Jump to content
Omega Elite Klub

Różne wskazania obrotów 2.5v6

PawelP

Recommended Posts

Czegoś nierozumiem , opel Scanner pokazuje mi 580- 600rpm a AcgasSynchro Stag że mam niskie i pokazuje po autokalibracji 480rpm lub mniej,  dodam że silnik pięknie pracuje , na jałowym  Pb ,można monetę postawić,  żadnych błędów niema,  coś nie tak z gazem?  Który program ma rację? Ktoś miał tak u siebie?

9 minut temu, PawelP napisał:

Jaki OS?

Opel Scanner:) Oz zaczytuje z ecu wiec ma najbardziej wiarygodne dane. Z tego co kojarzę to Stag 300 obroty bierze z cewki więc jest szansa ze jest tam  jakieś przekłamanie....

No stag bierze z cewki brązowy kabelek jest  wlutowany, przeklamanie było by z kiepskiego połączenia czy jak? Chciałbym to naprawić ponieważ w przeszłości niemialem takiego komunikatu po autokalibracji

20 minut temu, PawelP napisał:

No stag bierze z cewki brązowy kabelek jest  wlutowany, przeklamanie było by z kiepskiego połączenia czy jak? Chciałbym to naprawić ponieważ w przeszłości niemialem takiego komunikatu po autokalibracji

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Ale zacząłbym od przelutowania, później od wymiany tej żyły w wiązce.....

Wtyczka była wymieniana,  przewody są zaciśnięte na te szybkozlaczki metalowe w otulinie termokurczliwej a przewód brązowy przylutowany 

4 minuty temu, PawelP napisał:

Wtyczka była wymieniana,  przewody są zaciśnięte na te szybkozlaczki metalowe w otulinie termokurczliwej a przewód brązowy przylutowany 

No własnie ten brązowy bym przelutował. Jak nie pomorze to wymienił całą brązową żyłę od Staga do połączenia z wiązką silnika.

• 10 months later...

Temat nierozwiązany czy ktoś wie jak ustawic napiecie w programie Acstag ? Mam 2.5V  ustawione w sygnale obrotów ,u niektorych widziałem 12V lub 5V w tym samym silniku , instrukcja stag podaje sygnał z cewki zapłonowej ok 7V a z ECU 2.5V , komunikat o niskich obrotach nadal sie pojawia podczas autokalibracji natomiast podczas jazdy wszystko jest ok 

omega 2,5 cewka k.jpg