Popular Post Stanek_71 Posted February 28, 2019 Popular Post Share Posted February 28, 2019 (edited) Opel Omega B 98rok 2.0 16v "Sport" Jest to Mój drugi opelek pierwszym była Vectra B "GreenVector by Stanek" butelkowa zieleń w hb ale zrobiona na polift. Omege mam od Niedzieli kupiona w serii bez modow. Wyposazenie: Klimatronik, Elektryczne szybki x4 Fabryczne naglosnienie BOSE Fotele welurowe sporty półelektryczne Szyber elektryka Ksenon, spryski fabryczne. Wmiare zadbana kilka malych ognisk rdzy ale jak na Opla i tak dobrze ? Na obecna chwile z roboty w Nim to dzis wymieniam Rozrzad conti, Swiece i kable ngk, filtry wszystkie, Olej Motula (wczesniej tylko plukaneczka), na dniach tarcze i klocki Mikody nacinane i nawiercane. Pozniej planuje wymienic albo sprezyny na jakieś -35/-40 albo wrzucic gwint i szukam felg 18" Azev. Pozniej naprawa ognisk i jakas powłoka i takie plany na sezon letni narazie a co pozniej zobaczymy Edited February 28, 2019 by Stanek_71 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosakuba Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Witaj kolego ładna baza dawaj więcej zdjęć i powodzenia w pracach! Szerokosci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Przed liftów coraz mniej:) Ale jak widać jeszcze są Witamy i powodzenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Witamy witamyWymiziane Samsungiem Galaxy S7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Siemanko ladny kolorek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted February 28, 2019 Author Share Posted February 28, 2019 Witam, patrzec tez na fakt ze przedliftow coraz mniej postanowilem tak zostawic z czasem jakis wiekszy silniczek tz czy wiekszy bardziej mocniejszy poprostu nie wiecie czy ktos wsadzal do Omegi silnik np z saaba czy signum 2.0t? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 Ilku miak turbo z saba ale jaki silnik nie pamietam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 28 minut temu, Grabarz napisał: Ilku miak turbo z saba ale jaki silnik nie pamietam B234 czyli 2.3 Turbo z tego co kojarzę. Kiedyś bardzo mnie interesował taki swap 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 52 minuty temu, Stanek_71 napisał: Witam, patrzec tez na fakt ze przedliftow coraz mniej postanowilem tak zostawic z czasem jakis wiekszy silniczek tz czy wiekszy bardziej mocniejszy poprostu nie wiecie czy ktos wsadzal do Omegi silnik np z saaba czy signum 2.0t? @Oskaa ładuje motor z saabiny. Rzuć okiem na jego temat Ps. Fajna omega. Witamy w szeregach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted February 28, 2019 Author Share Posted February 28, 2019 2 godziny temu, SZAJBUS_SzeF napisał: @Oskaa ładuje motor z saabiny. Rzuć okiem na jego temat Ps. Fajna omega. Witamy w szeregach Ooo widzisz i od razu wiecej cos wiem w tym temacie, choc co prawda dzisiaj do mnie dotarlo ze LERa nie wrzucę ew moge probowac szukac C20LET ale prosciej znalezc b238 niż leta ;D Zeby nie bylo ze niz sie nie dzieje i pomimo pracy od 6 do 18 dzis zrobiona plukanka silnika, wymieniomy olej na Motul, filtry wszystkie wlacznie z paliwowym, świece i przewody pozniej juz ani sil ani checi na dalsza zabawe nie bylo ale jutro wieczorem czas na rozrzad i pasek osprzętu ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted February 28, 2019 Share Posted February 28, 2019 LERa wrzucisz ale osprzęt z LETa by musiał być (Czyli ZA OPC lub AG opc) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Mam gościa który ma do sprzedania c20let z omegi 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 Tak tylko ze ja dzialac z silnikiem planowalem dopiero bardziej za rok niz teraz ale moze wtedy bedzie ktos mial jeszcze Poki co mam pytanie nie ma ktos z Was dojscia do sprezyn Irka do Omegi ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Stanek_71 Posted March 5, 2019 Author Popular Post Share Posted March 5, 2019 No i Omega przerejestrowana, podstawowe rzeczy powymieniane, paliwo dla biednych zainstalowane nowe, mozna brac sie za wyglad autka ? 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Witaj Masz chyba mułka w identycznym kolorze co ja W dniu 28.02.2019 o 10:09, Stanek_71 napisał: kupiona w serii bez modow Oby i tak pozostało w twych rękach na dłużej Życzę siły i wytrwania przy tym aucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted March 8, 2019 Share Posted March 8, 2019 Z282 rulez 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 9, 2019 Author Share Posted March 9, 2019 Z nowosci powiem ze w poniedzialek ruszaja do mnie : -Grill Steinmetz, -Wydech Steinmetz moze sie uda skompletowac caly pakiecik ? Dzisiaj Oma odstawiona byla do gosci na oklejenie szyb tylnych ale zawalili sprawe z bocznymi "sa zbyt obłe" i inna folie musza zalatwic bo brak jej na miejscu wiec jezdze przez 2 tygodnie z oklejona tylko tylna szyba ? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 Niestety dzis rano lekko sie zasmucilem, wymienialem postojowki z zarowek na bialy led i okazalo sie ze calutkie wnetrze lampy lata po kloszu ? na szczescie znajomek ma tez Omege obecnie na bixenonie i ma swoje stare lampy z czarnym wnetrzem wiec na dniach rozklejamy lampy, zestaw naprawczy bo tam te jedno mocowanie kuleje naprawiamy i moze sie uda ze juz w tygodniu wpadna czarne lampy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Niestety ale latający odbłyśnik w lampie to norma w omegach. Lampy rozkleja się bardzo łatwo tak że nie będziesz miał z tym problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 @Stanek_71 zakupuj dobre uchwyty do odblysnika , jak ameliniowe znajdziesz to już dożywotnio problem z głowy. Regeneracja uchwytów w omedze banalna sprawa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 I pozniej dobrze skleic zeby nie parowaly 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 Dzieki Panowie troszke sie bawilem z lampami w Vectrze bo tez malowalem wnetrza na czarny polysk moze jeszcze po 2 latach cos pamietam ? A tak z innej beczki gdzies w necie rzucił mi sie temat zawieszenia dokladnie amorow ze do Omegi podchodzily przednie Amory z Vectry B a tyl z bmw e46 jezeli chodzi o obnizenie. Czy ktorys z Was mial stycznosc realnie z takim "Modem"? Bo do Tatechnics nie mam zaufania a Ebachy w signumie znajomego srednio smigaly a niestety irki do sedana to ciezki temat ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 Fajny niedziela... trasa z rodzinka po Dolnym Śląsku zero problemow po czym pod domem dym z pod maski ? Chłodnica a raczej kruciec na Niej powiedzial "Papa" i pękł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OMEGATOR Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 Czyli dała rade bo do domu przyjechała. Ma swoje lata to i czasem może się coś przytrafić. P.S. Kolega z Wro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanek_71 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 @OMEGATOR dala rade ? Tak wiem licze sie z tym ze ma swoje lata i szczerze ja wole raczej te starsze autka bo sa łatwiejsze w obsłudze i wiekszosc wystepujacych problemow to czysta mechanika ktora mozna w garazu ogarnac samemu Tak z Wro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts