Łukary!! tylko dedykowane :-) no ale teraz wiem, że nie pasują tylko nadal nie wiem co to robi i po cholere mi alu :-).

Jeśli masz problem z uszczelnieniem gory silnika tj. Wyciek z pod pokryw zaworów i spalany olej na kolektorach wydechowych.... rozwiązaniem jest zastosowanie Alu pokryw. W przypadku ori pod ten silnik koszt przekraczajacy 1000 zł

15 minut temu, Łukary napisał:

Jeśli masz problem z uszczelnieniem gory silnika tj. Wyciek z pod pokryw zaworów i spalany olej na kolektorach wydechowych.... rozwiązaniem jest zastosowanie Alu pokryw. W przypadku ori pod ten silnik koszt przekraczajacy 1000 zł

Nie mam żadnych wycieków na szczęście więc chociaż jednego nie muszę kupować :-)

• Like 1