Jump to content
Omega Elite Klub

MV6 by kmx

kmx

Recommended Posts

W końcu omega B na forum:x a nie same FL w podkładzie:dokuczacz: 

Witamy w rodzinie:biggrin:

• Like 3
  • Haha 1

Witam :))

Auto wygląda ciekawie i ładnie, również z punktu korzeni jaki serwisu w ASO. Dobrze by było gdybyś zaprezentował fotorelację z wnętrza pojazdu.

3 godziny temu, kmx napisał:

co najważniejsze uchowała się przez tyle lat w oryginale, żadnych modyfikacji, nawet typu instalacja gazowa czy inne radio..

Aby i ten trend i w Twoich rękach został podtrzymany a swoje prace zawęził do grupy uzupełnienia fabrycznych dodatków, które z nie wiadomych przyczyn w aucie poznikały.

A na koniec widzę, że jesteś z województwa Podlaskiego, więc zachęcam do aktywnego udziału w życiu forum jaki z czasem może zorganizowania jakiegoś spotkania w naszym rejonie, bo tu z tym w ramach tego forum w naszym województwie nie za bogato.

• Like 1

8 minut temu, Grabarz napisał:

A byłem pare razy w waszych stronach i nikt spota nie chcial....

Mnie nic o tym nie wiadomo

@NerwuS13

Mówiłem przyjedź w rejon Podlaskiego, to zrobi się :lol:

• Like 1

37 minut temu, B0Cygano napisał:

Aby i ten trend i w Twoich rękach został podtrzymany a swoje prace zawęził do grupy uzupełnienia fabrycznych dodatków, które z nie wiadomych przyczyn w aucie poznikały

Pewne modyfikacje planuje, głównie obniżenie i koło, chce żeby było w miarę klasycznie i ładnie, więc raczej nigdy nie będzie tutaj pełnych pakietów stz czy irmiego, ale pojedyncze elementy jak najbardziej. :) Jutro zrobię jakieś zdjęcia w środku. Też nie jest taka super, jak może się wydawać na zdjęciach, owszem nawoskowana i czysta wygląda ładnie, ale wymaga remontu blacharki i na to obecnie odkładam fundusze. Nie jest źle, podłogę i podłużnice ma, no ale nadkola, doły drzwi bierze zdrowo, tylko ciemny kolor to maskuje. ? Co do spota, czemu nie, można kiedyś pomyśleć. ;)

• Like 2

Ładna sztuka :D ale zaraz będzie hejt za radio...:lol: a tak serio każdy robi auto dla siebie więc zmieniaj co uważasz nie patrz hejterów... w razie potrzeby zawsze doradzimy :)

• Like 3
  • Thanks 1

2 godziny temu, Tazz napisał:

Szukaj odrazu kiery irmshera :D

Myślałem nad tym, ale nie do końca mi się podobają te wytłoczenia pod ręce, zbyt agresywne jak na czteroramienna kierownicę i jeszcze drewnianą..:PWolałbym taką w kształcie seryjnej, tylko z drewnem. :) Ale na razie są inne priorytety, blacharka i ogarnięcie zaniedbań. Myślałem też nad ciemnymi dekorami że sporta bo to drewno jest takie sobie.

• Like 2

Czarny kolor wnętrza, to piękny kolor, mnie się podoba ;)

Co do kierownicy Irmschera wygląda bardziej prestiżowo, bo jest skórzano - "drewniana", ja u siebie też mam ją założoną :D

11 godzin temu, kmx napisał:

Radio jest tymczasowe, najtańszy chiński szajs więc nie patrzcie

Z mojego punktu widzenia jak zostawiasz OEM głośniki to szukaj radia oryginalnego, jeżeli planujesz jakąś większą rozbudowę audio, aby móc zawalić basem to zakładaj jakieś markowe świecidełko.

10 godzin temu, Aros napisał:

ale zaraz będzie hejt za radio...:lol:

:cwaniak:

Edited by B0Cygano
  • Like 1

Mam zestaw ori Phillips SC 804 plus zmieniarka, ale na razie wsadziłem takie radio, żeby móc słuchać muzyki z USB. Głośniki i tak mam do zmiany bo są zużyte, ale to jak mówiłem z czasem. :) Docelowo chcę jakieś radyjko z epoki, pasujące do wnętrza plus jakaś zmieniarka cyfrowa typu yatour.

Z tego co mi wiadomo, żadne radio z epoki z Omegi nie będzie współpracoowało z emulatorem zmieniarki yatour, chyba, że się myle.

Myśle, że ten zestaw co masz jest ok, a zmieniarka cd nie jess straszna i nie ma się co jej bać :)

Edited by B0Cygano

Dzis jest tego tematu po uszy dostępnego ;)

Tak jak alternatywa z wyglądem np radia .

• Like 1