Jump to content
Omega Elite Klub

'99 Omega B Sedan by MrDamianuh

MrDamianuh

Recommended Posts

Witamy :)

Fajna Omega , ładnie sie prezentuje , co do silnika jeździłem nie daleki czas w Kombi około 9 lat i też sobie chwaliłem ten motor , wszędzie zawiozła i przywiozła :D 

Zapraszam do działu Mazowieckie , może jakiś Spot :P 

• Like 1

8 godzin temu, MrDamianuh napisał:

Więc tak na początek trochę historii

Prawie rok temu bo dokładnie w Maju 2018r będąc w trasie poszukiwałem nowej bazy zamiast mojego zgnitego sedana z 98r, trafiłem tą sztukę w kolorze jak moja 1 omega Z266, postanowiłem pojechać ją obejrzeć bez zamiaru zakupu ale to jak każdy wie wychodzi jak wychodzi... i będąc na miejscu ujrzałem ją, na początek dowiedziałem się jej historii i obejrzałem dokładnie każdy zakamarek auta i za tą cenę uznałem że warto ją kupić i tak oto stałem się jej właścicielem.

Co mogę o niej powiedzieć? 99r Sedan pod maską X20XEV przez jednych gardzony przez jednych lubiany... od nowości nie widział gazu w Polsce od 2015r, według dokumentów niemieckich 3 właścicieli czyli ja jestem 5.. faktury TUV i Dekra potwierdzają przebieg pojazdu, z wyposażenia nawet ciekawie choć i tak trzeba dokładać... 4x El szyby, el lusterka, szyberdach, Climatronic, Roleta, Halogeny, Xenon, Radio z zmieniarką, ori Alu i jakieś pierdoły o których pewnie zapomniałem :D

Odkąd auto jest w moich rękach przeszło trochę modyfikacji między innymi : Gwint, Grill Steinmetza wraz z kratami w zderzak, Lotka ala IRM, Lotka na szybe noname, Tempomat, Grzane fotele z przeróbką i materiałem z przed FL, Czarne lampy i wiele innych pierdół

Plany? Dokończyć plany blacharskie, niestety jak każda Omega ma swoje czułe punkty... Uzbierać pełny komplet Steinmetz, aktualnie Grill + Tylną dokładkę posiadam, nowy lakier i pewnie coś się znajdzie.. Ale szkoda pisać czas na zdjęcia od czasu zakupu aż do aktualnego stanu :)

47342568681_62e03a008e.jpg

32400625797_fb23a30b51.jpg

46427644035_feb7f638dc.jpg

46427643995_7e3dfa59ea.jpg

46427645455_6b226685f2.jpg

47290036562_8abf95de58.jpg

33466576008_1a5c62d6d3.jpg

47290037702_8fdb843916.jpg

I stan aktualny :

46427575855_c862b5bf36.jpg

47289957322_f5429aee0f.jpg

47289959302_4d325ef07d.jpg

46619193104_ee5d9807fe.jpg

Liczę na wasze opinie i uwagi ;) Pozdrawiam :D

Fajnie się dzieje. Seria jest nudna jak flaki z olejem :) A wystarczy troche niżej, trochę szerzej, parę dodatków i się robi fajne autko :) Powodzenia i bezawaryjności :)

• Like 2

Życie jest za krótkie by jeździć serią :D fajna omeszka i dobrze się zapowiada z tego co widać. Pozdrowienia w dalszych planach ;)

Też zastanawiam się do swojej żeby taką blende na szybę wrzucić, ale nie mogę wychaczyć nigdzie... 

• Like 3

Godzinę temu, bartek05395 napisał:

Życie jest za krótkie by jeździć serią :D fajna omeszka i dobrze się zapowiada z tego co widać. Pozdrowienia w dalszych planach ;)

Też zastanawiam się do swojej żeby taką blende na szybę wrzucić, ale nie mogę wychaczyć nigdzie... 

Jak gdzieś upoluje blende Steinmetza to tej zapewne będę chciał sie pozbyć :D

Seria mnie nie przekonuje tak jest lepij a po drugie mam agresywny styl jazdy więc gwint idealnie pasuje bo zrobiła się sztywna tak jak trzeba ?

Jako że nie mogę edytować posta tak dam, zagubione foto z przymiarek dokładki długo poszukiwanej, powoli zbieram cały komplet stz ;)

47295418832_e05d328fd7_z.jpg

• Like 4

4 minuty temu, MrDamianuh napisał:

Jako że nie mogę edytować posta tak dam, zagubione foto z przymiarek dokładki długo poszukiwanej, powoli zbieram cały komplet stz ;)

47295418832_e05d328fd7_z.jpg

:stz: :wub@2x:

• Like 1

@Skroba !! Będą 2 stasie w Mazowieckim :D Wpisuj się kolego na zlot :D Z Radomia to masz pod nosem :D

• Like 2

13 minut temu, Aros napisał:

@Skroba !! Będą 2 stasie w Mazowieckim :D Wpisuj się kolego na zlot :D Z Radomia to masz pod nosem :D

Czemu by nie, jeśli jej nie rozbiorę do tego czasu do remontu ;)

Czy ja wiem czy to będzie pełny staś? Troche mieszany, lusterek napewno nie montuje bo mnie obrzydzają, lotki na klape jak nie zdobęde to wklejam IRM bez stopa :D

Ale zawsze jakiś zaczątek :D

• Like 1

Godzinę temu, Aros napisał:

Ale zawsze jakiś zaczątek :D

Prawdopodobnie będzie tak ze lotke na szybe kupię Krzyśka, do tego progi i lotke przód z laminatu z Allegro a w ten czas będę szukał wszystkiego w org :D

Witaj, mi się podoba kolor, a motor masz taki jak u mnie mułowaty :lol2:

A dla mnie seria jest najlepsza i  idę pod prąd wbrew panującym tu trendom i nawykom.

Co jeszcze ciekawego odnotowałem z przeczytania tego wątku, to że auto Twoje pozbawione jest LPG, co jest ogromnym plusem :yes2:

To tak na koniec powodzenia i dużo siły w bicku do powożenia :rolf3:

• Like 1

W dniu 11.03.2019 o 19:20, Skroba napisał:

B Sedan, 2.0 16V  z 99' w STZ - oddawaj mój samochód kanalio !!!!...

... a chwilka, kolor inny i felgi nie takie, ufff to nie moja :haha7:

A tak poważnie kolejna B z w składzie OE, a to mnie cieszy niezmiernie, taj jak @Aros pisze: dawaj na zlot w czerwcu, a może jak Ci się uda i będziesz miał chęci to zawitaj na spot Mazowieckiego 06.04 serdecznie zapraszam !!

Zobaczymy czy się uda, na zlot może wpadnę na jeden dzień... Nad tym spotem myślałem ale mi Omega wczoraj psikusa zrobiła i ot tak sobie pękła przewód metalowy hamulcowy tył... więc jak zacznę to robić to już raczej kompletem wszystkie wymienię :D

2 godziny temu, MrDamianuh napisał:

Zobaczymy czy się uda, na zlot może wpadnę na jeden dzień... Nad tym spotem myślałem ale mi Omega wczoraj psikusa zrobiła i ot tak sobie pękła przewód metalowy hamulcowy tył... więc jak zacznę to robić to już raczej kompletem wszystkie wymienię :D

Wydaje mi się, że znam ten problem z przewodem hamulcowym tylko ciekawe skąd.. A no tak wczoraj też mi rurka pękła:lol:

3 godziny temu, NerwuS13 napisał:

Wydaje mi się, że znam ten problem z przewodem hamulcowym tylko ciekawe skąd.. A no tak wczoraj też mi rurka pękła:lol:

Ja to nie wiem miałem 3 Omegi i w każdej to sie dzieje... W jednej pękł mi na przeglądzie, w drugiej podczas powrotu z Spota, a w tej jak wracałem z Jedlnii to chyba jakiś standard ?

12 godzin temu, MrDamianuh napisał:

Częste to ostatnio pękanie przewodów ;) polecam tak jak i ja ;) kupiona miedź 10m wystarczy na cały tył łącznie z tymi na wahaczach krótkimi. Do tego zaopatrzyć się w nowe uchwyty ;) 

6674CEE2-C182-4989-902B-AD3FD32549E2.jpeg

16 godzin temu, Kosakuba napisał:

Częste to ostatnio pękanie przewodów ;) polecam tak jak i ja ;) kupiona miedź 10m wystarczy na cały tył łącznie z tymi na wahaczach krótkimi. Do tego zaopatrzyć się w nowe uchwyty ;) 

Z oględzin wychodzi na to że pękł ten przy wachaczu, reszta jest jest w stanie 6+

• 4 weeks later...

Dawaj mnie Pan tego gryla:f:

• Haha 1

1 minutę temu, NerwuS13 napisał:

Dawaj mnie Pan tego gryla:f:

Paaanie wisz pan ile ja go szukałem:f: Chyba dopiero po 3 msc trafiłem na grill i kratki w zderzak :D

23 minuty temu, MrDamianuh napisał:

Paaanie wisz pan ile ja go szukałem:f: Chyba dopiero po 3 msc trafiłem na grill i kratki w zderzak :D

Wiem, że to ciężki temat. Szczególnie kratki

• Like 1

14 godzin temu, NerwuS13 napisał:

Wiem, że to ciężki temat. Szczególnie kratki

Widziałem dziś na olx sam grill ale typa coś egło 350 za grill bez górnych uchytów i listwy ich trzymających ale "stan ideał" :D:D

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.