Popular Post Magicwojtek Posted April 8, 2019 Popular Post Share Posted April 8, 2019 Hej Kiedyś już była omega b 2.0 8v to teraz czas na b fl 3.0 w automacie szukałem auta z 3-4 tygodnie (jak już miałem jechać pod Poznań to się okazało że kupił ją Misiek ;-) ) tak więc jest "czarna" omega. Latała trasy Polska-Niemcy. Silnik chodzi ładnie, skrzynia zero problemów. parę pierdół do zrobienia, ale to będzie robione w ciągu wakacji. UPG robiona 4-5 lat temu (dostałem cały segregator co było robione itp) W środę idzie do @olgierdo na wymianę olejów i rozrządu. vin: w0l0vbp69y1017519 co do zrobienia: - wymiana panelu klimatyzacji (podrapany) i przełącznik szyb u kierowcy (padł krzyżak) - sprawdzić zawieszenie (tył dość wysoko stoi) - wypolerować auto - z mechanicznych rzeczy to amory przód powoli siadają oraz tuleje na wachaczach. - nie działa grzanie foteli przód i sterowanie kierownicą (posprawdzam bezpieczniki po weekendzie) - bluetooth do radia - przedni zderzak źle złożony (marzy mi sie przód irmishera ale org kosztuje tyle że na razie mi się marzy, a laminat boje się że raz dwa pęknie ) - tylny wydech (bo brzydko wygląda ) 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 No ładna baza Pokazuj więcej 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Połowa forum jeździ na laminatach i jest ok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 8, 2019 Author Share Posted April 8, 2019 Godzinę temu, Tazz napisał: Połowa forum jeździ na laminatach i jest ok Czyli nie składać przedniego zderzaka tylko czekać jak wpadnie kasa i kupować laminat :-p? Ile może kosztować z malowaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Laminat kosztuje około 200 zł na alledrogo, malowanie już zależy od lakiernika i jak będzie przygotowany laminat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted April 8, 2019 Share Posted April 8, 2019 Kto pierwszy, ten lepszy A tak na poważnie ładna Panie. Tylko więcej fotek by się przydało. Pakować dokładkę jak diabeł pisze i cieszyć się nowym lookiem . Ja już 2 dokładki mam i nie narzekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 9, 2019 Author Share Posted April 9, 2019 więcej zdjęć dziś zamówiłem kluczyki (bo przyciski już padnięte są) i bluetooth do radia. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 No faktycznie ten tył wyżej stoi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NerwuS13 Posted April 9, 2019 Share Posted April 9, 2019 Godzinę temu, Ricardo napisał: No faktycznie ten tył wyżej stoi Pewnie springi od kombi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Czyja :p? Odstawiona do Ola, do piątku musi zrobić :p 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 chyba Młodego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 (edited) Tło tych omeg niedobrze wróży dla nich Wojtek, a moją tam widział przypadkiem u niego ? Edited April 10, 2019 by Misiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 10, 2019 Author Share Posted April 10, 2019 Nie, nie byłem na warsztacie, ale mówił że wieczorem musi ogarnąć Twoja :-p 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Magicwojtek Posted April 11, 2019 Author Popular Post Share Posted April 11, 2019 znalezione gdzieś na dysku: 1. poprzednia moja omega 2. omega mojego kuzyna ;-) 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Śliczna wisienka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 Okazało się że rozrząd juz był w strzępkach :-p. Ale i tak wliczone było w budżet na auto. Do tego do wymiany na jesień będzie termostat + nagrzewnica. No i możliwe że konwerter w automacie. Ale nie jest źle, może wystarczy olej wymienić. Jeśli będzie coś szwankować to do regeneracji pójdzie. Do tego gaz gdzieś ucieka. I tyle. Wiec nie jest źle. Na auto miałem przeznaczone 13(15 k maks). A narazie poszło ~10 k. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 A co się dzieje z automatem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 11, 2019 Author Share Posted April 11, 2019 (edited) Słabo ciągnie na niskich obrotach, tak do 1500 obrotow Edited April 11, 2019 by Magicwojtek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 11, 2019 Share Posted April 11, 2019 Myślisz że to konwerter? Silnik się wkreca ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 12, 2019 Author Share Posted April 12, 2019 silnik wkręca się ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 Auto odebrane w piątek i zrobione : -rozrzad, olej(automat +silnik), wywalenie odkurzacza i zaslepienie EGR+wymiana pompy wody okazalo się że olej w automacie nigdy nie był wymieniany+brakło go i dlatego ciulowo działał automat. Teraz już jest good. Olej był mętny, ale nie był uwalony niczym, magnes prawie czysty :-). W tym tygodniu auto znów odstawiam na -termostat+poprawienie LPG+naprawa kluczyków +uszczelniacz wału na jesień będziemy robić nagrzewnice :-) a dzisiaj do radia zrobiłem sam bluetooth. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 1 minutę temu, Magicwojtek napisał: Auto odebrane w piątek i zrobione : -rozrzad, olej(automat +silnik), wywalenie odkurzacza i zaslepienie EGR+wymiana pompy wody okazalo się że olej w automacie nigdy nie był wymieniany+brakło go i dlatego ciulowo działał automat. Teraz już jest good. Olej był mętny, ale nie był uwalony niczym, magnes prawie czysty :-). W tym tygodniu auto znów odstawiam na -termostat+poprawienie LPG+naprawa kluczyków +uszczelniacz wału na jesień będziemy robić nagrzewnice :-) a dzisiaj do radia zrobiłem sam bluetooth. Pięknie, ale gdzie foty z roboty "blutacza" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 13, 2019 Author Share Posted April 13, 2019 Szal, mam 2 foty. Ktoś już wcześniej grzebał w radiu bo nie było już zaczepów niektórych ;-/. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted April 13, 2019 Share Posted April 13, 2019 Od razu lepiej. Jak z dźwiękiem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magicwojtek Posted April 14, 2019 Author Share Posted April 14, 2019 Jakość b.dobra, chociaż nie mam porównania z CD-audio bo nie działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts