Popular Post kmx Posted March 16, 2019 Popular Post Share Posted March 16, 2019 (edited) Witam, na imię mi Kamil i chciałbym Wam zaprezentować moją zwyczajną póki co Omegę. Auto jest u mnie od listopada. Spytacie dlaczego nie fl.. Po prostu bardziej podoba mi się przedlift i właśnie takiej konfiguracji, czyli 3.0 w manualu szukałem. Auto w wersji MV6. Pod maską 3.0 V6 benzyna, jeszcze na krótkim kolektorze, manual. Kolor Z359, czarne skóry. Końcówka 1996 roku, pierwsza rejestracja już w '97. Auto, jak to mv6, w praktycznie pełnej opcji wyposażenia dla tego rocznika, czyli m.in fabryczny alarm, zmieniarka cd, nivo, roleta, telefon (który był, ale niestety ktoś go wywalił... ) skóry z elektryką i grzaniem itd. Brakuje jedynie szyberdachu i grzanej kanapy, plus oczywiście elementów które były dostępne po lifcie z '97, takich jak xenony, bose, boczne poduchy czy multifunkcja. Ciekawostką jest to, że auto pochodzi z polskiego salonu, nie jest to żaden niemiec niewiadomego pochodzenia. Do tego auto było aż do końca 2013 roku regularnie serwisowane w ASO. Świadectwem "polskiej" przeszłości auta są m.in dodatkowe zabezpieczenia antykradzieżowe, takie jak blokada skrzyni biegów "bear lock", a także dodatkowo znaczone szyby i niektóre elementy typu lampy tył. Po klusce widać niestety jej wiek, jak to w Omedze, trochę rdzy jest, aczkolwiek generalnie jest utrzymana w miarę nieźle i co najważniejsze uchowała się przez tyle lat w oryginale, żadnych modyfikacji, nawet typu instalacja gazowa czy inne radio.. Jakie plany? Po pierwsze blacharka, którą chcę doprowadzić do ideału, później z czasem jakieś obniżenie, koło, dodatki irmshera typu grill, czy dokładka (jak na razie wpadła tylna lotka, zaraz po zakupie). Z rzeczy mechanicznych -alu pokrywy, usunięcie obecnych wycieków, długi kolektor, montaż tempomatu który fabrycznie był ale ktoś go usunął.., może jakiś inny od seryjnego dolot. Czas pokaże. Kilka zdjęć: Bonus: Pozdrawiam serdecznie. Edited March 16, 2019 by kmx 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Ladna sztuka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Witamy w Naszej Omegowej rodzinie Ładna ta Twoja "lalunia" 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 W końcu omega B na forum a nie same FL w podkładzie Witamy w rodzinie 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Witamy Fajna omega .... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Agnieszka Posted March 16, 2019 Popular Post Share Posted March 16, 2019 9 minut temu, NerwuS13 napisał: W końcu omega B na forum a nie same FL w podkładzie Witamy w rodzinie Pchasz się w gips 3 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOY Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Też mam obecnie Omegę z Polskiego salonu 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolot Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Coraz mniej takich zadbanych przedliftów... Dbaj o niego 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Ciekawy rodzynek i jeszcze z ciekawą historią 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_konto_usuniete Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Bardzo ładny okaz. Niech Ci służy... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Witam Auto wygląda ciekawie i ładnie, również z punktu korzeni jaki serwisu w ASO. Dobrze by było gdybyś zaprezentował fotorelację z wnętrza pojazdu. 3 godziny temu, kmx napisał: co najważniejsze uchowała się przez tyle lat w oryginale, żadnych modyfikacji, nawet typu instalacja gazowa czy inne radio.. Aby i ten trend i w Twoich rękach został podtrzymany a swoje prace zawęził do grupy uzupełnienia fabrycznych dodatków, które z nie wiadomych przyczyn w aucie poznikały. A na koniec widzę, że jesteś z województwa Podlaskiego, więc zachęcam do aktywnego udziału w życiu forum jaki z czasem może zorganizowania jakiegoś spotkania w naszym rejonie, bo tu z tym w ramach tego forum w naszym województwie nie za bogato. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 A byłem pare razy w waszych stronach i nikt spota nie chcial.... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 @B0Cygano Nie tylko u Ciebie ciężko spota zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 8 minut temu, Grabarz napisał: A byłem pare razy w waszych stronach i nikt spota nie chcial.... Mnie nic o tym nie wiadomo @NerwuS13 Mówiłem przyjedź w rejon Podlaskiego, to zrobi się 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 To poszukaj sobie na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agnieszka Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 Dobra Panowie, bo się spam wkrada Proszę nie zaśmiecać tematu kolegi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 37 minut temu, B0Cygano napisał: Aby i ten trend i w Twoich rękach został podtrzymany a swoje prace zawęził do grupy uzupełnienia fabrycznych dodatków, które z nie wiadomych przyczyn w aucie poznikały Pewne modyfikacje planuje, głównie obniżenie i koło, chce żeby było w miarę klasycznie i ładnie, więc raczej nigdy nie będzie tutaj pełnych pakietów stz czy irmiego, ale pojedyncze elementy jak najbardziej. Jutro zrobię jakieś zdjęcia w środku. Też nie jest taka super, jak może się wydawać na zdjęciach, owszem nawoskowana i czysta wygląda ładnie, ale wymaga remontu blacharki i na to obecnie odkładam fundusze. Nie jest źle, podłogę i podłużnice ma, no ale nadkola, doły drzwi bierze zdrowo, tylko ciemny kolor to maskuje. ? Co do spota, czemu nie, można kiedyś pomyśleć. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post kmx Posted March 21, 2019 Author Popular Post Share Posted March 21, 2019 (edited) Na życzenie BOCygano wrzucam kilka zdjęć środka. Radio jest tymczasowe, najtańszy chiński szajs więc nie patrzcie. Środek moim zdaniem jest w miarę ok, do wymiany kierownica, te nieszczęsne uchwyty drzwi no i skóry muszę potraktować jakimś preparatem. Na sobotę jestem umówiony ze znajomym blacharzem, ma obejrzeć samochód i określić zakres prac blacharskich by przywrócić mu dawny blask. Więc mam nadzieję że już niedługo rudej na aucie nie będzie Edited March 21, 2019 by kmx 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Szukaj odrazu kiery irmshera 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Ładna sztuka ale zaraz będzie hejt za radio... a tak serio każdy robi auto dla siebie więc zmieniaj co uważasz nie patrz hejterów... w razie potrzeby zawsze doradzimy 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted March 21, 2019 Author Share Posted March 21, 2019 2 godziny temu, Tazz napisał: Szukaj odrazu kiery irmshera Myślałem nad tym, ale nie do końca mi się podobają te wytłoczenia pod ręce, zbyt agresywne jak na czteroramienna kierownicę i jeszcze drewnianą..Wolałbym taką w kształcie seryjnej, tylko z drewnem. Ale na razie są inne priorytety, blacharka i ogarnięcie zaniedbań. Myślałem też nad ciemnymi dekorami że sporta bo to drewno jest takie sobie. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 (edited) Czarny kolor wnętrza, to piękny kolor, mnie się podoba Co do kierownicy Irmschera wygląda bardziej prestiżowo, bo jest skórzano - "drewniana", ja u siebie też mam ją założoną 11 godzin temu, kmx napisał: Radio jest tymczasowe, najtańszy chiński szajs więc nie patrzcie Z mojego punktu widzenia jak zostawiasz OEM głośniki to szukaj radia oryginalnego, jeżeli planujesz jakąś większą rozbudowę audio, aby móc zawalić basem to zakładaj jakieś markowe świecidełko. 10 godzin temu, Aros napisał: ale zaraz będzie hejt za radio... Edited March 21, 2019 by B0Cygano 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted March 21, 2019 Author Share Posted March 21, 2019 Mam zestaw ori Phillips SC 804 plus zmieniarka, ale na razie wsadziłem takie radio, żeby móc słuchać muzyki z USB. Głośniki i tak mam do zmiany bo są zużyte, ale to jak mówiłem z czasem. Docelowo chcę jakieś radyjko z epoki, pasujące do wnętrza plus jakaś zmieniarka cyfrowa typu yatour. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 (edited) Z tego co mi wiadomo, żadne radio z epoki z Omegi nie będzie współpracoowało z emulatorem zmieniarki yatour, chyba, że się myle. Myśle, że ten zestaw co masz jest ok, a zmieniarka cd nie jess straszna i nie ma się co jej bać Edited March 21, 2019 by B0Cygano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Dzis jest tego tematu po uszy dostępnego Tak jak alternatywa z wyglądem np radia . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts