Jump to content
Omega Elite Klub

Domykanie szyb omega bfl

Mateuszpp980

Recommended Posts

Siemka , chodzi mi o to czy każda omega ma domykanie czy tylko niektóre ? Dostałem ostatnio cynę ze mogę mieć uszkodzoną centralkę ,chyba chodzi o moduł komfortu i dlatego nie mam domykania bo gość twierdzi ze każda ma w serii domykanie. Jak to z tym jest? Dzieki ;)

Miałem podobnie i wymiana modułu z kluczykiem okazała się rozwiązaniem.
Moduł prawdopodobnie był sprawny ale kluczyk już nie.
Tylko u mnie nie działało w ogóle zamykanie z kluczyka i nie dało się go zaprogramować.

Jakbyś chciał moduł na podmiankę to napisz na PW to się dogadamy ;) 

1 godzinę temu, Mateuszpp980 napisał:

Siemka , chodzi mi o to czy każda omega ma domykanie czy tylko niektóre ? Dostałem ostatnio cynę ze mogę mieć uszkodzoną centralkę ,chyba chodzi o moduł komfortu i dlatego nie mam domykania bo gość twierdzi ze każda ma w serii domykanie. Jak to z tym jest? Dzieki ;)

To zależy od modułu komfortu. Jeśli jest w nim ta funkcja jak najbardziej powinieneś posiadać tą opcję. 

Zamykając z pilota i drugi raz klikając ryglujesz zamki i trzymając klawisz zamykania na pilocie mryga dioda w tym momencie powinny iść szyby do góry. 

Ale tak jak napisałem wcześniej musi być ta funkcja. 

@Łukary, może też być taka opcja jak u mnie, czyli walnięty pilot.
Pewnie trzeba by się podłączyć pod np OP-COM i sprawdzić, bo jak program się łączy z modułem to moduł jest teoretycznie ok, jak nie to tak jak w przypadku sterownika ABS u mnie nie połączysz się nawet :)

Też tak może być , to można to sprawdzić przekręcając kluczyk w zamku drzwi 2 razy czyli zamknięcie i drugi raz ryglowanie i trzymanie w tej pozycji , także powinny isc szyby do góry .

12 minut temu, B&K napisał:

u Ciebie pilot był walnięty, ale doryglowanie działało

Nie.
Pilot mrugał ale nie działał i nie dało się go wykryć.
Zaryglować drzwi bez pilota chyba się nie da :mysli:

2 minuty temu, B&K napisał:

Tak nawiasem mnie raz przestał działać pilot, a mrugał. Wprogramowałem go na nowo Op-Comem i na razie działa

Jak się dał zaprogramować to nie problem, gorzej było u mnie, bo nie dało się go zaprogramować a każdy inny tak.
Ale dioda mrugała.