Popular Post MrDamianuh Posted March 10, 2019 Popular Post Share Posted March 10, 2019 (edited) Więc tak na początek trochę historii Prawie rok temu bo dokładnie w Maju 2018r będąc w trasie poszukiwałem nowej bazy zamiast mojego zgnitego sedana z 98r, trafiłem tą sztukę w kolorze jak moja 1 omega Z266, postanowiłem pojechać ją obejrzeć bez zamiaru zakupu ale to jak każdy wie wychodzi jak wychodzi... i będąc na miejscu ujrzałem ją, na początek dowiedziałem się jej historii i obejrzałem dokładnie każdy zakamarek auta i za tą cenę uznałem że warto ją kupić i tak oto stałem się jej właścicielem. Co mogę o niej powiedzieć? 99r Sedan pod maską X20XEV przez jednych gardzony przez jednych lubiany... od nowości nie widział gazu w Polsce od 2015r, według dokumentów niemieckich 3 właścicieli czyli ja jestem 5.. faktury TUV i Dekra potwierdzają przebieg pojazdu, z wyposażenia nawet ciekawie choć i tak trzeba dokładać... 4x El szyby, el lusterka, szyberdach, Climatronic, Roleta, Halogeny, Xenon, Radio z zmieniarką, ori Alu i jakieś pierdoły o których pewnie zapomniałem Odkąd auto jest w moich rękach przeszło trochę modyfikacji między innymi : Gwint, Grill Steinmetza wraz z kratami w zderzak, Lotka ala IRM, Lotka na szybe noname, Tempomat, Grzane fotele z przeróbką i materiałem z przed FL, Czarne lampy i wiele innych pierdół Plany? Dokończyć plany blacharskie, niestety jak każda Omega ma swoje czułe punkty... Uzbierać pełny komplet Steinmetz, aktualnie Grill + Tylną dokładkę posiadam, nowy lakier i pewnie coś się znajdzie.. Ale szkoda pisać czas na zdjęcia od czasu zakupu aż do aktualnego stanu I stan aktualny : Liczę na wasze opinie i uwagi Pozdrawiam Edited March 10, 2019 by MrDamianuh 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witamy Fajna Omega , ładnie sie prezentuje , co do silnika jeździłem nie daleki czas w Kombi około 9 lat i też sobie chwaliłem ten motor , wszędzie zawiozła i przywiozła Zapraszam do działu Mazowieckie , może jakiś Spot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 8 godzin temu, MrDamianuh napisał: Więc tak na początek trochę historii Prawie rok temu bo dokładnie w Maju 2018r będąc w trasie poszukiwałem nowej bazy zamiast mojego zgnitego sedana z 98r, trafiłem tą sztukę w kolorze jak moja 1 omega Z266, postanowiłem pojechać ją obejrzeć bez zamiaru zakupu ale to jak każdy wie wychodzi jak wychodzi... i będąc na miejscu ujrzałem ją, na początek dowiedziałem się jej historii i obejrzałem dokładnie każdy zakamarek auta i za tą cenę uznałem że warto ją kupić i tak oto stałem się jej właścicielem. Co mogę o niej powiedzieć? 99r Sedan pod maską X20XEV przez jednych gardzony przez jednych lubiany... od nowości nie widział gazu w Polsce od 2015r, według dokumentów niemieckich 3 właścicieli czyli ja jestem 5.. faktury TUV i Dekra potwierdzają przebieg pojazdu, z wyposażenia nawet ciekawie choć i tak trzeba dokładać... 4x El szyby, el lusterka, szyberdach, Climatronic, Roleta, Halogeny, Xenon, Radio z zmieniarką, ori Alu i jakieś pierdoły o których pewnie zapomniałem Odkąd auto jest w moich rękach przeszło trochę modyfikacji między innymi : Gwint, Grill Steinmetza wraz z kratami w zderzak, Lotka ala IRM, Lotka na szybe noname, Tempomat, Grzane fotele z przeróbką i materiałem z przed FL, Czarne lampy i wiele innych pierdół Plany? Dokończyć plany blacharskie, niestety jak każda Omega ma swoje czułe punkty... Uzbierać pełny komplet Steinmetz, aktualnie Grill + Tylną dokładkę posiadam, nowy lakier i pewnie coś się znajdzie.. Ale szkoda pisać czas na zdjęcia od czasu zakupu aż do aktualnego stanu I stan aktualny : Liczę na wasze opinie i uwagi Pozdrawiam Fajnie się dzieje. Seria jest nudna jak flaki z olejem A wystarczy troche niżej, trochę szerzej, parę dodatków i się robi fajne autko Powodzenia i bezawaryjności 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Życie jest za krótkie by jeździć serią fajna omeszka i dobrze się zapowiada z tego co widać. Pozdrowienia w dalszych planach Też zastanawiam się do swojej żeby taką blende na szybę wrzucić, ale nie mogę wychaczyć nigdzie... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Godzinę temu, bartek05395 napisał: Życie jest za krótkie by jeździć serią fajna omeszka i dobrze się zapowiada z tego co widać. Pozdrowienia w dalszych planach Też zastanawiam się do swojej żeby taką blende na szybę wrzucić, ale nie mogę wychaczyć nigdzie... Jak gdzieś upoluje blende Steinmetza to tej zapewne będę chciał sie pozbyć :D Seria mnie nie przekonuje tak jest lepij a po drugie mam agresywny styl jazdy więc gwint idealnie pasuje bo zrobiła się sztywna tak jak trzeba ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Jako że nie mogę edytować posta tak dam, zagubione foto z przymiarek dokładki długo poszukiwanej, powoli zbieram cały komplet stz 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 4 minuty temu, MrDamianuh napisał: Jako że nie mogę edytować posta tak dam, zagubione foto z przymiarek dokładki długo poszukiwanej, powoli zbieram cały komplet stz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 @Skroba !! Będą 2 stasie w Mazowieckim Wpisuj się kolego na zlot Z Radomia to masz pod nosem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 13 minut temu, Aros napisał: @Skroba !! Będą 2 stasie w Mazowieckim Wpisuj się kolego na zlot Z Radomia to masz pod nosem Czemu by nie, jeśli jej nie rozbiorę do tego czasu do remontu Czy ja wiem czy to będzie pełny staś? Troche mieszany, lusterek napewno nie montuje bo mnie obrzydzają, lotki na klape jak nie zdobęde to wklejam IRM bez stopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Ale zawsze jakiś zaczątek 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Godzinę temu, Aros napisał: Ale zawsze jakiś zaczątek Prawdopodobnie będzie tak ze lotke na szybe kupię Krzyśka, do tego progi i lotke przód z laminatu z Allegro a w ten czas będę szukał wszystkiego w org Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Znana dobrze mi Omega, czekam na dalszy rozwój 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateuszpp980 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Na tych czarnych blachach jest pięknie ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witaj, mi się podoba kolor, a motor masz taki jak u mnie mułowaty A dla mnie seria jest najlepsza i idę pod prąd wbrew panującym tu trendom i nawykom. Co jeszcze ciekawego odnotowałem z przeczytania tego wątku, to że auto Twoje pozbawione jest LPG, co jest ogromnym plusem To tak na koniec powodzenia i dużo siły w bicku do powożenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 W dniu 11.03.2019 o 19:20, Skroba napisał: B Sedan, 2.0 16V z 99' w STZ - oddawaj mój samochód kanalio !!!!... ... a chwilka, kolor inny i felgi nie takie, ufff to nie moja A tak poważnie kolejna B z w składzie OE, a to mnie cieszy niezmiernie, taj jak @Aros pisze: dawaj na zlot w czerwcu, a może jak Ci się uda i będziesz miał chęci to zawitaj na spot Mazowieckiego 06.04 serdecznie zapraszam !! Zobaczymy czy się uda, na zlot może wpadnę na jeden dzień... Nad tym spotem myślałem ale mi Omega wczoraj psikusa zrobiła i ot tak sobie pękła