PawelP Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Witam, dlaczego mam brak typu sondy lambda w programie Ac Gas Synchro?? Jest tam do wyboru kilka a u mnie niema nic, czy tak ma być? Silnik 2.5V6 i wywala mi błąd check się świeci na LPG a później gaśnie i tak w kółko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 a sondę to masz podłączoną do gazowni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Chodzi o te dwie przed katalizatorami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 22 minuty temu, PawelP napisał: Chodzi o te dwie przed katalizatorami? Sprawdź czy w ogóle przewody (fioletowe) z wiązki LPG są podpięte pod sondy. Jeśli nie są podpięte to nie będzie ci pokazywać sondy w programie. Nie mniej jednak brak sondy przy stagu nie wiąże się z błędem ani z niepoprawną pracą bo mapa z benzyny jest kalibrowana przez sterownik zgodnie z jej pracą i tak samo zmienia się z gazu. Generalnie rzadko sonda jest podpieta w stagu 300 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Dzięki za info, być może są niepodpiete, sprawdzę w wolnym czasie, a jeśli mają być podpiete to program automatycznie wybierzeczy trzeba ustawić np.napieciowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 1 godzinę temu, PawelP napisał: Chodzi o te dwie przed katalizatorami? w 2,5 masz tylko 2 sondy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelP Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 Tak dwie sondy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts