Jump to content
Omega Elite Klub

Omega_By_Stanek71

Stanek_71

Recommended Posts

28 minut temu, Grabarz napisał:

Ilku miak turbo z saba ale jaki silnik nie pamietam emoji14.png

B234 czyli 2.3 Turbo z tego co kojarzę:P. Kiedyś bardzo mnie interesował taki swap

• Like 1

52 minuty temu, Stanek_71 napisał:

Witam, patrzec tez na fakt ze przedliftow coraz mniej postanowilem tak zostawic z czasem jakis wiekszy silniczek tz czy wiekszy bardziej mocniejszy poprostu ;) nie wiecie czy ktos wsadzal do Omegi silnik np z saaba czy signum 2.0t? 

@Oskaa ładuje motor z saabiny. Rzuć okiem na jego temat 

Ps. Fajna omega. ;) Witamy w szeregach

2 godziny temu, SZAJBUS_SzeF napisał:

@Oskaa ładuje motor z saabiny. Rzuć okiem na jego temat 

Ps. Fajna omega. ;) Witamy w szeregach

Ooo widzisz i od razu wiecej cos wiem w tym temacie, choc co prawda dzisiaj do mnie dotarlo ze LERa nie wrzucę ew moge probowac szukac C20LET ale prosciej znalezc b238 niż leta ;D 

Zeby nie bylo ze niz sie nie dzieje i pomimo pracy od 6 do 18 dzis zrobiona plukanka silnika, wymieniomy olej na Motul, filtry wszystkie wlacznie z paliwowym, świece i przewody pozniej juz ani sil ani checi na dalsza zabawe nie bylo  ale jutro wieczorem czas na rozrzad i pasek osprzętu ?

• Like 1

Witaj :))

Masz chyba mułka w identycznym kolorze co ja :tongue2:

W dniu 28.02.2019 o 10:09, Stanek_71 napisał:

kupiona w serii bez modow

Oby i tak pozostało w twych rękach na dłużej :yes2:

Życzę siły i wytrwania przy tym aucie.

Z nowosci powiem ze w poniedzialek ruszaja do mnie

-Grill Steinmetz,

-Wydech Steinmetz 

moze sie uda skompletowac caly pakiecik ?

Dzisiaj Oma odstawiona byla do gosci na oklejenie szyb tylnych ale zawalili sprawe z bocznymi "sa zbyt obłe" i inna folie musza zalatwic bo brak jej na miejscu wiec jezdze przez 2 tygodnie z oklejona tylko tylna szyba ?

• Like 2

Niestety dzis rano lekko sie zasmucilem, wymienialem postojowki z zarowek na bialy led i okazalo sie ze calutkie wnetrze lampy lata po kloszu ? na szczescie znajomek ma tez Omege obecnie na bixenonie i ma swoje stare lampy z czarnym wnetrzem wiec na dniach rozklejamy lampy, zestaw naprawczy bo tam te jedno mocowanie kuleje naprawiamy i moze sie uda ze juz w tygodniu wpadna czarne lampy ?

20190309_185729.jpg

Niestety ale latający odbłyśnik w lampie to norma w omegach. Lampy rozkleja się bardzo łatwo tak że nie będziesz miał z tym problemów. :)

@Stanek_71 zakupuj dobre uchwyty do odblysnika , jak ameliniowe znajdziesz to już dożywotnio problem z głowy.

Regeneracja uchwytów w omedze banalna sprawa :)

• Like 1

Dzieki Panowie troszke sie bawilem z lampami w Vectrze bo tez malowalem wnetrza na czarny polysk moze jeszcze po 2 latach cos pamietam ?

A tak z innej beczki gdzies w necie rzucił mi sie temat zawieszenia dokladnie amorow ze do Omegi podchodzily przednie Amory z Vectry B a tyl z bmw e46 jezeli chodzi o obnizenie. Czy ktorys z Was mial stycznosc realnie z takim "Modem"? Bo do Tatechnics nie mam zaufania a Ebachy w signumie znajomego srednio smigaly a niestety irki do sedana to ciezki temat ;( 

Czyli dała rade bo do domu przyjechała. 

Ma swoje lata to i czasem może się coś przytrafić. 

P.S. Kolega z Wro?