przewód metalowy hamulcowy tył... więc jak zacznę to robić to już raczej kompletem wszystkie wymienię Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted March 13, 2019 Share Posted March 13, 2019 2 godziny temu, MrDamianuh napisał: Zobaczymy czy się uda, na zlot może wpadnę na jeden dzień... Nad tym spotem myślałem ale mi Omega wczoraj psikusa zrobiła i ot tak sobie pękła przewód metalowy hamulcowy tył... więc jak zacznę to robić to już raczej kompletem wszystkie wymienię Wydaje mi się, że znam ten problem z przewodem hamulcowym tylko ciekawe skąd.. A no tak wczoraj też mi rurka pękła Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 3 godziny temu, NerwuS13 napisał: Wydaje mi się, że znam ten problem z przewodem hamulcowym tylko ciekawe skąd.. A no tak wczoraj też mi rurka pękła Ja to nie wiem miałem 3 Omegi i w każdej to sie dzieje... W jednej pękł mi na przeglądzie, w drugiej podczas powrotu z Spota, a w tej jak wracałem z Jedlnii to chyba jakiś standard ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kosakuba Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 12 godzin temu, MrDamianuh napisał: Zobaczymy czy się uda, na zlot może wpadnę na jeden dzień... Nad tym spotem myślałem ale mi Omega wczoraj psikusa zrobiła i ot tak sobie pękła przewód metalowy hamulcowy tył... więc jak zacznę to robić to już raczej kompletem wszystkie wymienię Częste to ostatnio pękanie przewodów polecam tak jak i ja kupiona miedź 10m wystarczy na cały tył łącznie z tymi na wahaczach krótkimi. Do tego zaopatrzyć się w nowe uchwyty Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted March 14, 2019 Author Share Posted March 14, 2019 16 godzin temu, Kosakuba napisał: Częste to ostatnio pękanie przewodów polecam tak jak i ja kupiona miedź 10m wystarczy na cały tył łącznie z tymi na wahaczach krótkimi. Do tego zaopatrzyć się w nowe uchwyty Z oględzin wychodzi na to że pękł ten przy wachaczu, reszta jest jest w stanie 6+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post MrDamianuh Posted April 11, 2019 Author Popular Post Share Posted April 11, 2019 (edited) Fiu fiuuu ale tu kurzuuu A więc tak, przewody zostały zrobione przy okazji został zrobiony pełny remont tylnych hamulców czyli : Nowe klocki, szczęki, tarcze, reperaturki zacisków i miały być nowe bolce ale nowe okazały się zbyt krótkie chyba są od VB i pomalowałem grill i kratki w czarny mat Z rarytasków udało mi sie wyrwać IRM AB07 za małe pieniążki z sterowaniem od kolegi i akutalnie Omega śmiga aż miłoo :3 Pierwsza fotka z robót a reszta to efekt finalny Edited April 11, 2019 by MrDamianuh 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Dawaj mnie Pan tego gryla 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 1 minutę temu, NerwuS13 napisał: Dawaj mnie Pan tego gryla Paaanie wisz pan ile ja go szukałem Chyba dopiero po 3 msc trafiłem na grill i kratki w zderzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 23 minuty temu, MrDamianuh napisał: Paaanie wisz pan ile ja go szukałem Chyba dopiero po 3 msc trafiłem na grill i kratki w zderzak Wiem, że to ciężki temat. Szczególnie kratki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 A ja swoje połamałem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDamianuh Posted April 12, 2019 Author Share Posted April 12, 2019 14 godzin temu, NerwuS13 napisał: Wiem, że to ciężki temat. Szczególnie kratki Widziałem dziś na olx sam grill ale typa coś egło 350 za grill bez górnych uchytów i listwy ich trzymających ale "stan ideał" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts