saint Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Jak w temacie za i przeciw za filtrem stożkowym ? ogólnie to na sezon jezien lato wiosna jak jest chłodniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Nie wiem nie znam się zarobiony jestem /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> A tak serio to sam jestem ciekaw opinii bo też mnie chodzi po głowie, ew. wkładka KN/Pipercross w obudowę filtra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 O tej wkładce słyszałem i są same plusy jedyny minus cena ;-) a co do stożka to plusy dźwięk i wygląd minusy tak jak u mnie to narażenie turba na syf który zaciąga no i latem zaciąganie ciepłego powietrza co wiąże się z większym kopceniem oczywiście to wszystko na przykładzie diesla /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Wkładka Pipercrossa to 100-120zł więc do zniesienia bo KN 200+.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 ale taki KN polata dłuuugo /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> także w eksploatacji wyjdzie na + znajomek ma w mundku ST Arek Ty pewnie wiesz w którym swoją poprzednią sie z nim kiedyś brałeś na s7-mce /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> efekt dzwięku to napewno sam mu to zakładałem i szybciej sie wkręca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Wklady stożkowe można czyścić i nawilżac odpowiednimi preparatami i wytrzymają kilkanaście wymian zwykłego filtra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Czyli ogólnie jest sens zakładać i oddzielić mniej więcej od komory ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspero Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 U mnie to tak wygląda ale jeszcze będzie modzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Podobnież że jak się wsadzi stożek w obudowę oryginalną to uja daje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alley Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Plusy: - fajny dzwiek - mozliwosc czyszczenia tym samym nie trzeba wymieniac Minusy: - w omie nie ma go zbytnio zamontowac aby siorpal zimne powietrze (chyba ze storzek hydro i w zderzak) - lipne filtry gunwo daja i nie filtruja w ogole i daja pomruk jak z vw 1.9 z czerwonym i Jezeli chodzi o wkrecanie to placebo. I tak silnik przez storzek nie poda wiecej powietrza niz tego sobie wymaga silnik, ktory to kontroluje za pomoca przepustnicy i liczy przeplywomierzem czas wtryskow i korekcje sond. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Lepiej zainwestować w dolot dbilas nie wiem czy widzieli, widziałem w astrze fajnie to ssie /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Tyle że drogie, ale można pokombinować samemu zrobić taką obudowę na wzór. Znacząco lepiej się odpychała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php/604491-dbilas-flowmaster-sizes/page2 W astrze ktoś robił, chyba mam pomysła na nowy gadżet /emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspero Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 2 godziny temu, Aros napisał: Podobnież że jak się wsadzi stożek w obudowę oryginalną to uja daje... Nie do końca /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Kratka obok halogenu jest wywalona, Dolot zimnego powietrza do puchy jest brany właśnie z tej kratki rurą alu 90mm.Środek wyłożony karimatą alu to tez w jakiś sposób odizolowuje. Żeby to schludniej wyglądało musze kupić kratke z diesla /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> Dół mam taki sam jak na serii, od 3.3k/3.4k obr jest dużo lepiej /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 19 minut temu, Kaspero napisał: Żeby to schludniej wyglądało musze kupić kratke z diesla Kratki steinmetza kup /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspero Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 9 godzin temu, Aros napisał: Kratki steinmetza kup /emoticons/tongue@2x.png 2x" title=":P" width="20" /> ta bo ze mnie taki burżuj /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Takie coś polecam i z pod zderzaka ciągnie /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> nie jest tanie ale /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Wycieraczek /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> bd myślał co i jak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Gorzej jak raz kiedyś zaciągnie kałuże z pod tego zderzaka /emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 14 godzin temu, digi napisał: wiesz co Ulter , Ja kiedyś myślałem nad lekkim dynamiczym doładowaniu w takim sensie jak mi haker doradził żeby nie brakowało powietrza zimnego podziel się z nami tym pomysłem...czekamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtas Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 O 4.09.2016 at 08:08, Alley napisał: Plusy: - fajny dzwiek - mozliwosc czyszczenia tym samym nie trzeba wymieniac Minusy: - w omie nie ma go zbytnio zamontowac aby siorpal zimne powietrze (chyba ze storzek hydro i w zderzak) - lipne filtry gunwo daja i nie filtruja w ogole i daja pomruk jak z vw 1.9 z czerwonym i Jezeli chodzi o wkrecanie to placebo. I tak silnik przez storzek nie poda wiecej powietrza niz tego sobie wymaga silnik, ktory to kontroluje za pomoca przepustnicy i liczy przeplywomierzem czas wtryskow i korekcje sond. moje odczucie podobne, myślę że najlepszym rozwiązaniem będzie wkładka K&N lub pipercross Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 amen ! /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulter Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 7 godzin temu, digi napisał: no tak masz racje ,ale jeśli mu brakuje tego do Maximum to błąd nie wywali .Ja mam K&N wkład i jest cienki o 1/2 od ori filtra i upaćkany jakims czerwonym badziewiem /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> Ja jestem za tym po rozmowie z 3 osobami żeby dostarczyć maxymalnie jak to możliwe zimne powietrze. Jak to wynika te stożki jak na zdjęciu u Ultera ciągną ciepłe powietrze bo stożek jest blisko silnika i nie ciągnie CO2 z zewnątrz . Dlatego w orginale jest ta rura od odkurzacza przed chłodnicą żeby siorbał zimne powietrze i rura jest prosta żeby się nie zadławił jak rumunka murzyńskim pytongiem w krzakach. Ale ja bym to puścił jakos pod koło ,koło zderzaka ,gdzieś tam .Bo to plastikowe słabo wygląda .Jakas polerowana nierdzewka cienkościenna ,cos takiego i będzie lepiej . Oto słoooooooooowoooooooooo digiegoooooooooooooooooooooooooooooooo /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20"> nie widać tego na zdjęciu .... ale u mnie jest jeszcze rura zamontowana i ciągnie z tego wlotu w dokładce /emoticons/wink@2x.png 2x" title=";)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Nie wiem jak wy ale od ciągnięcia to ja mam coś innego /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chorwat Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Odkurzacz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 chyba ty /emoticons/biggrin@2x.png 2x" title=":D" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts