Popular Post Grevor Posted February 24, 2019 Popular Post Share Posted February 24, 2019 (edited) Witam wszystkich serdecznie. Jako świeżaczek na forum, witam Was serdecznie i mam nadzieję, znajdę tu ludzików podobnie zakręconych jak ja :-). Moja zabawa z Omi trwa już od 15 latek ale...po 4 Omi łącznie z Omi A Ram, uciekłem do innych modeli i troszkę ich przez 10 latek przerobiłem i przypadek....kierowca mój (firma transportowa a nie szofer :-). poprosił mnie o wybór jakiegoś dupowozu za kilka pesso i wiadomo, wybór padł na Omi ale takie biedne 2.2 DTI. Po zabawie 3 dniowej, odstawiłem swoje Volvo i zacząłem szukać coś co zawsze chciałem ale nigdy mi się nie udało kupić takiego modelu w fajnym stanie i jest !!, Silver Demon czyli smok BLF 3.2 taki jakiego chciałem i w stanie bardzo fajnym , nie tłuczony po Polsce. Jak się da nowemu dodać kilka fotek, to dodam ale zaznaczam, foty sprzedawca robił a nie ja, ja zrobię za jakiś czas jak dopracuje demona do ideału bo jest kilka detali i kilka chciałbym stuningować. Reasumując : szukałem fajnej bazy i znalazłem, teraz kilka miesięcy zabawy ażeby pokazać się na spotach, zlotach i zaprezentować to co zrobiłem z demonem i z czego będę dumny :-). Potrzebuje mase informacji i pomocy od Was przy projekcie więc proszę, nie opiepszajcie mnie bo plana mam dobrego i muszę mieć tego demona ideała :-). Dzięki serdeczne za wyrozumiałość i do zobaczenia na spotach za kilka miesięcy jak skończę :-). Pozdrawiam. Edited February 24, 2019 by Grevor 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Wyglada na fajny zadbany egzemplarz Witamy na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Witamy i czekamy na dalsze newsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Witaj Motor jak w mojej, podobnie jak Skit uważam że ten egzemplarz robi robotę! uzupełnij profil proszę bo nawet nie wiadomo gdzie się oglądać za ta lalką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Piękna sztuka. Coraz bardziej mi się podobają te cholerne karawany. Ludzi chętnych do pomocy znajdziesz tu bardzo dużo. Tak jak pisał @Łukary uzupełnij profil to w razie gdybyś potrzebował rąk do pomocy przy modach to też się pewnie znajdą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 (edited) Dzięki wielkie Panowie za miłe przywitanie. Profil uzupełniłem chociaż nie wiem jeszcze jaki typ, model silnika mam bo piszecie jakieś skróty a ja jeszcze nie kumam o co chodzi :-) , na razie wiem, że mam demona 3.2 v6 i zakochałem się w niej jak w małolatce :-). Będę pisał oczywiście o postępach prac ale na razie muszę przewalić z tysiąc postów ażeby znaleźć odpowiedzi co mam kupić, wlać itd :-). Na razie najważniejsze zawieszenie bo pływa i jakie półprofesjonalne tarcze wentylowane i klocki kupić ażeby to bydle chamowało nie na du**e jakiegoś paścia ale przed nim chociaż z 0.5 metra :-). --------------------- Kolego SZAJBUS_SZeF, nigdy nie rozglądałem się za innym nadwoziem, zawsze tylko caravan bo jak nie wchamuje, pakuje szkielety do tyłu i lecę dalej udając, że nic się nie stało :-). Edited February 24, 2019 by Grevor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariel Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Bardzo ładne auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Witamy w naszym omegowym gronie. Ładny kolorek. Udanych modów i zawsze do celu. Bezawaryjności... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 (edited) 7 minut temu, Misiek napisał: Witamy w naszym omegowym gronie. Ładny kolorek. Udanych modów i zawsze do celu. Bezawaryjności... Nie dodałem wcześniej...dzięki wielkie i Panie i i mama zlotów jest, sorry za gafe :-). Miśku, Tobie też dzięki ale nie bardzo liczę na ...bezawaryjność bo nie po to kupiłem 3.2 ażeby nią do kościoła latać :-), kupiłem po to ażeby tych w BMW i innych zimnych łokci wyleczyć a przy okazji mieć frajde z jazdy bo jestem zawodowym kierowcą więc walę tysiące km miesięcznie i tylko to lubię :-). Pewnie auto będzie często w UWAGA PIRAT :-) i innych serialach :-) bo nie da się nim latać jak drugą Omi która stoi mi pod domem ale jakoś....nie chce jechać to 2.2 DTI :-), tzn. do czasu jak nie wskoczyłem w 3.2, uważałem, że to 2.2 DTI jakoś lata i nie jest tak źle, teraz uważam, że to większy rower górski lub nie wiele szybszy ale z całym szacunkiem dla posiadaczy 2.2 DTI :-), autko dedykowane dla innych i nie takich czubków jak ja :-). Edited February 24, 2019 by Grevor 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 No i git... Ja tak samo po zakupie swojej 3.2 robiłem całą zawieche Tarcze jakieś ATE plus klocki textar mikoda lub też w komplecie ATE. Pomocy będziesz miał pod dostatkiem. Są opisywane już szczegóły jak i porady. Zachęcamy do opłacenia status klubowicz nie długo Zlot Ogolnopolski. I INTEGRACJA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 Super i bardzo się cieszę. Co do statusu Klubowicza, daj mi z godzine bo dopiero się rozkęcam ale za zwyczaj....szybki jestem :-). A co do klocków, to szukam czegoś bardzo sensownego i nie wiem czy tu ATE to nie za niski pułap, to autko to bestia i wypadałoby coś na pół sportowego wrzucić a nie na pierwszą linię ATE :-). Co do zlotu...to pewnie nie zdążę przygotować bestii bo dopiero wczoraj kupiłem i zabieram się za nią więc potrzebuje ze 3 mieięcy ażeby było już co pokazać :-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Zlot mamy na początku czerwca, więc powinieneś zdążyć A jeśli się nie uda na ten to będą następne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 Hm...to to włączę...5 bieg w mojej 4 stopniowej skrzyni :-). Będę się spieszył bo też chcę mieć co pokazać i lubię zloty, zrobiłem ich kilka w Klubie Volvo więc....dla mnie bomba :-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 (edited) Ładny Caravanik w podkładzie co do hamulcy to jeśli chcesz to by trzeba robić swapa na większe i wtedy bez obaw o miejsce przed Tobą przy hamowaniu opisz co tam jest na pokładzie z wyposażenia ps. Jeśli chcesz o kimś wspomnieć w swojej odpowiedzi to przed nickiem wstaw @ np. @Grevor Edited February 24, 2019 by Tazz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Witamy w gronie omega maniaków. Przyznam, że na fotach wygląda na zdrowy okaz. Napisz coś wiecej o niej, co do wyposażenia itd. Powodzenia w modech no i mam nadzieję, że bedziesz się tymi informacjami dzielił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 (edited) 22 minuty temu, pawelino87 napisał: Witamy w gronie omega maniaków. Przyznam, że na fotach wygląda na zdrowy okaz. Napisz coś wiecej o niej, co do wyposażenia itd. Powodzenia w modech no i mam nadzieję, że bedziesz się tymi informacjami dzielił. Witaj kolego. Okaz zdrowiutki i byłem bardzo zdziwiony jak go zobaczyłem na żywo, prawie jak nówka, w środku pachnący ideał, z zewnątrz kilka detali do poprawek w dwa dni i ideał ale....niestety jest kilka detali do zrobienia. Przede wszystkim, autko nie hamuje prawie wcale, przy hamowaniu rzuca nim jak żydem po pustym sklepie i cholera wie o co mu chodzi :-). Testowałem automat i prawie idealnie, nic nie szarpie, zachowuje się fajnie ale...przy hardcore już nie do końca, przeciąga na biegu i przy ostrym teście, wpadłem w tryb awaryjny. Na szczęście po zgaszeniu i odpaleniu autka, tryb przeszedł w normalny i pojechałem dalej. Po godzinnej jeździe, wpadliśmy na obiad i....i już nie otworzyłem drzwi z pilota, otwierają się i zamykają jak oszalałe. Z kluczyka otwieram fure ale nie drzwi kierowcy, drzwi kierowcy już nie otworzę wcale ani z zewnątrz ani z wewnątrz więc kolejny problem. Jest jeszcze kilkanaście niuansów ale kupiłem autko jako baze wyjściową do budowy i takie jest, teraz pora na doprowadzenie go do ideału i tak będzie :-). Co do wyposażenia jeszcze nie wiem wszystkiego bo nawet nie wiem jakie mam oznaczenie silnika :-), tak jak widać, wersja sensowna ale nie jest to full. Zadbany środek i tu jest bosko, tak samo lakier, nigdzie rudej no ale mechanicznie cała bitwa przede mną :-). 1/ Szukamy profesjonalnych tarcz i klocków ażeby to bydle wyhamować bo lubię ostrą jazde. 2/ Szukam dobrych amorów i remont całego zawieszenia. 3/ Wymiana filtrów i oleju skrzyni no i serwis na wszelki wypadek, co tam słychać. 4/ Wymiana wszystkich płynów i filtrów. Następnie szukamy dalej :-). Edited February 24, 2019 by Grevor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 No siema fajny tylko szkoda ze podklad i kombi reszta ok nie no zarcik dbaj chuchaj modyfikuj i jezdzij bezawaryjnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 7 minut temu, Grabarz napisał: No siema fajny tylko szkoda ze podklad i kombi reszta ok nie no zarcik dbaj chuchaj modyfikuj i jezdzij bezawaryjnie Witaj. Zawsze i wszędzie tylko caravan, nigdy innej budy !!! :-). Lubię szarości więc tu też tak jak chciałem ale kombi to podstawa dla mnie, lubię duże :-). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 Kwestia gustu, ale omega to omega Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 (edited) @Skroba pół-emerycie, napisz proszę prawie emerytowi co mam kupić i gdzie i już klikam przelew bo załamany jestem jak stary dach, że mam rakiete ale nie wiem gdzie nią wyhamuję :-). Nie mam pojęcia o czym piszesz, więc prosze tak jak Kowalskiemu albo jakbys był tak grzeczny i podrzucił linki do tych gadżetów, to już byłbym bardzo szczęsliwy bo chociaż bym kuknął co to takiego i czym to się je :--). No i oczywiście do zobaczenia na zlociku jak już tego bydlaka doprowadzę do hamowania i kilka detali poprawię :-). Edited February 24, 2019 by Grevor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Ze zdjęć widać, że kupiłeś naprawde zdrową baze.... Mnie już omega nauczyła, że z nią nie da się nudzić każdy dzień może pokazać ci nową przygode i widzę, że już kilka ci pokazało powodzenia w usunięciu awarii i dalszym modzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Ładna na zdjęciach wygląda na max pięcioletnie auto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Seria ale za to jaka ładna Witamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grevor Posted February 25, 2019 Author Share Posted February 25, 2019 (edited) @ bartek05395 - Wiem wiem ale ja jestem z tych co lubią perfekcję więc będę walczył :-). Baza zdrowa i warto no i chociaż sukces, mechanik zwykły naprawił zamek w 30 minut i mogę do zwierza wejść i już się cieszę :-). @Grzegorz89 - Też nie wierzyłem i sądziłem, że zdjęcia z Photoshopa ale na miejscu jak zobaczyłem....podjechałem do bankomatu i w 10 minut kupiłem :-). Wygląda na żywo lepiej niż na zdjęciach i tak jak pisałem, baza cudna, teraz zaczynamy całą zabawę. @Ricardo - Seria, seria ale za to 3.2 cudnie gra i nie przeszkadza mi seria :-). Środek jak i buda idealny a więc mogę mieć tylko takie serie :-). Po wstępnych oględzinach dzisiaj , trzepakach itd., mechanior wycenił części na 3.500 zł plus robocizna więc jakoś się nie przeraziłem się tym i za chwilkę zaczynam działać. W tej cenie nowe klocki i tarcze ATE, wymiana wszystkich płynów łacznie ze skrzynią i pierdołki. Do tego regeneracja radyjka i nowy laser, wyjście AUX no i dopiero wtedy zaczniemy modzenie, detaling, kompleksowa konserwacja podwozia z piaskowaniem itd., więc na dzień dobry pewnie do 8.000 dobije ale z radością to zrobię :-). Pozdrawiam. Edited February 25, 2019 by Grevor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 I to się ceni Nie zawsze przeróbki są super a seria też jest cudna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts